MBA halen om toekomstbestendig te zijn

MBA Halen

Luigi Wester verbindt IT en Finance

“Als ik de kennis had die ik nu had, was ik als IT-consultant gaan werken. Terwijl ik nu in Finance zit; een veld dat veel verandert. Door digitalisering en robotisering is minder personeel nodig – uiteindelijk wordt alles weggeautomatiseerd. Ik zag het laatst nog terug in een project waar ik samen met IT aan werkte, iets waarvan ik veel heb geleerd. Dat smaakte naar meer. Om op mijn huidige krachten in te spelen ben ik daarom een MBA gaan volgen. Hierin leer ik organisatiebreed hoe we strategisch moeten inspelen op de marktveranderingen van nu. Voor mij de kans om mijn interesse in IT te verbinden aan mijn kennis van finance en passie voor strategie.”

“Ik weet niet hoe ik het doe. De combinatie tussen mijn privé, werk en schoolleven is moeilijk. Maar weet je wat het is? Ik heb een ontzettende ‘drive’ om vooruit te komen door dingen te doen die mij motiveren. Ik ben nieuwsgierig. Niets geeft me zoveel energie als nieuwe kennis opdoen. Het gevoel dat ik iedere dag een stukje slimmer ben dan de dag ervoor – dat is waar ik naar streef.”

MBA halen: plannen, ondersteuning en geen compromis maken

“Het is best pittig, begrijp me niet verkeerd. Ik begon met de pre-master in februari en was al vijf tot zes uur per week bezig met het voorbereiden van lessen. Ik las veel academische stukken en vergelijkte theorieën met elkaar. Dat was ook echt nodig. Daarnaast heeft mijn gezin een druk sociaal leven- dat willen we niet opgeven. Ik heb een dochter met veel energie; ze zit in de leeftijd waarop ze alles wil ontdekken en doen. Ze is net zo pittig als mijn vrouw! Dat alles vereist eensterke planning en veel discipline. Tot nu toe is het me goed gelukt. Alle opdrachten en tentamens gingen goed. Mijn vrouw steunt me gelukkig heel erg in mijn doelen en visie. Dat is onbetaalbaar.”

Tip: Vergelijk hier de beste MBA opleidingen.

“Allereerst wil ik naar een analytische functie toegroeien. Hierin maak ik voorspellingen en analyses op basis van data. Met de kennis van de MBA wil ik met die analyses een strategisch voorstel maken om de concurrentie steeds een stap voor te zijn. Een MBA behalen is een hele grote stap voor mij – iets waar ik mijn hele leven al op wacht.”

Je hebt motivatie nodig om een MBA te halen

“In mijn omgeving hoor ik veel mensen zeggen: je moet zwoegen voor resultaten. Je moet altijd leren. Je moet van alles iets weten. Ik ben het ermee eens, maar het klinkt zo geforceerd, toch? Ik denk dat motivatie de sleutel is. Als je dat hebt, dan wil je alles weten en hard werken. Dat is een instelling die ik overal meeneem. Als je ergens in gelooft en je bent bereid 100% te geven, dan kom je er ook. Voor mij is de tijd gekomen om te laten zien wat ik waard ben. Op een gegeven moment houdt het hier ook op – dan moet ik niet het gevoel hebben dat ik mijn piek al heb bereikt.”

Wegautomatisering voorkomen

“Organisaties van nu zijn steeds meer bezig zich te richten op één á twee kerntaken. De rest outsourcen ze naar andere landen. Op de achtergrond wordt er ook gewerkt aan de digitalisering van hele processen. Wist je bijvoorbeeld dat je twee databases aan elkaar kan koppelen, waardoor de één van de ander kan leren? Ze noemen het een API. Stel je voor: een bedrijf wenst geld op te nemen voor bijvoorbeeld werkkapitaal financiering en kan dit op dezelfde manier doen via een app, net zoals je dat bij een overboeking doet. Snel en efficiënt, Dat zou toch geweldig zijn? Wanneer het zover komt hebben ze mensen in mijn huidige functie niet meer nodig. Dan word ik vervangen door een API. Dat wil ik voor zijn. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen.“


keyboard_arrow_upTerug naar boven

Populaire verhalen

Bij Springest draait het om onze gebruikers. Zij delen hun verhalen over hoe een training of opleiding hun leven heeft veranderd.


Luigi Wester

Luigi Wester is een pasgetrouwde, 33-jarige Structured Finance specialist bij één van Nederlands grootste bankorganisaties. Nu hij zes jaar in zijn functie zit, vindt hij het tijd om een stap omhoog te maken. Niet alleen omdat hij ambitie heeft, maar ook omdat hij automatisering te baas wil zijn.

108.120 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 86.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 108.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!