Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Type product
Totale lesduur

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product. MKB Cursus & Training biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's:

's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Tijdens de workshop Leeftijdsbewust personeelsbeleid is er veel aandacht voor de rol die de OR hierin kan spelen, en dan vooral met het oog op oudere werknemers, die steeds langer door moeten werken.

Als het om werken gaat horen bij elke leeftijd specifieke eigenschappen en wensen. Elke leeftijd vraagt om maatwerk voor de betreffende medewerkers en voor de organisatie. Binnen het leeftijdsbewust personeelsbeleid gaat veel aandacht uit naar de oudere medewerkers omdat we weer langer gaan werken. De leeftijd waarop mensen stoppen met werken is verhoogd. Zonder inspanningen van werkgevers en werknemers zal dat niet leiden tot succes. Welke solidariteit tussen de leeftijdsgroepen is gewenst om e…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Tijdens de workshop Leeftijdsbewust personeelsbeleid is er veel aandacht voor de rol die de OR hierin kan spelen, en dan vooral met het oog op oudere werknemers, die steeds langer door moeten werken.

Als het om werken gaat horen bij elke leeftijd specifieke eigenschappen en wensen. Elke leeftijd vraagt om maatwerk voor de betreffende medewerkers en voor de organisatie. Binnen het leeftijdsbewust personeelsbeleid gaat veel aandacht uit naar de oudere medewerkers omdat we weer langer gaan werken. De leeftijd waarop mensen stoppen met werken is verhoogd. Zonder inspanningen van werkgevers en werknemers zal dat niet leiden tot succes. Welke solidariteit tussen de leeftijdsgroepen is gewenst om een gezond bedrijfsklimaat te ontwikkelen waarin leeftijdsgroepen, met erkenning van hun specifieke eigenschappen, samen kunnen werken? Hier ligt een belangrijk aandachtsveld voor de OR. In de cursus komen de volgende vragen aan de orde: wat zijn de life-events en de eigenschappen van leeftijden, wat betekent langer doorwerken voor medewerkers en organisatie, hoe maak je het in functies haalbaar om langer te werken, welke arbeidsvoorwaarden passen bij welke leeftijd en ontzien of gericht vitaliteitsbeleid? Deze cursus is bestemd voor OR-leden met belangstelling voor leeftijdsbewust personeelsbeleid. Leden van MKB-Nederland krijgen € 35,- korting (excl. BTW).

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.