Continuïteit voor de controlepraktijk

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van NBA Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,2 NBA Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,2 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVan der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk
10 nov. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 10 november 2021, 12:30-17:00, Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk, Day 1
placeVan der Valk Hotel Dordrecht
18 nov. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 18 november 2021, 12:30-17:00, Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk, Day 1
placeMercure Hotel Amersfoort Centre
15 dec. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 15 december 2021, 12:30-17:00, Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk, Day 1

Beschrijving

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 4


Omschrijving
Continuïteit raakt aan de kern van het accountantsberoep! Daarom gaat deze cursus ook op Continuïteit langs verschillende invalshoeken in. Het jaar 2021 brengt accountants in de controle(praktijk) regelmatig in aanraking met het onderwerp Continuïteit, waarbij in ieder geval 7 aandachtspunten een rol (kunnen) spelen. Het Bestuur van de NBA heeft voorgeschreven dat u aandacht besteedt aan het onderwerp Continuïteit. De uitwerking van die verplichting is opgenomen in deze cursus. Er is aandacht voor de toepassing in de praktijk aan de hand van afzonderlijke voorbeelden en voor integratie van aspecten aan de hand van een doorlopende casus, waardoor inhou…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 4


Omschrijving
Continuïteit raakt aan de kern van het accountantsberoep! Daarom gaat deze cursus ook op Continuïteit langs verschillende invalshoeken in. Het jaar 2021 brengt accountants in de controle(praktijk) regelmatig in aanraking met het onderwerp Continuïteit, waarbij in ieder geval 7 aandachtspunten een rol (kunnen) spelen. Het Bestuur van de NBA heeft voorgeschreven dat u aandacht besteedt aan het onderwerp Continuïteit. De uitwerking van die verplichting is opgenomen in deze cursus. Er is aandacht voor de toepassing in de praktijk aan de hand van afzonderlijke voorbeelden en voor integratie van aspecten aan de hand van een doorlopende casus, waardoor inhoudelijke verdieping mogelijk is.

Doelstelling
De accountant die deelneemt aan deze cursus voldoet aan de verplichting om een geaccrediteerde cursus over Continuïteit te volgen. Daarnaast wordt een meer integrale aanpak van Continuïteit gestimuleerd.

Inhoud
Deze cursus kenmerkt zich door een wisselwerking van theoretische aspecten met hun praktische gevolgen en de koppeling naar de toepassing ervan. De doorlopende casus wordt gebruikt voor belichting vanuit verschillende perspectieven. Ook integratie van die perspectieven komt aan de orde. U krijgt hierdoor een breed beeld aan aspecten over het thema Continuïteit aangeboden. Introductie  1. Opening en Welkom
 2. Programma, Aanpak en Doelstellingen
 3. Aanleiding voor deze cursus Afwisselend kernprogramma In het kerndeel van de cursus wisselen de beperkte theorie en de doorlopende casus elkaar af in 6 blokken. De theorie wordt in belangrijke mate besproken aan de hand van opdrachten waarbij u analyseert en reflecteert over (het toetsen van) de continuïteitsveronderstelling. Bij de vertaling van de theorie naar de praktijk wordt ook gebruik gemaakt van een Spoorboekje om het overzicht te bewaren. 1. Regelgeving Accountancy: gevolgen voor de controleopdracht en de controleverklaring:
      a. VGBA, NVCOS 570, 540, 705 en 706, NBA-Handreiking 1147 en NVCOS 610 met toepassingen uit de praktijk en het tuchtrecht
      b. Toepassing op doorlopende casus met signalering van mogelijke gevolgen 2. Regelgeving Externe Verslaggeving
      a. BW 2 Titel 9, RJ 170 en 400, IAS 1 en IASB document met het integratieaspect wet- en regelgeving met behulp van het Spoorboekje Continuïteit;
      b. Toepassing op doorlopende casus door vragen te formuleren aan het management met aandacht voor Early Warning Signalen. 3. Overige onderwerpen:
      a. Faillissementswetgeving en Comfort letters;
      b. Toepassing op doorlopende casus door professionele oordeelsvorming en conclusie over de continuïteitsveronderstelling. De afsluiting bestaat ook uit een korte reflectie op de gevolgen voor de praktijk voor u.

Bestemd voor
Openbaar accountants die aan de verplichting voor het volgen van een geaccrediteerde cursus willen voldoen.

Docent
Herman Baars

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.