Keuzehulp Event ManagementWaarom Event Management een goede keuze is

 • trending_up Bedrijven zijn op zoek naar specialisten die hun evenementen kunnen leiden
 • trending_up Je wordt meer dan alleen een aanspreekpunt; flexibiliteit, inventiviteit en organisatievermogen zijn belangrijk
 • trending_up Goed met druk om kunnen gaan
 • trending_up Onregelmatige werktijden, alles kan gebeuren

Event Management Trends

Op deze pagina:

 1. Waarom evenementen management nodig hebben
 2. Wat levert een opleiding Event Management jou op?
 3. Events organiseren in de zakelijke of particuliere sector?
 4. Welke onderwerpen komen aan bod tijdens Event Management opleidingen?
 5. Welke training / opleiding past bij jou?

Waarom Events Management nodig hebben

Evenementen zijn er in veel soorten en maten en bij de organisatie komt een heleboel kijken. Van concept, uitnodigingen en aankleding tot ervoor zorgen dat iedereen op de juiste tijd op de juiste plek is. Maar ook de invulling is van belang bij Event Management. Hoe verloopt het event, wat gebeurt er gelijktijdig en in welke ruimtes. Hoe verwerk je al deze elementen het best in een draaiboek? Hoe leid je een event van begin tot eind in goede banen? Dat kom je te weten in de opleiding Event Management. De opleidingen Event Management zijn doelgericht en zorgen dat jij zo efficiënt en effectief mogelijk aan de slag kunt.

eventmanager worden? bekijk de eventmanagement opleidngen en trainingen

Bekijk het aanbod aan Event Management opleidingen


Wat levert een opleiding Event Management jou op?

Na de opleiding eventmanagement ben jij dé expert op het gebied van evenementen organiseren én promoten. Als Event Manager ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering dus het verloop van een event; het evenement zelf is dan ook jouw piekmoment. Je bent meer dan een aanspreekpunt. Je dient te beschikken over een sterk organisatievermogen, je moet flexibel en inventief zijn en je moet beschikken over goede commerciële vaardigheden om op wijzigingen te kunnen inspringen en mensen te kunnen aansturen. Als Event Manager moet je goed onder druk kunnen werken, ook wanneer je meerdere events gelijktijdig onder je hoede hebt. Daarnaast is overwerken niet vreemd als eventmanager, naast werk op onregelmatige tijden, omdat je je moet kunnen aanpassen naar wat het evenement nodig heeft.


Events organiseren in de zakelijke of particuliere sector?

De keuze voor jouw opleiding Event Management moet passen bij jouw doelstellingen. Verschillende trainingen zijn gericht op de zakelijke sector. Handig, als je bijvoorbeeld in een hotel events organiseert als onderdeel van je baan. Maar ook voor de particuliere sector worden events steeds belangrijker als contactmomenten.


Inhoud Event Management opleidingen

Event Management trainingen zijn gericht op gedegen voorbereiding en organisatorische kwaliteiten en gaan ook in op praktische kennis van jouw “markt” waarvoor je evenementen kunt organiseren.

 • Programmasamenstelling (idee, inhoud en boodschap)
 • Opzetten projectplanning en draaiboek
 • Budget, begroting & financiën
 • Logistiek, techniek en veiligheid
 • Marketing (online/socials / offline)
 • Crowd management
 • Event Operations & Event marketing
 • Communicatie
 • Bedrijfseconomie
 • Evaluatie & nazorg

Kies de juiste training / opleiding Event Management

De opleiding tot Event Manager kan in verschillende gradaties. Er zijn trainingen die de basis vormen voor de start van je carrière als professionele Event-Organizer. Ook voor iets meer doorgewinterde Event Planners zijn er passende cursussen Event Management die zorgen voor verdieping en verbetering in jouw professionaliteit. Heb je geen ervaring maar wil je graag weten hoe je een evenement tot in de puntjes verzorgt, dat kan via Springest zelfs binnen 1 dagcursus Event Management of in de vorm van een workshop.

HBO Event Management en MBO Event Management

Er zijn meer dan 20 HBO Eventmanagement opleidingen. Met de HBO Eventmanagement opleidingen wordt je opgeleid tot event manager en ligt de nadruk op het bepalen van de strategie van evenementen. Bij een MBO Event Management opleiding wordt je opgeleid om bij te dragen aan het runnen van evenementen, waarbij de nadruk meer ligt op het operationeel uitvoeren van een Event Planning, Event logistiek, entertainment.

Fulltime of Part-Time Event Management opleidingen

Naast actief projectmanagement leer je in de opleiding Event Management creatief denken en er is volop aandacht voor marketing en sales: de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om elk evenement tot een succes te maken. En dat alles kan in een leergang van een jaar, maar er is ook deeltijd Event Management mogelijk, voor naast je bestaande baan bijvoorbeeld. Ook handig: er is keuze voor een en er zijn opties voor Event Managementstrainingen ‘s avonds.


keyboard_arrow_upTerug naar boven

139.682 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 139.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!