AO nieuwe stijl voor financials

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

AO nieuwe stijl voor financials

NBA Opleidingen
Logo van NBA Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,3 NBA Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,3 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeFletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht
10 mei. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 10 mei 2022, 09:30-17:00, Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht, Day 1
placeCOURTYARD AMSTERDAM AIRPORT
1 nov. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 1 november 2022, 09:30-17:00, Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht, Day 1

Beschrijving

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 6


Omschrijving
Het vakgebied administratieve organisatie (AO) is meer dan 100 jaar oud, maar staat nog steeds in de belangstelling. Tekortkomingen in de administratieve organisatie worden volop in de media besproken. Denk aan de financiële debacles zoals bij Imtech, Vestia, en Amarantis en niet naleven van wet-en regelgeving zoals de Polen-fraude bij het UWV of het niet signaleren van witwaspraktijken door de ING en ABNAmro. AO kan niet meer los worden gezien van IT-ontwikkelingen. De mogelijkheden van data-analytics, RPA en process mining hebben een vergaande invloed op de inrichting van de informatieverzorging en de wijze waarop risico's kunnen worden gemitigeerd.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Faillissement, Fusies & overnames, Insolventierecht / Faillissementsrecht / WSNP, Kredietcrisis en Gemeente.

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 6


Omschrijving
Het vakgebied administratieve organisatie (AO) is meer dan 100 jaar oud, maar staat nog steeds in de belangstelling. Tekortkomingen in de administratieve organisatie worden volop in de media besproken. Denk aan de financiële debacles zoals bij Imtech, Vestia, en Amarantis en niet naleven van wet-en regelgeving zoals de Polen-fraude bij het UWV of het niet signaleren van witwaspraktijken door de ING en ABNAmro. AO kan niet meer los worden gezien van IT-ontwikkelingen. De mogelijkheden van data-analytics, RPA en process mining hebben een vergaande invloed op de inrichting van de informatieverzorging en de wijze waarop risico's kunnen worden gemitigeerd. Het online werken betekent dat de risico's van een beveiligde IT omgeving nog zichtbaarder worden. De afgelopen periode laat zien dat ook bedrijven die een 'in control statement' hebben afgegeven, failliet gaan of door de overheid gered moeten worden. Nadruk op de formele standaardmaatregelen als controle-technische functiescheiding en procedures leiden vaak tot een starheid van handelen. Dit remt flexibiliteit en innovatief gedrag in organisaties af. En wellicht nog belangrijker: deze maatregelen leveren niet altijd de beoogde effectiviteit. De klassieke AO, met dikke handboeken, instructies en functiescheidingen schiet daarom te kort. In de loop der tijd is er een AO nieuwe stijl ontstaan. De keuze van beheersmaatregelen is hierbij niet alleen afhankelijk van de typologie van de organisatie maar is afgestemd op de sturing van medewerkers binnen de organisatie en de mogelijkheden die de informatietechnologie biedt. Sturing op basis van het voorschrijven van werkzaamheden door procesbeschrijvingen zal hierbij steeds minder vaak voorkomen. AO-professionals moeten risicogericht beheersmaatregelen ontwerpen, rekening houdend met IT-mogelijkheden en soft controls, die in de complexe organisatie voldoende zekerheid bieden om de doelstellingen te realiseren.

Doelstelling
Na afloop van deze cursus overzie je: De ontwikkeling binnen het vakgebied administratieve organisatie; De wisselwerking tussen administratieve organisatie, informatietechnologie, management control en operational excellence; Hoe je de effectiviteit en efficiency van jouw administratieve organisatie kan verbeteren.

Inhoud
De ontwikkeling van administratieve organisatie: van Starreveld tot en met ontwikkelingen zoals process mining, robotic process automation, big data en blockchain; De impact van verschillende wijzen van sturing (management control en procesbeheersing) op de inrichting van de administratieve organisatie; Vastlegging van de administratieve organisatie door het transparant maken en verbinden van doelstellingen en risico's, sturing en beheersingsmaatregelen en managementinformatie over effectiviteit en naleving; Analyse en verbeteringen van de administratieve organisatie op het gebied van interne beheersing, informatieverzorging en informatiemanagement.

Bestemd voor
Financial executives die betrokken zijn bij de inrichting, evaluatie en verbetering van de administratieve organisatie.

Docent
Arco van de Ven

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.