NVVB Startersmodule Burgerzaken

Niveau
Tijdsduur
Logo van MarienburgGroep
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 MarienburgGroep heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Startersmodule Burgerzaken

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken!Doelgroep

Alle medewerkers die op een Afdeling Publieks- en/of Burgerzaken (willen) werken en waarvoor het vakgebied van Burgerzaken (grotendeels) nieuw is.

Het volgen van deze module is aan te bevelen tijdens de eerste weken van een dienstverband, maar de module is ook interessant voor medewerkers die al enkele maanden in dienst zijn. Als uitgangspunt geldt dat medewerkers die korter dan circa zes maanden in dienst zijn eerst deze startersmodule Burgerzaken zouden moeten volgen, vóórdat zij met andere modules uit het Diploma Burgerzaken MBO-4 starten. Op deze manier hopen we …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Startersmodule Burgerzaken

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken!Doelgroep

Alle medewerkers die op een Afdeling Publieks- en/of Burgerzaken (willen) werken en waarvoor het vakgebied van Burgerzaken (grotendeels) nieuw is.

Het volgen van deze module is aan te bevelen tijdens de eerste weken van een dienstverband, maar de module is ook interessant voor medewerkers die al enkele maanden in dienst zijn. Als uitgangspunt geldt dat medewerkers die korter dan circa zes maanden in dienst zijn eerst deze startersmodule Burgerzaken zouden moeten volgen, vóórdat zij met andere modules uit het Diploma Burgerzaken MBO-4 starten. Op deze manier hopen we te voorkomen dat we bij de vervolgmodules uit het diplomastelsel Burgerzaken te maken krijgen met deelnemers zonder de benodigde voorkennis.

Er gelden geen voorkennis eisen voor deze startersmodule. Bovendien is de module niet gericht op een specifieke functie, maar bedoeld als brede basis voor alle medewerkers in dit vakgebied.

Doel

Het doel van de startersmodule Burgerzaken is de deelnemers kennis te laten maken met de organisatiestructuur van een gemeente in het algemeen en met de diensten en producten die horen bij het vakgebied Burgerzaken. Een deelnemer kan na het volgen van de startersmodule  Burgerzaken beschrijven wat dit vakgebied zoal inhoudt en welke producten en diensten worden geleverd. Ook heeft hij of zij een beeld van het belang van het juist uitvoeren van de handelingen en de eventuele risico’s, bijvoorbeeld op fraude. Tijdens de trainingsdagen zal niet alleen aandacht worden besteed aan kennisaspecten (de zogenaamde weetjes en feitjes), maar ook aan de waarom-vraag achter die kennis. Zo ontstaan begrip en bewustwording bij de deelnemers.

Combinatie met leren op de werkplek

Het is gewenst dat elke deelnemer op zijn of haar werkplek begeleid wordt door een ‘mentor/coach’ (een collega die tijd vrijmaakt voor het instrueren en ondersteunen van de deelnemer). Deze persoon kan ook een rol spelen bij het uitvoeren van eventuele ‘huiswerkopdrachten’ tussen de verschillende trainingsdagen. Hierbij kan worden gedacht aan het verzamelen en bestuderen van verschillende soorten documenten en het uitvoeren van enkele basishandelingen in de systemen.

De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Bestuursorganen en organisatie van de gemeente
  • De Basisregistratie personen en de registers van de burgerlijke stand
  • Brondocumenten en de Verklaring onder Ede
  • Nationaliteit
  • Gegevensverstrekking uit de Brp
  • Identiteitsdocumenten, reisdocumenten en rijbewijzen
  • Fraude
  • Naamgebruik
  • Verklaring omtrent het gedrag.

Datum en plaats

De cursus wordt gegeven op dinsdag 31 oktober, 7 november, 14 november, 28 november en 19 december 2017 van 09.30 - 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Regardz de EenhoornBarchman Wuytierslaan 23818 LH Amersfoort

Midden in Nederland ligt de Eenhoorn; Op 84 stappen recht tegenover het centraal station van Amersfoort. Maar ook goed met de auto te bereiken en voorzien van eigen parkeergelegenheid (tegen betaling).

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 1.295,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Johan van den Broek. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.