Ervaringen met Lean Black Belt

9,3
Gemiddelde score van Lean Black Belt producten
Gebaseerd op 94 ervaringen
starstarstarstarstar
Veenstra
10
Lean Black Belt

"Heel veel interessante inzichten en concrete handvaten om lean, en met name verandermanagement, in te kunnen zetten in de organisatie.

Fijne docenten met veel kennis, kunde en humor.
Kan deze cursus sterk aanbevelen" - 19-10-2020 08:01

"Heel veel interessante inzichten en concrete handvaten om lean, en met name verandermanagement, in te kunnen zetten in de organisatie. Fi… alles lezen - 19-10-2020 08:01

Leuk om te lezen, bedankt!

- 19-10-2020 08:01
starstarstarstarstar
Colette van der Ree
Docent Technische Bedrijfskunde
10
Lean Black Belt

"Fijne cursus, door de afwisselende werkvormen zat de vaart er goed in zonder dat het haastig werd. Uitleg was heel duidelijk en daarbij was er ook voldoende ruimte om voorbeelden uit je eigen beroepspraktijk in te brengen. Goed lesmateriaal, duidelijke syllabus. De locatie in Amsterdam was prima, goed te bereiken, fijne ruimte en lekkere lunch." - 15-10-2020 18:36

"Fijne cursus, door de afwisselende werkvormen zat de vaart er goed in zonder dat het haastig werd. Uitleg was heel duidelijk en daarbij was … alles lezen - 15-10-2020 18:36

Hoi Colette, dank voor je mooie review en succes met het toepassen!

- 15-10-2020 18:36
starstarstarstarstar_half
Xander Bliek
Operationeel Kwaliteitsmedewerker
9
Lean Black Belt e-learning

"Ik vond de modulen lean green en black belt overzichtelijk en goed in opbouw. Dit werkte voor mij heel goed.

Vragen stellen gedurende de cursus was geen probleem en ik had het gevoel dat er echt geluisterd werd.

De digitale sessies waren gefocust op praktijkvoorbeelden die de stof doen leven, heel erg leerzaam.

Bij het invoeren van veranderingen in bedrijven stuit je nog weleens op weerstand en obstakels. Wat tips om hoe hiermee om te gaan zou denk ik goed in de stof passen.
Er is een top 10 over waarom lean niet werkt in organisaties. Voorbeelden over hoe je deze obstakels kan tackelen zou interessant zijn.

Na mijn examen ben ik nog een uur met Willem gaan zitten om o.a. meer te weten te komen over de praktische applicatie van lean bij bedrijven.

Ik zou ook zeker in de toekomst me willen laten coachen door Willem als ik bij een bedrijf verbeteringen wil gaan realiseren.

Verbeterpunt:
Het zou goed zijn als aan het einde van de module informatie zou staan over hoe je een examen aanvraagt. Dit kan simpel per mail maar ik moest eerst bellen om te vragen hoe het in zijn werk ging :) p.s. het zou kunnen dat het ergens wel is verteld maar dat ik het niet heb onthouden." - 14-10-2020 15:45

"Ik vond de modulen lean green en black belt overzichtelijk en goed in opbouw. Dit werkte voor mij heel goed. Vragen stellen gedurende … alles lezen - 14-10-2020 15:45

Beste Xander, dank je voor het delen van jouw ervaring. We doen altijd een extra stap voor onze cursisten. Wat betreft het examen is het goed te vermelden dat die niet door ons wordt afgenomen. Bij de start van de opleiding krijgen cursisten informatie hoe ze een examen bij de certificerende instantie kunnen aanvragen. Met de voucher van ons kun je dan zelf een tijd kiezen. We zullen naar aanleiding van jouw review dit nog eens extra benadrukken. Mooi dat je het vervolg gaat doen voor de Six Sigma Black Belt en nogmaals dank voor jouw mooie beoordeling!

- 14-10-2020 15:45
starstarstarstarstar
Mark DeMenendes
Ervaren consultant
10
Lean Black Belt e-learning

"Ik wilde een goede opleiding en 5ST3PS hoorde en las ik goede verhalen. Top top en top. Persoonlijke aandacht goed doordacht lesmateriaal praktisch. Ik ga door voor de six sigma black belt " - 11-10-2020 19:17

"Ik wilde een goede opleiding en 5ST3PS hoorde en las ik goede verhalen. Top top en top. Persoonlijke aandacht goed doordacht lesmateriaal p… alles lezen - 11-10-2020 19:17

Dank je wel Mark voor jouw review. Mooi dat je ervoor hebt gekozen ook het Six Sigma gedeelte te doen. Six Sigma gaat verder waar Lean ophoudt en door de data krijg je inzichten die je waarschijnlijk met alleen Lean niet had gekregen. Succes met het vervolg!

- 11-10-2020 19:17
Judith Knuit
starstarstarstarstar_half
Judith Knuit
Sr Process Designer B2B
9
Lean Black Belt

"Wederom fantastische dagen gehad, mooi aansluitend op de yellow en green belt training. Precies de goede balans tussen theorie en praktische oefeningen. Maar ook tot de verbeelding sprekende praktijk voorbeelden van hoe het wel maar ook hoe het niet moet.
" - 09-10-2020 11:54

"Wederom fantastische dagen gehad, mooi aansluitend op de yellow en green belt training. Precies de goede balans tussen theorie en praktische… alles lezen - 09-10-2020 11:54

Sjouke Borger
starstarstarstarstar
Sjouke Borger
Trainee Informatie adviseur
10
Lean Black Belt

"Bij Lean2Succes heb ik reeds mijn Yellow and Green belt behaald. Op dit moment ben ik bezig met de Black Belt. De passie voor efficiënt werken in combinatie met de rust en het geduld dat de trainers uitstralen maakt hun tot de beste opleider van Nederland!" - 09-10-2020 09:52

"Bij Lean2Succes heb ik reeds mijn Yellow and Green belt behaald. Op dit moment ben ik bezig met de Black Belt. De passie voor efficiënt werk… alles lezen - 09-10-2020 09:52

Bedankt Sjouke! Heel veel succes met je Black Belt certificering, daar ga ik je deze week weer verder mee op weg helpen.

- 09-10-2020 09:52
starstarstarstarstar_border
E.S. de Groot
8
Lean Black Belt Training

"Veel afwisseling. Informatief. Wat ik lastig vind ik voor mijzelf het overzicht te houden. . Ook dat dingen soms wijzigen als bv een A3 met 6 en 7 vakken. Probleem en aanleiding. Dat is niet altijd consistent.
Ik heb daar moeite mee, ook bij het leren voor green en black belt.

Trainer Marjolein Jungman: Ze is actief en los in de omgang. Geeft aan bv Dat hebben we gisteren gehad dus teruggrijpen.

Trainer Stefan Zielhuis: Hij is actief en heeft ook inhoudelijk kennis " - 06-10-2020 14:43

"Veel afwisseling. Informatief. Wat ik lastig vind ik voor mijzelf het overzicht te houden. . Ook dat dingen soms wijzigen als bv een A3 met … alles lezen - 06-10-2020 14:43

Tim de Roo
starstarstarstarstar
Tim de Roo
Operational Lead
10
Lean Black Belt

"De opleiding is een heel erg goede aanvulling op de eerder gedane Yellow en Green belt. Het heeft echt een goede toevoeging op strategisch niveau. Daarnaast is Pieter een heel erg goede opleider die duidelijk de stof weet over te brengen." - 23-07-2020 08:50

"De opleiding is een heel erg goede aanvulling op de eerder gedane Yellow en Green belt. Het heeft echt een goede toevoeging op strategisch n… alles lezen - 23-07-2020 08:50

Heel erg bedankt Tim!

- 23-07-2020 08:50
Demi Verdoren
starstarstarstarstar
Demi Verdoren
10
Lean Black Belt Opleiding

"Super opleiding! Mooie combinatie van theorie en praktijk waarbij je continu uitgedaagd wordt om het geleerde direct toe te passen. Hierdoor kan je snel een vertaling maken naar je eigen werkomgeving. Door deze opleiding is mijn 'rugzakje' goed gevuld om trajecten in de toekomst te begeleiden! " - 06-07-2020 10:03

"Super opleiding! Mooie combinatie van theorie en praktijk waarbij je continu uitgedaagd wordt om het geleerde direct toe te passen. Hierdoor… alles lezen - 06-07-2020 10:03

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Lean Black Belt theorie en praktijk

"Prima opleiding genoten samen met een aantal collega ING Relatiemanagers. Mede door de interactieve manier van lesgeven o.a. via video lessen en bijeenkomsten heb ik mijn blackbelt opleiding succesvol af kunnen ronden. " - 02-04-2020 07:25

"Prima opleiding genoten samen met een aantal collega ING Relatiemanagers. Mede door de interactieve manier van lesgeven o.a. via video lesse… alles lezen - 02-04-2020 07:25

starstarstarstarstar_border
Jan-Willem Ponjé
Bedrijfsleider Innovatie & Ontwikkeling
8
Lean Black Belt Opleiding

"Goede opbouw, helder lesmateriaal, goede oefeningen om het geleerde ook te kunnen toepassen.
De opleiding zou wat meer kunnen inzoomen op welke wijze je leanprincipes en methoden nu in een organisatie invoert (x-matrix en tips/trics om lean binnen organisaties een plek te geven). Het scrum-gedeelte mag wel een wat grotere plek krijgen, temeer omdat ik in een projectorganisatie werk." - 27-03-2020 16:19

"Goede opbouw, helder lesmateriaal, goede oefeningen om het geleerde ook te kunnen toepassen. De opleiding zou wat meer kunnen inzoomen op w… alles lezen - 27-03-2020 16:19

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Lean Black Belt theorie en praktijk

"Onlangs heb ik de training lean blackbelt financial services gevolgd en het examen behaald.
Master blackbelt Willem Janssen weet als geen ander de combinatie te maken tussen de theorie en concrete praktijkvoorbeelden.
Het studiemateriaal is op een prettige manier gepresenteerd in de vorm van online trainingsmodules met filmpjes en klassikale trainingen. Willem was altijd bereid om telefonisch, mail en via WhatsApp ondersteuning te bieden. " - 27-03-2020 15:56

"Onlangs heb ik de training lean blackbelt financial services gevolgd en het examen behaald. Master blackbelt Willem Janssen weet als geen a… alles lezen - 27-03-2020 15:56

starstarstarstarstar
Jan Teunis Boel
Operations manager
10
Lean Black Belt Opleiding

"Fantastische training, waardevol bij alles wat in onze organisatie gebeurd. De tools, de inzichten, het sparren over problemen en de directe praktische opdrachten geven je houvast bij het dgaelijks verbeteren en optimaliseren van de flow. Vanaf dag 1 kun je niet meer anders kijken dan door een lean bril en gaat er een wereld voor je open. Hulde voor het team van trainers waaronder speciaal Wouter. Bedankt voor alle inzichten, frustratie gesprekken en opvouwende kritieken. Fantastisch om samen met jou lekker met de mouwen omhoog "iedere dag een beetje beter" handen en voeten te geven." - 25-03-2020 07:55

"Fantastische training, waardevol bij alles wat in onze organisatie gebeurd. De tools, de inzichten, het sparren over problemen en de directe… alles lezen - 25-03-2020 07:55

starstarstarstarstar_border
John Wiggerman
Bedrijfsleider
8
Lean Black Belt Opleiding

"Een hele goede training van een goede en kritische trainer die je echt uitdaagde. Wouter probeerde iedereen altijd een goede balans te vinden in de verhouding tussen praktijk en theorie.
Wat ik wel bijzonder vond is dat je voor het deelnemen aan de opleiding geen Greenbelt als toelating eis had. Hierdoor moest er veel aandacht uitgaan naar degene die geen Greenbelt had en als je geen Greenbelt hebt is het erg lastig om aan te haken in de materie.
Ik heb de training afgerond in mei 2019 maar kan deze niet aanvinken in het veld hieronder!" - 25-03-2020 06:58

"Een hele goede training van een goede en kritische trainer die je echt uitdaagde. Wouter probeerde iedereen altijd een goede balans te vinde… alles lezen - 25-03-2020 06:58

starstarstarstarstar_border
Ramon Lensink
Customer Journey Expert
8
Lean Black Belt theorie en praktijk

"De e-learning doormiddel van video was erg fijn. Ondanks dat het veel stof is om op te nemen blijf je wel aandachtig luisteren. Willem is erg benaderbaar en geeft met veel enthousiasme training. " - 23-03-2020 07:59

"De e-learning doormiddel van video was erg fijn. Ondanks dat het veel stof is om op te nemen blijf je wel aandachtig luisteren. Willem is er… alles lezen - 23-03-2020 07:59

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Lean Black Belt theorie en praktijk

"Uitstekende online training! Goede modules en persoonlijke begeleiding met praktische aanpak. Het is leuk om dit met een groep collega's te doen zodat je samen kan nadenken over goede praktijkopdracht." - 20-03-2020 13:13

"Uitstekende online training! Goede modules en persoonlijke begeleiding met praktische aanpak. Het is leuk om dit met een groep collega's te … alles lezen - 20-03-2020 13:13

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Lean Black Belt theorie en praktijk

"Zeer leerzame en inspirerende manier van lesgeven via online methode, Ook klassikale sessies zeer pktijk gericht zodat je de opgedane kennis straks in praktijk kunt brengen. Zeer aan te bevelen." - 20-03-2020 12:39

"Zeer leerzame en inspirerende manier van lesgeven via online methode, Ook klassikale sessies zeer pktijk gericht zodat je de opgedane kennis… alles lezen - 20-03-2020 12:39

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Lean Black Belt theorie

"Goed begeleid van begin tot eind en voldoende ruimte voor flexibiliteit! Prettige manier van begeleiding en prima gebruik gemaakt van zowel offline als online tools. Een echte aanrader wat mij betreft." - 20-03-2020 11:26

"Goed begeleid van begin tot eind en voldoende ruimte voor flexibiliteit! Prettige manier van begeleiding en prima gebruik gemaakt van zowel … alles lezen - 20-03-2020 11:26

Patrick Teijsse EHP
starstarstarstarstar_half
Patrick Teijsse EHP
Relatiemanager Intermediair
9
Lean Black Belt theorie en praktijk

"Willem heeft de, voor mij complexe theorie voor BlackBelt, perfect kunnen verwoorden naar praktijkgerichte voorbeelden. Ik ben werkzaam voor ING Hypotheken Intermediair. Door de theorie te spiegelen aan concrete voorbeelden hoe dit in de praktijk kan worden gespiegeld aan een totale klantreis bij een intermediair of hypotheekproces heeft zeer goed geholpen om de theorie in juiste perspectief te plaatsen. Willem is een ervaren docent die theorie en praktijk echt verbind. Ook de online lessen in de digitale leeromgeving met visualisatie hoe de theorie er in de praktijk uitziet helpt echt om zaken in juiste perspectief te plaatsen en de waarom vraag goed te beantwoorden. Door zich op voorhand goed in te leven in onze werkzaamheden en de werkzaamheden van het intermediair heeft Willem een echt op maat gemaakte leeromgeving gecreëerd en laat hij zien dat de blackbelt theorie in iedere situatie kan worden toegepast. Een echte eye opener." - 20-03-2020 11:17

"Willem heeft de, voor mij complexe theorie voor BlackBelt, perfect kunnen verwoorden naar praktijkgerichte voorbeelden. Ik ben werkzaam voor… alles lezen - 20-03-2020 11:17

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Lean Black Belt theorie

"Willem is een zeer deskundige docent die deze toch soms lastige materie prima kan overbrengen. Hij heeft veel praktijkervaring waardoor hij de stof kan verduidelijken met voorbeelden uit de praktijk. De opleiding bestond uit een naslagwerk ondersteund met webinars ( die grotendeels op een eigen gewenst moment gevolgd konden worden) gecombineerd met een examentraining in groepsverband. Veel flexibiliteit derhalve en weinig reistijd en bovendien is maatwerk bij Willem bespreekbaar Daarnaast heb ik Willem als een zeer sympathieke vent in de omgang ervaren waardoor de opleiding in een prima sfeer is verlopen met een positief eindresultaat!" - 20-03-2020 11:08

"Willem is een zeer deskundige docent die deze toch soms lastige materie prima kan overbrengen. Hij heeft veel praktijkervaring waardoor hij … alles lezen - 20-03-2020 11:08

starstarstarstarstar_border
Nanny Streng
Partner Andersom Organiseren
8
Lean Black Belt Opleiding

"Ik kon alle vragen stellen die ik wilde, was ook nodig om vanuit een veranderkundige verbeteraanpak de plaats van de Black Belt goed te plaatsen. Wat doen wij anders, wat is het verschil in resultaat, waardoor komt dat en wat kunnen we dan beter doen." - 17-03-2020 17:11

"Ik kon alle vragen stellen die ik wilde, was ook nodig om vanuit een veranderkundige verbeteraanpak de plaats van de Black Belt goed te plaa… alles lezen - 17-03-2020 17:11

starstarstarstarstar_half
Mark ten Thije
Lean coach
9
Lean Black Belt Opleiding

"Wat een super waardevolle opleiding is de Lean Black Belt Opleiding. Ik heb enorm veel geleerd en het vak is te klein om dat allemaal te beschrijven.

Wouter van Toledo en Michael Taen zijn inspirerende trainers en stellen vragen waar je goed over na moet denken. Daarnaast zijn het ook nog eens ontzettend aardige gasten, wel zo belangrijk.

Ik heb binnen Aan de Stegge uiteindelijk drie verbetertrajecten mogen uitvoeren. Ik heb ons opleverproces in kaart gebracht en verbeterd. Onze afvalbeheersing is gestandaardiseerd en de hoeveelheid bouw- en sloopafval is drastisch gedaald. En als laatste hoeven we op onze projecten bijna geen aggregaat meer toe te passen. Goed voor het milieu en de portemonnee. Uiteindelijk heb ik dat niet alleen gedaan, maar met hulp van mijn collega's.

Het mooie is dat alle drie de onderwerpen nog steeds volop aandacht krijgen binnen ons bedrijf.

Afsluitend: klantwaarde, flow en continu verbeteren zijn de belangrijkste begrippen. Deze zijn blijven hangen en gebruik ik nu ook in mijn eigen Lean opleiding die ik voor Aan de Stegge aan het maken ben.

Kortom, wil je meer met Lean doen binnen je bedrijf dan beveel ik deze opleiding van harte aan. Hij is leerzaam, inspirerend, af en toe confronterend, zit vol met praktische tools en er wordt volop geoefend. LeanENT bedankt!" - 16-03-2020 09:38

"Wat een super waardevolle opleiding is de Lean Black Belt Opleiding. Ik heb enorm veel geleerd en het vak is te klein om dat allemaal te bes… alles lezen - 16-03-2020 09:38

Beste Mark,
dank voor deze uitgebreide review. Succes met de interne training!

- 16-03-2020 09:38
starstarstarstarstar
Mandy Milikan
10
Lean Black Belt Opleiding

"Ik heb de opleiding als heel leerzaam gevonden. De lat werd hoog gelegd maar alleen maar met als doel om alles uit je zelf te halen. Momenteel volop aan het werk met mensen begeleiden om Lean te werken." - 11-03-2020 05:37

"Ik heb de opleiding als heel leerzaam gevonden. De lat werd hoog gelegd maar alleen maar met als doel om alles uit je zelf te halen. Momente… alles lezen - 11-03-2020 05:37

Beste Mandy,
dank voor jouw review, succes met de begeleiding!

- 11-03-2020 05:37
starstarstarstarstar_half
Madelon Kokos
Verhuurmedewerker
9
Lean Black Belt Opleiding

"Veel geleerd! Ik kan het goed toepassen in de praktijk.
De opleiding is pittig vooral als je geen green belt hebt gevolgd maar dankzij de begeleiding van Wouter en Michael heb ik het gehaald :)
" - 10-03-2020 17:20

"Veel geleerd! Ik kan het goed toepassen in de praktijk. De opleiding is pittig vooral als je geen green belt hebt gevolgd maar dankzij de … alles lezen - 10-03-2020 17:20

starstarstarstarstar
Simon van der Putten
teamleider
10
Lean Black Belt

"Een waardevolle live ervaring van het proces en de procesverbetering. Laat de theorie in de praktijk zien. Direct toepasbaar en levert snel waarde op voor de organisatie, ook theorie wordt niet geschuwd, maar wel altijd in samenhang met de praktijktoepassing. Blijft goed hangen" - 06-03-2020 08:23

"Een waardevolle live ervaring van het proces en de procesverbetering. Laat de theorie in de praktijk zien. Direct toepasbaar en levert snel … alles lezen - 06-03-2020 08:23