Het thuiswerkende brein – online training

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van NBA Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,2 NBA Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,2 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeWebinar
30 nov. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 30 november 2021, 13:00-17:00, E-learning, Day 1

Beschrijving

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 4


Omschrijving
Thuiswerken is here to stay, nu duidelijk is dat ook na de Corona het merendeel van de (finance) professionals minimaal twee dagen vanuit huis blijft werken. Het thuiswerken leunt sterk op het gebruik van allerlei ICT-oplossingen zoals email, het gebruik van smartphones en slimme computernetwerken. Daarnaast onderhouden we onze professionele contacten ook steeds meer op digitale wijze. Maar maken deze ICT-systemen ons leven inderdaad gemakkelijker? Of hebben we een digitale kopie van een Trojaans Paard binnengelaten waardoor we ook thuis niet meer kunnen ontspannen en steeds vaker en langer werken, ver buiten kantooruren? Het antwoord op deze vragen l…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 4


Omschrijving
Thuiswerken is here to stay, nu duidelijk is dat ook na de Corona het merendeel van de (finance) professionals minimaal twee dagen vanuit huis blijft werken. Het thuiswerken leunt sterk op het gebruik van allerlei ICT-oplossingen zoals email, het gebruik van smartphones en slimme computernetwerken. Daarnaast onderhouden we onze professionele contacten ook steeds meer op digitale wijze. Maar maken deze ICT-systemen ons leven inderdaad gemakkelijker? Of hebben we een digitale kopie van een Trojaans Paard binnengelaten waardoor we ook thuis niet meer kunnen ontspannen en steeds vaker en langer werken, ver buiten kantooruren? Het antwoord op deze vragen ligt in ons brein. Het brein is een bijzonder orgaan dat zorgt voor een ideale afstemming van ons lichaam op de omgeving. Maar wanneer die omgeving te druk is kan dat leiden tot stressklachten. We voelen ons dan overvraagd en vaak gaat dit gepaard met vermoeidheidsklachten, moeite om te ontspannen en productiviteitsverlies. Door beter te begrijpen hoe en in welke omstandigheden het brein optimaal tot haar recht komt kunnen we zelf een hoop doen om ons meer productief en stressbestendig en minder vermoeid te maken. Tijdens de training verkennen we eerst kort en op toegankelijke wijze de anatomie van het brein. Vervolgens onderzoeken we op welke manier al die hersenstructuren samenwerken en welke principes hier leidend zijn. Dit geeft de ideale basis om te begrijpen wat de invloed is van de werkomgeving op de werking van ons brein. De training zit boordevol concrete tips voor het optimale resultaat: een brein in balans.

Doelstelling
Na deze interactieve, online training heb je de volgende leerdoelen behaald: Je kunt kritisch de werkdag analyseren om productiever te werken Je bent je bewuster van (het belang van) je breinbalans tijdens een werkdag Je bent beter in staat om werk- en privétijd te scheiden Je hebt concrete handvatten om thuiswerken productiever te maken en toch minder vermoeid te zijn

Inhoud
Op toegankelijke wijze komen de volgende onderwerpen aan bod: Hoe werkt ons brein en hoe gaat het met informatie om? Werk en privé gescheiden houden: waarom moet dat en hoe doe je dat? Het nut en de noodzaak van pauzeren: van luieren naar vitale speelruimte voor het brein Waarom (proberen te) multitasken als dit neuraal uitputtend is en het je productiviteit ondermijnt Hoe komt het dat je besluitvorming meer reflexmatig en automatisch wordt wanneer je moe bent? Je werkruimte thuis: aan de keukentafel of iedereen naar zolder? Hoe ziet, vanuit het brein gezien, een ideale en productieve werkdag eruit? Concrete handvatten om de productiviteit te verhogen en toch minder vermoeid te worden

Bestemd voor
Deze cursus is nuttig voor iedere (finance) professional die regelmatig thuiswerkt.

Docent
Andreas Wismeijer

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.