NVVB Gegevensverstrekking en privacybescherming MBO-4

Type product
Niveau

NVVB Gegevensverstrekking en privacybescherming MBO-4

MarienburgGroep
Logo van MarienburgGroep
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 MarienburgGroep heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

De module Gegevensverstrekking en privacybescherming gaat over de bescherming van de privacy van persoonsgegevens. Dat moet ook wel want er liggen vele persoonsgegevens opgeslagen in de basisregistratie personen en - in beginsel - is de basisregistratie personen een geheim register. Alle mogelijke verstrekkingen uit de basisregistratie personen passeren de revue. Ook de overeenkomsten en de verschillen wat betreft de verstrekkingen uit de basisregistratie personen en de verstrekkingen uit de registers van de burgerlijke stand worden besproken. Na de verstrekking van persoonsgegevens dienen de verstrekkingen ook geprotocolleerd te worden. De cursisten moeten daarbij kennis nemen van de basis …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De module Gegevensverstrekking en privacybescherming gaat over de bescherming van de privacy van persoonsgegevens. Dat moet ook wel want er liggen vele persoonsgegevens opgeslagen in de basisregistratie personen en - in beginsel - is de basisregistratie personen een geheim register. Alle mogelijke verstrekkingen uit de basisregistratie personen passeren de revue. Ook de overeenkomsten en de verschillen wat betreft de verstrekkingen uit de basisregistratie personen en de verstrekkingen uit de registers van de burgerlijke stand worden besproken. Na de verstrekking van persoonsgegevens dienen de verstrekkingen ook geprotocolleerd te worden. De cursisten moeten daarbij kennis nemen van de basis van hoofdstuk 4 en bijlage C van het Logisch Ontwerp. Ook wordt het verschil uitgelegd tussen herleidbare en niet herleidbare verstrekkingen en weet de cursist wanneer er leges in rekening gebracht mogen worden.

Na deze module bent u bekend met het toepassen van het wettelijk kader van alle mogelijke verstrekkingen uit de Wet basisregistratie personen als ook de verstrekkingen uit de registers van de burgerlijke stand.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. De kosten voor dit examen vindt u op de website van de NVVB. Er worden 34 gesloten vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer. Deze module levert u 3 NVVB punten op.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. 

E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.