Invulling geven aan de 21th century skills in de publieke sector

Tijdsduur

Invulling geven aan de 21th century skills in de publieke sector

Native Consulting
Logo van Native Consulting

Tip: op zoek naar cursussen, trainingen of opleidingen over dit onderwerp? Bekijk enkele alternatieven!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.

Beschrijving

Invulling geven aan de 21th century skills

Het gebruik van media en technologie heeft geleid tot een kennissamenleving. Deze samenleving kent een democratiserende werking. Burgers denken steeds vaker mee over onderwerpen die hun leef- en werkomgeving raken en verwachten inspraak bij bedrijven, werkgevers, organisaties en politiek. Meningen worden gevormd en bediscussieerd op social media. Als gevolg van de ontwikkeling van de kennissamenleving is het noodzakelijk dat bestaande en nieuwe medewerkers de kans wordt geboden zich de juiste vaardigheden eigen te maken. Vaardigheden en competenties die nodig zijn om goed in de kennissamenleving te kunnen functioneren, te kunnen werken en om zich l…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Social Media, LinkedIn, Facebook, Twitter en Social media strategie.

Invulling geven aan de 21th century skills

Het gebruik van media en technologie heeft geleid tot een kennissamenleving. Deze samenleving kent een democratiserende werking. Burgers denken steeds vaker mee over onderwerpen die hun leef- en werkomgeving raken en verwachten inspraak bij bedrijven, werkgevers, organisaties en politiek. Meningen worden gevormd en bediscussieerd op social media. Als gevolg van de ontwikkeling van de kennissamenleving is het noodzakelijk dat bestaande en nieuwe medewerkers de kans wordt geboden zich de juiste vaardigheden eigen te maken. Vaardigheden en competenties die nodig zijn om goed in de kennissamenleving te kunnen functioneren, te kunnen werken en om zich levenslang door te kunnen ontwikkelen, de zogenaamde: ‘21st century skills’.
Doelgroep
Beleidsmedewerkers algemeen, HRM professionals, I&A beleidsmakers
Algemeen Training geeft ondersteuning aan de organisatie doelstelling om 'levenslang leren' en 'de lerende organisatie' vorm te geven.

Opbouw van de training
De training bestaat uit 4 interactieve trainingsdagen.
Groepsomvang minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Dag 1 : De impact van digitale transformatie op samenleving, organisaties en medewerkers. Het verschuivend perspectief over de generaties X, Y en Z.
Dag 2 : De 21th century skills.
Dag 3 : Starten met implementatieplan van de 21th century skills voor de eigen organisatie
Dag 4 : Afronden van het implementatieplan

Op de trainingsdagen 1,2 en 3 wordt huiswerk opgegeven. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat zij tenminste 2 uur ruimte hebben voor de uitwerking hiervan.
Resultaat
Deelnemers hebben inzicht in de 21th century skills en begrijpen welke waarden en impact deze hebben binnen de eigen organisatie. Deelnemers ronden de training af met een implementatieplan waarin voor de eigen organisatie vormgegeven wordt aan de ontwikkeling van de eigen medewerkers.
Data waarop de training van start gaat
8 maart       (8-03, 15-03, 22-03 en 29-03)
16 mei         (16-05, 23-05, 06-06 en 13-06)
10 oktober  (10-10, 17-10, 24-10 en 31-10)

Investering
Deze training kost EUR 1.475,- en een inzet van 4 trainingsdagen en ca. 6 uur uitwerkingstijd. Deelnemers wordt verzocht om een leidinggevende of manager uit te nodigen voor de laatste trainingsdag voor een aanwezigheid van 2 uur. Trainingsruimte, koffie, thee en lunches zijn inbegrepen in deze training.

Native Consulting is een kleine organisatie, maar desondanks één van de grootste ICT en organisatiedienstverleners voor de lagere overheden in Nederland. Native Consulting mag rekenen op de steun van een klantengroep van meer dan 150 overheden. Klanten waarvoor we diensten uitvoeren op het gebied van ICT vraagstukken, bedrijfsvoeringsvraagstukken en dienstverleningsvraagstukken.

Wij stellen de verbinding centraal. Wij geloven in de kracht en de onvermijdelijkheid van digitale transformatie. En we geloven dat verbinding, samenwerking en kennisdeling de belangrijkste krachten van morgen zijn. Om hier invulling aan te geven organiseren we informatiebijeenkomsten en stellen we onze methodes en inzichten openbaar toegankelijk. Succesvol door steeds het belang van onze klanten op de eerste plaats te stellen.

Native Consulting doet het dan ook anders: we geloven dat een training meer is dan een mozaïek van zelfstandige bloemlezingen. Wij weten dat feitenkennis niet volstaat. Wij begrijpen dat onze deelnemers geholpen willen worden om daadwerkelijk in staat gesteld te worden nieuwe vaardigheden toe te kunnen passen. Onze trainingen worden door onze professionals ontwikkeld en gegeven. Professionals die begrijpen welke behoeften en uitdagingen de overheden hebben. Professionals die de theorie begrijpen, maar heel goed weten dat de praktijk altijd weerbarstiger is en kunnen spreken vanuit hun eigen consultancy praktijk.

Native Consultants

Onze trainingen worden gegeven door consultants die de vragen en uitdagingen van de deelnemers kennen en herkennen uit de eigen praktijk. Hierdoor ontvangen de deelnemers niet alleen de theorie, maar ook de werkbare praktische tips en aanbevelingen.

Samenwerking met de  Universiteit Twente (UT)

Native Consulting heeft een samenwerking met de Universiteit Twente (UT).

Native e-learning omgeving

Deelnemers van de training krijgen toegang tot een besloten digitale leeromgeving. In deze leeromgeving  wordt per  training en/of trainingsdag een aanbod gegeven dat bestaat uit:

  1. Samenvatting van de training
  2. Verwijzingen naar verdiepend informatie
  3. Video’s als nadere toelichting op de besproken onderwerpen

Trainingen tegen kostprijs

Native Consulting gelooft dat kennisdeling het verschil maakt. De trainingen worden dan ook kostenneutraal aangeboden.

Gratis toegang tot de Native Community

Deelnemers van de trainingen van Native Consulting kunnen gratis aansluiten bij de Native Community. Binnen deze community worden regelmatig thema- en inspiratiebijeenkomsten gehouden onder het thema ‘voor gemeenten, door gemeenten’.

Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.