Pakket: Jezelf zijn - Zelfkennis en zelfvertrouwen

Tijdsduur
Logo van Molijn Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Molijn Training heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Molijn Training biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Jezelf zijn is het ontdekken van je eigen talenten, valkuilen, uitdagingen en patronen. Leren hoe je in elkaar zit en weten wat je belangrijk vindt. Waar word je blij van? Wat geeft je energie en waar loop je juist op leeg? Wanneer haal jij het beste uit jezelf? Hoe meer zelfkennis hoe steviger je in je schoenen staat en hoe beter je je richting kunt bepalen. 

Om jezelf te kunnen en durven zijn heb je zelfvertrouwen nodig. Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je hebt om iets te kunnen. Of het vertrouwen om iets te kunnen leren. Het is een realistische inschatting van je kwaliteiten. Mensen met zelfvertrouwen hebben een positief zelfbeeld. Ze denken positief over zichzelf en hun kwaliteiten. H…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zelfkennis & zelfinzicht, Zelfvertrouwen, Assertiviteit, Zelfbewustzijn en NLP.

Jezelf zijn is het ontdekken van je eigen talenten, valkuilen, uitdagingen en patronen. Leren hoe je in elkaar zit en weten wat je belangrijk vindt. Waar word je blij van? Wat geeft je energie en waar loop je juist op leeg? Wanneer haal jij het beste uit jezelf? Hoe meer zelfkennis hoe steviger je in je schoenen staat en hoe beter je je richting kunt bepalen. 

Om jezelf te kunnen en durven zijn heb je zelfvertrouwen nodig. Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je hebt om iets te kunnen. Of het vertrouwen om iets te kunnen leren. Het is een realistische inschatting van je kwaliteiten. Mensen met zelfvertrouwen hebben een positief zelfbeeld. Ze denken positief over zichzelf en hun kwaliteiten. Hierdoor gaan ze makkelijker nieuwe uitdagingen aan. Ze durven fouten te maken, zonder zich slecht over zichzelf te voelen. Ook kunnen ze omgaan met teleurstellingen en zitten ze over het algemeen lekker in hun vel. 

Je wordt niet geboren met een vaste dosis zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is altijd in ontwikkeling. Het is een proces dat je hele leven doorloopt. Zelfvertrouwen bepaalt je zelfbeeld. Alles wat je als mens meemaakt heeft invloed en dat begint al in je kindertijd.   

Wil jij op een positieve manier ontdekken hoe je jezelf kunt zijn? Je weerbaar voelen, ook in lastige situaties? Voor je mening uit durven komen? Je invloed vergroten? In deze zesdaagse training werk je stap voor stap aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Na iedere dag training ga je eerst in de praktijk ervaren wat je die dag hebt geleerd. Pas daarna volgt de volgende training. Je kunt de data voor de trainingen zelf bepalen, maar we adviseren je een tussenperiode van minimaal 3 weken aan te houden. Zo kun je over een langere periode in kleine stapjes ervaren en onderzoeken wie je bent en waar je voor staat. Hierna kan niemand meer om jou heen! 

Dit 6-daagse trainingspakket bestaat uit de volgende trainingen:

 • Regie over je leven en loopbaan
 • Personal branding
 • Daag jezelf uit!
 • Ken je talenten
 • Mindfulness
 • Assertiviteit

    

Na deze training: 

 • Weet je wie je bent en waar je voor staat
 • Sta je steviger in je schoenen en durf je jezelf te zijn
 • Neem je meer initiatief en weet je je invloed te vergroten
 • Heb je zicht op je eigen voorkeuren/ kwaliteiten en weet je daarnaar te handelen
 • Durf je je kwaliteiten en valkuilen gelijkwaardig te benoemen
 • Kom je op voor jezelf op een directe, open en eerlijke manier door uiting te geven aan wat je voelt, denkt, wilt en niet wilt
 • Ben je je bewust van je eigen denkpatronen en hoe die je zelfbeeld bepalen
 • Weet je met andere denkpatronen jezelf uit te dagen
 • Ben je je bewust van je eigen gewoonten en durf je deze te veranderen
 • Voel je je verantwoordelijk voor jezelf en je omgeving
 • Ervaar je meer energie, balans en daadkracht
 • Los je met aandacht en focus problemen adequater op
 • Ken je je eigen leer- communicatie- en beoordelingsstijl
 • Weet je vanuit zelfvertrouwen en positiviteit win-win situaties te creëren

Effectief trainen

Al onze trainingen duren 1 dag. Zo dagen we onszelf uit geen overbodige onderwerpen te behandelen. We richten ons volledig op de ‘leerwensen’ van de deelnemers. Door de groepen klein te houden, maximaal 8 deelnemers, gaat iedereen naar huis met voldoende persoonlijk inzicht en een eigen actieplan om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Voorbereiding en coachingsopdrachten

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou. Met onze voorbereidingsopdracht denk je vooraf al na over het onderwerp van de training en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. De voorbereidingsopdracht duurt ongeveer 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van drie persoonlijke actiepunten: wat ga jij doen met wat je die dag hebt geleerd? In de eerste maand na de training ontvang je van ons iedere week een korte en prikkelende coachingsopdracht. Daarna ontvang je maandelijks een opdracht, zodat je continu werkt aan je persoonlijke actieplan.

Trainingsadvies

Wil je een gericht trainingsadvies? Dat kan! Vul dan de digitale vragenlijst die jouw competenties en de dingen die je belangrijk vindt in je werk in kaart brengt. Zo zie je onmiddellijk waar je ontwikkelbehoefte ligt en waar je de beste resultaten behaalt. In totaal duurt het invullen van de vragenlijst ongeveer een half uur en je kunt het doen waar en wanneer het jou uitkomt. Neem contact met ons op via mail@molijntraining.nl of 030 763 0887.

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale leeromgeving. Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Molijn Training, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.