NVVB Overlijden MBO-4

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van MarienburgGroep
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 MarienburgGroep heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
22 nov. 2021
Toon rooster
event 22 november 2021, 09:30-16:30, Amersfoort

Beschrijving

NVVB Overlijden MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

Deze module gaat over de toepassing van de bepalingen uit de Wet op de lijkbezorging en het Burgerlijk Wetboek. De melding van een overlijden moet eerst opgenomen worden in een akte van overlijden en daarna verwerkt worden in de basisregistratie personen. Ook komen de overeenkomsten en de verschillen ter sprake tussen een akte van overlijden en een akte van lijkvinding. De termijn van begraven en de mogelijkheden van uitstel worden behandeld. Uiteraard zullen ook de meest actuele ontwikkelingen besproken worden zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het doen van een digitale overlij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

NVVB Overlijden MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

Deze module gaat over de toepassing van de bepalingen uit de Wet op de lijkbezorging en het Burgerlijk Wetboek. De melding van een overlijden moet eerst opgenomen worden in een akte van overlijden en daarna verwerkt worden in de basisregistratie personen. Ook komen de overeenkomsten en de verschillen ter sprake tussen een akte van overlijden en een akte van lijkvinding. De termijn van begraven en de mogelijkheden van uitstel worden behandeld. Uiteraard zullen ook de meest actuele ontwikkelingen besproken worden zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het doen van een digitale overlijdensaangifte.

Voor wie bestemd

Medewerkers Burger- en publiekszaken die al enige jaren ervaring hebben binnen dit vakgebied.

Voorkennis

Het is gewenst dat u al wat ervaring hebt opgedaan met de uitvoering van deze werkzaamheden.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibiel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. Er worden 20 vragen gesteld. Dit betreft gesloten vragen. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 60 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 1 dag.

Wat u nog moet weten

Deze module is onderdeel van de onderstaande NVVB-diploma’s:

  • Persoonsinformatiemanagement; waar u 36 punten voor dient te halen, en:
  • Burgerzaken; waar u 25 punten voor dient te halen maar waarvoor u een vrije keuze van de modules heeft.

De inhoud van deze module zorgt voor een goede basis om vervolgens met de andere modules aan de slag te gaan.

Deze module levert u 2 NVVB punten op.

Datum en plaats

De cursus beslaat 1 dag en wordt gegeven op maandag 11 december 2017 in Amersfoort van 09.30 - 16.30 uur.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 395,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Johan van den Broek. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Johan van den Broek. Hij helpt je graag verder.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.