Vergroot je innovatiekracht | Verandering, innovatie en creativiteit

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Vergroot je innovatiekracht | Verandering, innovatie en creativiteit

Molijn Training
Logo van Molijn Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Molijn Training heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 42 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVoorkeurslocatie: Utrecht
1 jun. 2023 tot 6 jul. 2023
Toon rooster
event 1 juni 2023, 09:30-16:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 1 - Creatief experimenteren
event 15 juni 2023, 09:30-16:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 2 - Omgaan met verandering
event 29 juni 2023, 09:30-16:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 3 - Innoveren en draagvlak creëren
event 6 juli 2023, 09:30-13:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 4 - Wrap-up
placeVoorkeurslocatie: Utrecht
9 okt. 2023 tot 20 nov. 2023
Toon rooster
event 9 oktober 2023, 09:30-16:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 1 - Creatief experimenteren
event 23 oktober 2023, 09:30-16:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 2 - Omgaan met verandering
event 6 november 2023, 09:30-16:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 3 - Innoveren en draagvlak creëren
event 20 november 2023, 09:30-13:00, Voorkeurslocatie: Utrecht, Dag 4 - Wrap-up

Beschrijving

Vergroot je verandervermogen | Verandering, innovatie en creativiteit

Verandering is inmiddels een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering binnen veel organisaties. Een steeds sneller veranderende omgeving en het continu verbeteren van werkprocessen om succesvol te zijn en blijven, spelen een belangrijke rol. Dit vraagt om een wendbare organisatie en wendbare medewerkers. Wendbaar zijn betekent letterlijk meebewegen met dat wat de situatie vraagt. Openstaan voor verandering en het verkennen van nieuwe en verschillende benaderingen helpen jou je wendbaarheid bij veranderingen te vergroten.

Hoe ga jij om met het fenomeen verandering? Ben je bereid om mee te bewegen, te schakelen, te improvi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Veranderen / Omgaan met Verandering, Improvisatie, Innovatie, Innovatiemanagement en Creativiteit.

Vergroot je verandervermogen | Verandering, innovatie en creativiteit

Verandering is inmiddels een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering binnen veel organisaties. Een steeds sneller veranderende omgeving en het continu verbeteren van werkprocessen om succesvol te zijn en blijven, spelen een belangrijke rol. Dit vraagt om een wendbare organisatie en wendbare medewerkers. Wendbaar zijn betekent letterlijk meebewegen met dat wat de situatie vraagt. Openstaan voor verandering en het verkennen van nieuwe en verschillende benaderingen helpen jou je wendbaarheid bij veranderingen te vergroten.

Hoe ga jij om met het fenomeen verandering? Ben je bereid om mee te bewegen, te schakelen, te improviseren? In een training van 3,5 dag staan we stil bij deze vragen. Je leert wat creatief en ‘out of the box’ denken je oplevert. Je maakt kennis met design thinking en ervaart hoe je op een pro-actieve manier innovatief kunt zijn en hoe je draagvlak creëert voor jouw ideeën. Na deze training loop jij bij veranderingen voorop!

Leren in stand-ups en retrospectives 
Het trainingsprogramma ‘Vergroot je verandervermogen’ bestaat uit 3,5 dag klassikaal trainen met telkens een tussenliggende periode van een aantal weken. In deze weken kun je gebruik maken van onze online coaching die je helpt het geleerde tijdens de training ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. De eerste dag starten we met het bespreken van je leerdoelen en maak je kennis met je medecursisten. Iedere volgende trainingsdag start je de dag met een stand-up. Dit is een staande meeting (vandaar de naam) met je collega cursisten waarin we gezamenlijk terugblikken op de ervaringen van de afgelopen weken. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Waar kunnen de trainer en je medecursisten je mee helpen? Je leert kritische interviewtechnieken toe te passen op elkaars inbreng om elkaar verder te helpen. Zo leer je stapsgewijs je eigen en elkaars doelstellingen in dit leertraject effectief te evalueren. In een afsluitende retrospective (een halve dag) blik je terug op het gehele leerproces.    

Programma

Dag 1 - Creatief experimenteren (09.30 - 16.00 uur)
Zelf ontdekken en ervaren hoe creatief je kunt denken..… en hoe je nog creatiever kunt doen. Een actieve uitnodiging om jezelf uit te dagen en andere invalshoeken te kiezen. Je leert een aantal denktechnieken waarmee je in korte tijd een originele invalshoek kunt vinden bij het oplossen van een vraagstuk. 

 Na deze training:
*  Je hebt zicht op het effect van het toepassen van experiment gedreven leren
*  Je ervaart het positieve effect van buiten je eigen kaders denken

Dag 2 - Omgaan met verandering (09.30 - 16.00 uur)
Een keuzemoment als gevolg van een verandering biedt veelal ook kansen. Zie jij die kansen als uitdaging of ervaar je ze als ongemak? Ga jij voor zekerheid of durf jij het onbekende pad met uitdagingen op te gaan? Tijdens deze training ervaar je hoe het is om verandering te zien als uitdaging en niet als ongemak of probleem. 

Na deze training:
*  Kun je je eigen, typische reacties op verandering identificeren
*  Heb je zicht op wat je weerhoudt nieuwe dingen te doen en leer je wat je kunt doen om die belemmeringen weg te nemen
*  Ken je de vijf tactieken die je kunt implementeren om makkelijk mee te veranderen

Dag 3 - Innoveren en draagvlak creëren (09.30 - 16.00 uur)
Wat maakt jou nieuwsgierig? Hoe kom je tot een nieuw idee? En wanneer je kansen hebt gecreëerd, ideeën hebt uitgewerkt of innovaties hebt bedacht…hoe ga je ze dan dragen? Hoe maak je anderen enthousiast? We maken de pionier in jou wakker! 

Na deze training:
*  Weet je nieuwsgierigheid om te zetten in nieuwe ideeën
*  Kun je concrete stappen zetten om jouw ideeën te realiseren
*  Weet je je omgeving te motiveren en inspireren om draagvlak te creëren voor jouw ideeën

Dag 4 - Wrap-up inclusief afsluitende lunch (09.30 - 13.00 uur)
Een afrondende workshop waarin we een check doen op de individuele leerdoelen en de puntjes op de ‘i’ zetten. In een afrondende retrospective blik je terug op het gehele leerproces. We sluiten de training af met een gezamenlijke lunch. 

Ontwikkel jouw learning agilities bij Molijn Training!

 • change agility: mensen met een goed ontwikkelde change agility experimenteren graag, zijn nieuwsgierig en gaan effectief om met verandering
 • people agility: mensen met een goed ontwikkelde people agility zijn tolerant, open-minded, zoeken informatie bij de mensen om hen heen en doen hun best de ander te begriipen en in verbinding te staan
 • mental agility: mensen met een goed ontwikkelde mental agility hebben een goed analytisch en kritisch denkvermogen, zij zijn in staat om complexe problemen te kunnen doorgronden en leggen de juiste verbanden om tot nieuwe oplossingen te komen
 • results agility: mensen met een goed ontwikkelde results agility zijn gedreven, zelfverzekerd en goed in staat anderen te inspireren om resultaat te behalen

In het trainingspakket Vergroot je verandervermogen ontwikkelen deelnemers hun Change agility. Heb jij een Learning Agility Scan of -test gedaan en wil jij jouw Change agility vergroten? Meld je dan aan voor het dit trainingspakket. 

Effectief online trainen

Al onze trainingen zijn vanwege de onzekerheden rond Covid-19 'online only'. Omdat het simpelweg kopieren van een traditionele training naar een online training praktisch gezien niet werkt, hebben wij al onze trainingsprogramma's opnieuw opgebouwd waarbij we de 'nieuwe normaal' als uitgangspunt hebben genomen. Met kleine groepen van maximaal 6 cursisten en een aangepast programma weten wij ook online een open sfeer van communicatie te realiseren waarin curisten worden begeleid door de trainer, maar ook vooral met elkaar en van elkaar kunnen leren. 

Werkwijze

 1. Voor de start van jouw trainingspakket ontvang je een persoonlijke intake (In de meeste gevallen digitaal in de Mijn Molijn omgeving)
 2. Een week voor aanvang van de training ontvangen cursisten een trainingskit thuis met daarin verschillende voorbereidingsopdrachten en alle materialen die ze nodig hebben voor de training, inclusief een Bambook notitie boek en iets lekkers voor bij de koffie of thee
 3. De online trainingen zijn per dag opgebouwd en bestaan uit twee blokken van 2 uur (10.00-12.00 en 13.00- 15.00 uur). Hierin schakelen we regelmatig van samen online naar individueel offline. Zo ga je in de lunchpauze praktisch offline met de theorie aan de slag en worden daarna ervaringen van cursisten online met elkaar uitgewisseld en is er ruimte om elkaar feedback te geven
 4. Na iedere trainingsdag formuleer je een concrete hulpvraag en maak je een passend actieplan
 5. Je gaat met jouw actieplan aan de slag in de online coaching, waarbij je voortdurend in contact staan met de trainer
 6. Een aantal weken na iedere trainingsdag is er een tussentijdse online meeting waarin cursisten ervaringen met elkaar en de trainer kunnen delen
 7. Tot slot van het trainingstraject is er een afrondende evaluatie waarin wordt teruggeblikt en vooruit wordt gekeken

Trainingsadvies

Wil je een gericht trainingsadvies? Dat kan! Vul dan de digitale vragenlijst die jouw competenties en de dingen die je belangrijk vindt in je werk in kaart brengt. Zo zie je onmiddellijk waar je ontwikkelbehoefte ligt en waar je de beste resultaten behaalt. In totaal duurt het invullen van de vragenlijst ongeveer een half uur en je kunt het doen waar en wanneer het jou uitkomt. Neem contact met ons op via mail@molijntraining.nl of 030 763 0887.

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale leeromgeving 'Mijn Molijn'. Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Molijn Training, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.