Levenlanglerenkrediet: Vergelijk 701 opleidingen en benut jouw volle potentie

Aan de slag

Zoek via de categorieën hierboven naar een opleiding in jouw favoriete onderwerp. Als je niet zeker weet onder welke categorie jouw opleiding valt, kun je via de zoekbalk rechts ook makkelijk en snel zoeken.

Hulp nodig?

Staat de opleiding van jouw keuze er niet tussen of kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag verder! Neem contact op met één van onze leeradviseurs op telefoonnummer 085 744 0830 of email info@springest.nl.

We doen ons uiterste best deze pagina en de veelgestelde vragen zo up to date mogelijk te houden. Controleer voor de zekerheid de officiële DUO Levenlanglerenkrediet pagina voor de meest actuele informatie.

Het Levenlanglerenkrediet van DUO

Leren doe je je hele leven. Een opleiding geeft je dat steuntje in de rug om je doel te behalen. Bijvoorbeeld als je wilt solliciteren op die nieuwe baan, maar je niet zeker bent van je huidige opleidingsniveau. Het volgen van een opleiding kan jou net dat streepje voor geven. Want juist in deze tijd, met een snel veranderende arbeidsmarkt, is er behoefte aan een voortdurende bij- en omscholing.

Om jou hierbij te ondersteunen bestaat het Levenglanglerenkrediet van DUO. Iedereen tot 55 jaar die geen recht meer heeft op studiefinanciering kan geld lenen om collegegeld of lesgeld te betalen.

Voorwaarden aanvragen Levenlanglerenkrediet

Om subsidie voor een opleiding aan te vragen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je wil een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding aan HBO of universiteit volgen. Of je wil een voltijdse bol-opleiding aan het MBO volgen. Het moet gaan om een opleiding in Nederland, die erkend is door de Nederlandse overheid.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit, of je bent een niet-Nederlander met een verblijfsvergunning type II, III, IV of V. Heb je een andere verblijfsvergunning? Vul dan het nationaliteitenschema in om te zien of je het krediet kan krijgen. Kom je uit een EU/EER-land of Zwitserland? Dan kom je ook in aanmerking
 • Je hebt geen recht op reguliere studiefinanciering
 • Je bent ouder dan 30 jaar, en op het moment dat het krediet in gaat jonger dan 55 jaar
 • Als je jonger dan 30 jaar bent, kun je de subsidie aanvragen voor een tweede opleiding aan HBO of universiteit. De eerste opleiding heb je afgerond
 • Je betaalt de opleiding zelf. Wordt de opleiding voor een gedeelte voor je betaald? Dan kan je voor het resterende bedrag levenlangleren krediet aanvragen

Heb je nog vragen over het Levenlanglerenkrediet? In dit artikel vind je uitgebreide informatie.

Hoe vind ik de juiste opleiding?

Om je op weg te helpen hebben we een aantal opleidingen het Levenlanglerenkrediet keurmerk gegeven. Links op deze pagina staan een aantal onderwerpen. Als je op één van de onderwepen klikt, kom je gelijk in een overzicht van alle leerproducten binnen het gebied van jouw keuze.

120.817 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 120.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!