Cursusdag Opslag propaan, PGS19 (cursusreeks Opslag gevaarlijke stoffen)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Mibacu bv
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Mibacu bv heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Mibacu bv biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Deze cursusdag maakt onderdeel uit van de cursusreeks Opslag gevaarlijke stoffen en kan apart of in combinatie met andere cursusdagen uit de reeks gevolgd worden.

Inleiding

Propaantanks worden gebruikt voor de toepassing als brandstof voor verwarmingsdoeleinden maar ook om brandbare gassen op te slaan die worden gebruikt als snijgas in de metaalindustrie. Ook op bouwlocaties komen “mobiele’ propaantanks steeds vaker voor. Opslag en gebruik van propaan is aangeduid als een gevaarlijke risicovolle activiteit.  De opslag van propaan (maximaal twee tanks van 13kuub) is opgenomen in het Activiteitenbesluit, vanwaaruit wordt verwezen naar de PGS 19. Deze PGS 19 geeft voorschriften voor de opslag…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Gevaarlijke stoffen & Goederen, Explosiegevaar / ATEX, Chauffeur, Afvalstoffen en Heftruckcertificaat.

Deze cursusdag maakt onderdeel uit van de cursusreeks Opslag gevaarlijke stoffen en kan apart of in combinatie met andere cursusdagen uit de reeks gevolgd worden.

Inleiding

Propaantanks worden gebruikt voor de toepassing als brandstof voor verwarmingsdoeleinden maar ook om brandbare gassen op te slaan die worden gebruikt als snijgas in de metaalindustrie. Ook op bouwlocaties komen “mobiele’ propaantanks steeds vaker voor. Opslag en gebruik van propaan is aangeduid als een gevaarlijke risicovolle activiteit.  De opslag van propaan (maximaal twee tanks van 13kuub) is opgenomen in het Activiteitenbesluit, vanwaaruit wordt verwezen naar de PGS 19. Deze PGS 19 geeft voorschriften voor de opslag van propaan in tanks.

Doel
Doel van de cursusdag is de deelnemers op de hoogte te brengen van regels met betrekking tot opslag van propaan vanuit Activiteitenbesluit of vergunning en vanuit de PGS 19, en handvatten aan te reiken om een controle op juiste uitvoering van deze regels goed uit te kunnen voeren.

Doelgroep

De cursusdag is bedoeld voor medewerkers van omgevingsdiensten, gemeenten, provincies en adviesbureaus, die bij hun werkzaamheden te maken hebben met opslag van gevaarlijke stoffen binnen bedrijven. De cursusreeks is ook interessant voor medewerkers van bedrijven waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen.

Programma
De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Inleiding
 • Karakteristieken van propaan/butaan
 • Voorschriften met betrekking tot propaan in het Activiteitenbesluit
 • PGS19:
  • Opslag propaan
  • Opzet, indeling en belangrijke voorschriften
  • Constructie van tanks
  • Onderdelen van een installatie
  • Inspectie en onderhoud
  • Veiligheidafstanden en relatie met Bevi
 • Casuïstiek.

Docent
Docent van de cursusdag is de heer A. Kaijser, werkzaam als Group Safety manager bij Indaver N.V. en expert op gebied van zowel veiligheid als milieu met betrekking tot opslag en gebruik van gevaarlijke stoffen.

Uitvoering
U heeft de mogelijkheid een keuze te maken uit één of meer cursusdagen of de hele cursusreeks Opslag gevaarlijke stoffen te volgen.

De cursusreeks vindt plaats te Utrecht;

 • Cursusdag Risico’s gevaarlijke stoffen en veiligheid, dinsdag 4 februari 2020
 • Cursusdag Wet- en regelgeving gevaarlijke stoffen, dinsdag 11 februari 2020
 • Cursusdag Opslag verpakte gevaarlijke stoffen (PGS15), dinsdag 3 maart 2020
 • Cursusdag Grote opslagen in de PGS15, dinsdag 10 maart 2020
 • Cursusdag Opslag vloeibare brandstoffen in bovengrondse tanks (PGS30), dinsdag 17 maart 2020
 • Cursusdag Opslag propaan (PGS19), dinsdag 14 aril 2020.

Lestijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur.

Lesmateriaal
De deelnemers ontvangen een USB-stick met het lesmateriaal, bestaande uit de presentatie, relevante wetteksten en achtergrondinformatie. Wij gaan ervan uit dat de deelnemer zorgdraagt voor een laptop of tablet tijdens de cursusdag, om de bestanden te kunnen lezen. De deelnemers ontvangen een papieren versie van de handouts.

Waarom Mibacu?

Praktijkgericht, deskundig, klantvriendelijk, kleinschalig, flexibel en persoonlijk, met docenten uit de praktijk van omgevingsrecht.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Mibacu bv, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.