NVVB Gegevensverstrekking en privacybescherming MBO-4

Niveau
Tijdsduur
Logo van MarienburgGroep
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 MarienburgGroep heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

NVVB Gegevensverstrekking en privacybescherming MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

Deze module gaat over de bescherming van de privacy van persoonsgegevens. Dat moet ook wel want er liggen vele persoonsgegevens opgeslagen in de basisregistratie personen en - in beginsel - is de basisregistratie personen een geheim register. Alle mogelijke verstrekkingen uit de basisregistratie personen passeren de revue. Ook de overeenkomsten en de verschillen wat betreft de verstrekkingen uit de basisregistratie personen en de verstrekkingen uit de registers van de burgerlijke stand worden besproken. Na de verstrekking van persoonsgegevens dienen d…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Burgerzaken, Gemeente, Mindmapping, Effectief lezen en Snellezen.

NVVB Gegevensverstrekking en privacybescherming MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

Deze module gaat over de bescherming van de privacy van persoonsgegevens. Dat moet ook wel want er liggen vele persoonsgegevens opgeslagen in de basisregistratie personen en - in beginsel - is de basisregistratie personen een geheim register. Alle mogelijke verstrekkingen uit de basisregistratie personen passeren de revue. Ook de overeenkomsten en de verschillen wat betreft de verstrekkingen uit de basisregistratie personen en de verstrekkingen uit de registers van de burgerlijke stand worden besproken. Na de verstrekking van persoonsgegevens dienen de verstrekkingen ook geprotocolleerd te worden. De cursisten moeten daarbij kennis nemen van de basis van hoofdstuk 4 en bijlage C van het Logisch Ontwerp. Ook wordt het verschil uitgelegd tussen herleidbare en niet herleidbare verstrekkingen en weet de cursist wanneer er leges in rekening gebracht mogen worden.

Na deze module bent u bekend met het toepassen van het wettelijk kader van alle mogelijke verstrekkingen uit de Wet basisregistratie personen als ook de verstrekkingen uit de registers van de burgerlijke stand.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibiel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. Er worden 34 gesloten vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 2 dagen.

Deze module levert u 3 NVVB punten op.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Burgerzaken.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.