Toekomstverkennen in het publieke domein

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Toekomstverkennen in het publieke domein

NBA Opleidingen
Logo van NBA Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,3 NBA Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,3 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVan der Valk Hotel Breukelen
31 mrt. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 31 maart 2022, 09:30-16:15, Van der Valk Hotel Breukelen, Day 1
placeVan der Valk Hotel Breukelen
21 apr. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 21 april 2022, 14:30-16:30, Van der Valk Hotel Breukelen, Day 1

Beschrijving

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 5


Omschrijving
We zien in dit 'tijdperk van transities' een stevige versnelling. Versnelling in de vele transities: naar de veronderstelde verduurzaming, data-geletterdheid, menselijke vaardigheden, flexibiliteit om in te spelen op de disrupties in de supply chain etc... Van organisaties wordt verwacht dat zij 'meer meters maken in een kortere tijd' om lange termijn doelen te halen, dit terwijl de korte termijn ook behoorlijk turbulent en onzeker is. Hoe verandert de wereld? Welke trends en ontwikkelingen kun je spotten? En wat kunnen die betekenen voor jouw organisatie en voor jou als professional? Welk vakmanschap vraagt de 'nieuwe' invulling van financials? De cu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Geletterdheid, Innovatie, Academisch schrijven, Innovatieve marketing en Innovatiemanagement.

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 5


Omschrijving
We zien in dit 'tijdperk van transities' een stevige versnelling. Versnelling in de vele transities: naar de veronderstelde verduurzaming, data-geletterdheid, menselijke vaardigheden, flexibiliteit om in te spelen op de disrupties in de supply chain etc... Van organisaties wordt verwacht dat zij 'meer meters maken in een kortere tijd' om lange termijn doelen te halen, dit terwijl de korte termijn ook behoorlijk turbulent en onzeker is. Hoe verandert de wereld? Welke trends en ontwikkelingen kun je spotten? En wat kunnen die betekenen voor jouw organisatie en voor jou als professional? Welk vakmanschap vraagt de 'nieuwe' invulling van financials? De cursus Toekomstverkennen verscherpt je strategische antenne en draagt bij aan de brede analyse van vraagstukken vanuit een integraal perspectief. Je krijgt handvatten om om te gaan met spanning tussen (politieke) besluitvorming voor de korte termijn en beleid voor de lange termijn. En hoe het krachtenveld van stakeholders en hun belangen mee te nemen in bv visietrajecten en strategische routekaarten. Toekomstverkenning is daarmee ook een oefening in politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Toekomstverkenning maakt je meer alert op trends en ontwikkelingen en de mogelijke betekenis daarvan. Het brengt een breed pallet van oplossingsrichtingen en handelingsperspectieven in je vizier. Wat betekenen veranderingen in de wereld van 2030 voor de bestaansredenen en mogelijkheden van de organisatie en dat wat jij als financial daaraan bijdraagt?

Doelstelling
Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen: Inzicht opdoen in het wanneer en hoe toepassen van toekomstverkenning Handvatten krijgen voor het omgaan met de spanning tussen (politieke) korte termijn besluitvorming en lange termijn realisaties Oog ontwikkelen voor signalen en casuïstiek die aanwijzingen kunnen zijn van veranderingen Versterken van de eigen politiek-bestuurlijke sensitiviteit en vergroten van de eigen effectiviteit Inzicht op doen wat dit kan betekenen voor je eigen rol en het hierbij benodigde vakmanschap (wat vraagt dit aan 'nieuwe' kennis en vaardigheden?) Lees het interview met Freija van Duijne

Inhoud
Voor financials in het publieke domein is het essentieel om grip krijgen op veranderingen, ontwikkelingen en de integraliteit van de uitdagingen, zodat de organisatie ook in de toekomst de maatschappelijke opdracht kan blijven uitvoeren. Hoe kun je eraan bijdragen dat de mogelijke scenario's breed worden verkend? Hoe verken je dat wat je nog niet weet? Hoe zorg je dat je organisatie en jijzelf zo goed mogelijk voorbereid zijn op veranderingen? De cursus Toekomstverkennen in het publieke domein gaat in op: wat is toekomstverkenning en hoe zet je het strategisch in? trends en signalen kunnen gebruiken als handvatten scenario's uitwerken en concretiseren: (beleids)implicaties van scenario's benoemen en vervolgens naar robuuste beleidsopties toekomstverkenning in de praktijk: valkuilen en gevoeligheden Inventariseren wat dit betekent voor de eigen rol en voor de benodigde kennis en vaardigheden

Bestemd voor
Accountants (AA/RA's), (register)controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's) en andere financiële professionals werkzaam in het publieke domein.

Docent(en)

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.