Een nadere kijk op polarisatie, radicalisering en discriminatie - Effectieve aanpak van o.a. radicalisering

Tijdsduur

Een nadere kijk op polarisatie, radicalisering en discriminatie - Effectieve aanpak van o.a. radicalisering

Merlijn
Logo van Merlijn
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Merlijn heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 53 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Merlijn biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Den Haag, Maastricht, Rotterdam, Utrecht

Beschrijving

In deze training maakt u kennis met visies op het ontstaan van polarisatie en met mogelijkheden van beïnvloeding om maatschappelijke onrust, als gevolg van polarisatie, terug te dringen.

Een zwarte pieten-discussie. Vluchtelingen wel of niet welkom? Meer mensen die rechts stemmen. Veel (media)aandacht voor racisme en discriminatie. Is de angst voor radicalisme terecht? Wat is radicaal eigenlijk? We lijken als burger steeds meer een standpunt te moeten innemen, een kant kiezen. Wat moet je als organisatie die in de haarvaten van de samenleving opereert doen met deze spanningen? Het wij-zij denken lijkt toe te nemen in de samenleving. Daar waar tegenstellingen zich verscherpen, spreken we van…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Interculturele Communicatie, Internationale Communicatie, Cultuurverschillen, Omgaan met en Effectief vergaderen.

In deze training maakt u kennis met visies op het ontstaan van polarisatie en met mogelijkheden van beïnvloeding om maatschappelijke onrust, als gevolg van polarisatie, terug te dringen.

Een zwarte pieten-discussie. Vluchtelingen wel of niet welkom? Meer mensen die rechts stemmen. Veel (media)aandacht voor racisme en discriminatie. Is de angst voor radicalisme terecht? Wat is radicaal eigenlijk? We lijken als burger steeds meer een standpunt te moeten innemen, een kant kiezen. Wat moet je als organisatie die in de haarvaten van de samenleving opereert doen met deze spanningen? Het wij-zij denken lijkt toe te nemen in de samenleving. Daar waar tegenstellingen zich verscherpen, spreken we van polarisatie. Maar wanneer is iets nu discriminatie? En moet je op alle aantijgingen in gaan? Welke rol kun je pakken? En hoe moet je handelen.

In deze interactieve training gaan we dieper in op de termen polarisatie, radicalisering en discriminatie. Drie fenomenen die nauw met elkaar verweven lijken. We starten vanuit de theorie en met behulp van eigen ervaringen gaan we dieper in op wat deze termen betekenen en welke waarde we deze mee geven vanuit onze eigen referentiekaders. Aan het einde van de training heb je een beter beeld van wat er wordt bedoeld met polarisatie, discriminatie en radicalisering en welk verband er tussen deze termen zit. Daarnaast heb je ervaringen kunnen delen met andere vakgenoten. Samen hebben we gekeken naar hoe we als gemeente, politie, maatschappelijke organisaties, burgers en anderen beter kunnen samenwerken om polarisatie, discriminatie en radicalisering bespreekbaar te maken en tegen te gaan.

Deze training: "Een nadere kijk op polarisatie, radicalisering en discriminatie" wordt vooral gevolgd door:

  • Maatschappelijk werkers en andere burgers die met dit onderwerp te maken krijgen
  • Beleidsambtenaren die betrokken zijn bij preventie van radicalisering
  • Politiefunctionarissen die te maken krijgen met polarisatie

Te behalen resultaten

  • Inzicht in de structuur van culturele invloeden op ieders denken en doen
  • Kennis van verschillen in omgangs- en communicatieregels
  • Indringend kunnen vragen en doorvragen op verschillen en uitleg kunnen geven van verschillen

Doelen van de training

  • Inzicht krijgen in oorzaken en gevolgen van polarisatie.
  • Handreikingen krijgen voor de aanpak van polarisatie en maatschappelijke onrust.
  • Beschikken over gespreksvaardigheden voor overbruggend contact tussen gepolariseerde groepen

Merlijn Groep (1996) is een dynamische en multidisciplinaire organisatie met de focus op professionele communicatie en conflicthantering zowel op zakelijk als op persoonlijk niveau. De bij Merlijn Groep aangesloten zakenpartners behartigen samen met Merlijn in respectvolle en grensverleggende verhoudingen de belangen van onze klanten met hoge ambitie en passie voor duurzame en meetbare resultaten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Merlijn, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.