Associate degree Financieel management

Soort locatie
Niveau

Overzicht

Beschrijving

Associate degree Financieel management
Een nieuwe tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan financieel-administratief medewerkers. Veel eenvoudige handelingen zijn geautomatiseerd, waardoor de werkzaamheden vooral liggen op het gebied van controle en beheersing. Daarnaast verandert regelgeving razendsnel en neemt het belang ervan toe. Er is dan ook behoefte aan professionals die niet alleen uitvoerend kunnen werken, maar ook de nodige achtergrondkennis hebben. In vacatures wordt dan ook vaak minstens om MBO+- of HBO-niveau gevraagd.

De Associate degree (Ad) Financieel management brengt je vakkennis in twee jaar op een hoger niveau. De studie …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Beschrijving

Associate degree Financieel management
Een nieuwe tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan financieel-administratief medewerkers. Veel eenvoudige handelingen zijn geautomatiseerd, waardoor de werkzaamheden vooral liggen op het gebied van controle en beheersing. Daarnaast verandert regelgeving razendsnel en neemt het belang ervan toe. Er is dan ook behoefte aan professionals die niet alleen uitvoerend kunnen werken, maar ook de nodige achtergrondkennis hebben. In vacatures wordt dan ook vaak minstens om MBO+- of HBO-niveau gevraagd.

De Associate degree (Ad) Financieel management brengt je vakkennis in twee jaar op een hoger niveau. De studie biedt een stevige vakinhoudelijke basis. Na afronding ben je klaar voor een coördinerende rol in de financiële administratie.

Dit Associate-degreeprogramma is goedgekeurd door de NVAO en als deeltijdstudie geregistreerd in het CROHO onder nummer 80108. De Associate degree Financieel management heeft een omvang van 120 studiepunten (EC’s).

Liever klassikaal studeren?
Deze opleiding is ook als klassikale opleiding te volgen. Je volgt dan interactieve klassikale bijeenkomsten (bij de dagopleiding 1 x per 2 weken, bij de avondopleiding 1 x per week) en studeert in de tussenliggende weken thuis met begeleiding via internet.

Doelgroep
De Associate degree is een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs en sluit aan op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Vooral MBO-4-afgestudeerden en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt.

De Associate degree (Ad) Financieel management is bestemd voor professionals met enkele jaren werkervaring in de financieel-administratieve sector. Bijvoorbeeld omdat er door veranderingen in het vak zwaardere eisen aan hen gesteld worden, of omdat zij een volgende carrièrestap willen maken. Ook voor wie zijn vakkennis op HBO-niveau wil brengen, maar pas later de stap naar een bacheloropleiding wil zetten, is de Associate degree een goede keuze.

Einddoel
Na afronding van de studie kun je binnen vrijwel iedere organisatie aan de slag, in de publieke en de private sector. Mogelijke functies zijn o.a. (bedrijfs)administrateur, assistent-controller, hoofd financiële of salarisadministratie en medewerker bedrijfsbureau.

Na het afronden van de studie kun je o.a.:

- financiële gegevens (laten) verwerken in de administratie
- (geautomatiseerde) financiële systemen (mede) inrichten en onderhouden
- financieel-economische en fiscale informatie verstrekken
- werkzaamheden van uitvoerend medewerkers coördineren
- financieel-economische en fiscale risico’s signaleren
- ondersteuning bieden bij het opstellen van financieel-economische adviezen
- eenvoudige Bedrijfseconomische analyses uitvoeren
- rapporten schrijven en presenteren.

Inhoud
De studie omvat 120 studiepunten (EC’s) en bestaat uit een propedeuse, een hoofdfase en een afstudeerfase. De propedeuse omvat aan aantal inleidende modules waarmee je een stevige vakinhoudelijke basis opdoet. Daarbij is ruim aandacht voor het ontwikkelen van de vereiste beroepsvaardigheden. Ook mondelinge communicatieve vaardigheden komen aan bod. Het tweede jaar is opgebouwd aan de hand van de kerntaken van een beginnend financieel manager: het (laten) voeren van de administratie, het opstellen van de interne jaarrekening, het verzorgen van fiscale aangiftes, het aansturen van medewerkers en financiële processen, het beoordelen van administratieve vastleggingen en het maken van eenvoudige analyses.

Tijdens de afstudeerfase voer je een eindopdracht uit. Hiermee toon je aan over alle vereiste kennis en vaardigheden te beschikken en deze geïntegreerd te kunnen toepassen.

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd. Daarnaast wordt voor de module Communicatieve vaardigheden een dvd verstrekt.

Efficiënter studeren met de KennisTrainer App
Alleen bij de LOI krijg je toegang tot een unieke KennisTrainer app voor op je smartphone of tablet. Deze intelligente software geeft je een training op maat. Met extra aandacht voor die onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt. Zo bereid je je efficiënt voor op het examen.

Het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Houd daarnaast wel rekening extra uitgave voor de gehele opleiding in verband met extra literatuurkosten. Kijk op onze site voor de actuele bijkomende kosten. Ook dient een rekenmachine met solverfunctie te worden aangeschaft.

Digitale leeromgeving
LOI Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals online hoorcolleges, assessments en een unieke kennistrainer. Ook de docent is via LOI Campus altijd bereikbaar voor vragen.

Digitaal portfolio
Op LOI Campus bouw je aan een persoonlijk digitaal portfolio. Hierin laat je zien welke competenties zijn ontwikkeld. De docent en de coach gebruiken dit portfolio om je te begeleiden tijdens de opleiding.

Examen
De meeste modules worden afgerond met een examen. Voor een aantal modules wordt het examen afgenomen door exameninstanties die gespecialiseerd zijn in deze branche, waardoor je extra branchediploma's ontvangt. Examens worden 4x per jaar afgenomen op minimaal 6 locaties in Nederland.

Enkele modules worden afgesloten met praktijkopdrachten. Deze opdrachten worden thuis gemaakt en opgestuurd naar LOI Hogeschool. De laatste fase van je studie sluit je af met een speciale afstudeeropdracht. Hier komen je theoretische kennis en je praktijkervaring samen.

Examengeld
Kijk op onze site voor de actuele examenkosten.

Ad-diploma
Na het afronden van de Associate degree heb je een wettelijk erkend Ad-diploma op zak. Dit geeft recht op het voeren van de titel Associate Degree of Economics. Na afronding van de Ad kun je de verzilverde 120 studiepunten (EC’s) inbrengen als vrijstelling bij inschrijving voor de bacheloropleiding HBO Financial SPD Bedrijfsadministratie.

Extra diploma’s
LOI Hogeschool onderhoudt al jaren uitstekende contacten met het bedrijfsleven en exameninstanties. En dat heeft veel voordelen. Vaak geeft het afronden van een module meteen recht op een officieel en erkend diploma van deze organisaties. Zo worden extra diploma’s behaald zonder extra te studeren.

Vrijstellingen
Eerder behaalde diploma’s kunnen recht geven op vrijstellingen. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld. Kijk meer informatie over vrijstellingen op onze site.

Vooropleiding
Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze studie te kunnen volgen. Heb je niet de juiste vooropleiding op zak, maar wil je toch een Associate degree volgen? Doe dan het 21+ toelatingsexamen.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder, dan is het mogelijk om via de 21+-regeling toch toegelaten worden tot een Associate-degreeprogramma. Dit kan door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen.

Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Het examen kan elke werkdag worden afgelegd. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica en toetst of je het niveau van een Associate degree aan kunt.

Vervolgopleiding
De Associate degree omvat 120 studiepunten (EC’s). Na het behalen van het Ad-diploma is het mogelijk om aanspraak te maken op vrijstellingen voor de bacheloropleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie. Je kunt zo alsnog op een efficiënte manier doorstromen naar de bacheloropleiding.

Studieduur en collegegeld
Studieduur: 24 maanden
Collegegeld: €173,-

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Not for humans