NVVB Startersmodule Burgerzaken

Type product
Niveau
Logo van MarienburgGroep
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 MarienburgGroep heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

NVVB Startersmodule Burgerzaken

Doelgroep

Alle medewerkers die op een Afdeling Publieks- en/of Burgerzaken (willen) werken en waarvoor het vakgebied van Burgerzaken (grotendeels) nieuw is.

Het volgen van deze module is aan te bevelen tijdens de eerste weken van een dienstverband, maar de module is ook interessant voor medewerkers die al enkele maanden in dienst zijn. Als uitgangspunt geldt dat medewerkers die korter dan circa zes maanden in dienst zijn eerst deze startersmodule Burgerzaken zouden moeten volgen, vóórdat zij met andere modules uit het Diploma Burgerzaken MBO-4 starten. Op deze manier hopen we te voorkomen dat we bij de vervolgmodules uit het diplomastelsel Burgerzaken te ma…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP), Burgerzaken, Gemeente, Omgaan met Agressie & Emotie en Assertiviteit.

NVVB Startersmodule Burgerzaken

Doelgroep

Alle medewerkers die op een Afdeling Publieks- en/of Burgerzaken (willen) werken en waarvoor het vakgebied van Burgerzaken (grotendeels) nieuw is.

Het volgen van deze module is aan te bevelen tijdens de eerste weken van een dienstverband, maar de module is ook interessant voor medewerkers die al enkele maanden in dienst zijn. Als uitgangspunt geldt dat medewerkers die korter dan circa zes maanden in dienst zijn eerst deze startersmodule Burgerzaken zouden moeten volgen, vóórdat zij met andere modules uit het Diploma Burgerzaken MBO-4 starten. Op deze manier hopen we te voorkomen dat we bij de vervolgmodules uit het diplomastelsel Burgerzaken te maken krijgen met deelnemers zonder de benodigde voorkennis.

Er gelden geen voorkennis eisen voor deze startersmodule. Bovendien is de module niet gericht op een specifieke functie, maar bedoeld als brede basis voor alle medewerkers in dit vakgebied.

Doel

Het doel van de startersmodule Burgerzaken is de deelnemers kennis te laten maken met de organisatiestructuur van een gemeente in het algemeen en met de diensten en producten die horen bij het vakgebied Burgerzaken. Een deelnemer kan na het volgen van de startersmodule Burgerzaken beschrijven wat dit vakgebied zoal inhoudt en welke producten en diensten worden geleverd. Ook heeft hij of zij een beeld van het belang van het juist uitvoeren van de handelingen en de eventuele risico’s, bijvoorbeeld op fraude. Tijdens de trainingsdagen zal niet alleen aandacht worden besteed aan kennisaspecten (de zogenaamde weetjes en feitjes), maar ook aan de waarom-vraag achter die kennis. Zo ontstaan begrip en bewustwording bij de deelnemers.

De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Bestuursorganen en organisatie van de gemeente
  • De Basisregistratie personen en de registers van de burgerlijke stand
  • Brondocumenten en de Verklaring onder Ede
  • Nationaliteit
  • Gegevensverstrekking uit de Brp
  • Identiteitsdocumenten, reisdocumenten en rijbewijzen
  • Fraude
  • Naamgebruik
  • Verklaring omtrent het gedrag.

Inhoud

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. 

Het examen

U kunt examen doen volgens het (flexibel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. De kosten voor dit examen vindt u op de website van de NVVB. Er worden 37 gesloten vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer. Deze module levert u 1 NVVB punt op.

E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.