NVVB Nationaliteit MBO-4

Niveau
Tijdsduur
Logo van MarienburgGroep
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 MarienburgGroep heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

NVVB Nationaliteit MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

De module nationaliteit gaat over de verkrijging, de verlening en het verlies van de Nederlandse nationaliteit. De verschillende vormen voor de verkrijging van rechtswege worden behandeld. Ook wordt het bepalen van de vreemde en de onbekende nationaliteit besproken. De procedures die ten grondslag liggen aan de verschillende vormen van verkrijging en verlening van de Nederlandse nationaliteit worden behandeld als ook het antwoord op de vraag welke documenten er overgelegd moeten worden bij een dergelijke aanvraag. Tenslotte zal ook het verschil worden besproken tussen onbekende n…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Inburgering, Burgerzaken, Correct Nederlands, Nederlands en Nederlandse als Tweede Taal (NT2).

NVVB Nationaliteit MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

De module nationaliteit gaat over de verkrijging, de verlening en het verlies van de Nederlandse nationaliteit. De verschillende vormen voor de verkrijging van rechtswege worden behandeld. Ook wordt het bepalen van de vreemde en de onbekende nationaliteit besproken. De procedures die ten grondslag liggen aan de verschillende vormen van verkrijging en verlening van de Nederlandse nationaliteit worden behandeld als ook het antwoord op de vraag welke documenten er overgelegd moeten worden bij een dergelijke aanvraag. Tenslotte zal ook het verschil worden besproken tussen onbekende nationaliteit en staatloos.

Na deze module bent u bekend met de bepalingen van de Rijkswet op het Nederlanderschap zoals ze in de Handleiding Toepassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap 2003 verwoord zijn.

Studieadvies: wij adviseren voorafgaand de NVVB Systematiek gegevensverwerking MBO-4 te volgen.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibiel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. Er worden 25 gesloten vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 2 dagen.

Deze module levert u 2 NVVB punten op.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.