Het nieuwe kwaliteitsmanagementsysteem (ISQM-1)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Het nieuwe kwaliteitsmanagementsysteem (ISQM-1)

NBA Opleidingen
Logo van NBA Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 NBA Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placePutten
17 okt. 2022
Toon rooster
event 17 oktober 2022, 13:00-17:00, Putten, Dag 1

Beschrijving

In 4 uur bijgepraat over het kwaliteitsmanagementsysteem in jouw samenstelpraktijk dat tot nu toe gebaseerd is geweest op het Verlichte regime in de NVKS om daarmee aan het werk te gaan. De International Standard on Quality Management nummer 1 (ISQM-1) is een feit. De nieuwe vereisten voor het kwaliteitsmanagementsysteem dat verplicht is voor de praktijk vormen dan ook de kern van deze cursus. Die worden met je worden besproken. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat jouw praktijk nu valt onder het Verlichte regime in de NVKS. LeerdoelenJe kent de basis van ISQM-1 op grond waarvan je een start kunt maken met het ontwerpen, gebruiken en beheersen van ISQM-1 in de samenstelpraktijk. InhoudMet een k…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Internal Auditing, ISO 9001, Interne Auditing, Kwaliteitsmanagement en Auditing (financieel).

In 4 uur bijgepraat over het kwaliteitsmanagementsysteem in jouw samenstelpraktijk dat tot nu toe gebaseerd is geweest op het Verlichte regime in de NVKS om daarmee aan het werk te gaan. De International Standard on Quality Management nummer 1 (ISQM-1) is een feit. De nieuwe vereisten voor het kwaliteitsmanagementsysteem dat verplicht is voor de praktijk vormen dan ook de kern van deze cursus. Die worden met je worden besproken. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat jouw praktijk nu valt onder het Verlichte regime in de NVKS. LeerdoelenJe kent de basis van ISQM-1 op grond waarvan je een start kunt maken met het ontwerpen, gebruiken en beheersen van ISQM-1 in de samenstelpraktijk. InhoudMet een korte schets van het wet- en regelgevend kader voor de accountancy wordt een basis gelegd voor de daaropvolgende behandeling per onderdeel van ISQM-1. De volgende onderwerpen komen aan de orde. Introductie Inleiding over deze cursus De plaats van ISQM-1 in het raamwerk van de wet- en regelgeving Analyse van de huidige situatie onder de NVKS ISQM-1 in meer detail Wat is ISQM-1 Wat zijn de herkomst en de achtergrond van ISQM-1 De componenten onderscheiden De kwaliteitsdoelstellingen bepalen Het onderkennen en inschatten van risico’s ten aanzien van de kwaliteit Het ontwerpen en invoering van reacties op de risico’s Informatie verkrijgen die wijst op noodzakelijke aanpassingen Het monitoringsysteem Overige aspecten Samenloop met ISQM-2 voor Opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordeling De schaalbaarheid van ISQM-1 (anders dan in de NVKS) Aan het werk met ISQM-1 Tips voor de eerste implementatie van NVKS naar ISQM Tijdlijn en Plan van aanpak  Door de implementatievereisten die de Koninklijke NBA kan vaststellen kan het programma worden aangepast aan die actualiteit. WerkvormenDe volgende werkvormen komen tijdens deze training aan bod;     - Kennisoverdracht     - Onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen     - Reflectie Er is ook een interactief webinar over dit onderwerp Bestemd voorMKB-accountants, Openbaar accountants  

In 4 uur bijgepraat over het kwaliteitsmanagementsysteem in jouw samenstelpraktijk dat tot nu toe gebaseerd is geweest op het Verlichte regime in de NVKS om daarmee aan het werk te gaan.

De International Standard on Quality Management nummer 1 (ISQM-1) is een feit. De nieuwe vereisten voor het kwaliteitsmanagementsysteem dat verplicht is voor de praktijk vormen dan ook de kern van deze cursus. Die worden met je worden besproken. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat jouw praktijk nu valt onder het Verlichte regime in de NVKS.

Leerdoelen
Je kent de basis van ISQM-1 op grond waarvan je een start kunt maken met het ontwerpen, gebruiken en beheersen van ISQM-1 in de samenstelpraktijk.

Inhoud
Met een korte schets van het wet- en regelgevend kader voor de accountancy wordt een basis gelegd voor de daaropvolgende behandeling per onderdeel van ISQM-1. De volgende onderwerpen komen aan de orde.


Introductie

 • Inleiding over deze cursus
 • De plaats van ISQM-1 in het raamwerk van de wet- en regelgeving
 • Analyse van de huidige situatie onder de NVKS

ISQM-1 in meer detail

 • Wat is ISQM-1
 • Wat zijn de herkomst en de achtergrond van ISQM-1
 • De componenten onderscheiden
 • De kwaliteitsdoelstellingen bepalen
 • Het onderkennen en inschatten van risico’s ten aanzien van de kwaliteit
 • Het ontwerpen en invoering van reacties op de risico’s
 • Informatie verkrijgen die wijst op noodzakelijke aanpassingen
 • Het monitoringsysteem
 • Overige aspecten
 • Samenloop met ISQM-2 voor Opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordeling
 • De schaalbaarheid van ISQM-1 (anders dan in de NVKS)

Aan het werk met ISQM-1

 • Tips voor de eerste implementatie van NVKS naar ISQM
 • Tijdlijn en Plan van aanpak 

Door de implementatievereisten die de Koninklijke NBA kan vaststellen kan het programma worden aangepast aan die actualiteit.

Werkvormen
De volgende werkvormen komen tijdens deze training aan bod;
     - Kennisoverdracht
     - Onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen
     - Reflectie

Er is ook een interactief webinar over dit onderwerp

Bestemd voor
MKB-accountants, Openbaar accountants

 

Verlicht regime NVKS*Nieuw*

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA.

Voor niet-leden is de prijs € 395,- excl. BTW

AccountancyAccountancy SamenstelpraktijkControlepraktijkFundamentalGovernance, Risk & ComplianceMKB-accountantsOpenbaar accountantsSpringest publicatie

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met NBA Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.