Webinar Financieel modelleren in Excel

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van NBA Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,2 NBA Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,2 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeWebinar
16 nov. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 16 november 2021, 14:00-16:00, E-learning, Day 1

Beschrijving

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 2


Omschrijving
Financiële modellen stellen je in staat meerjarige projecties te maken van een organisatie. Op basis van een reeks aannames projecteert het model de toekomstige financiële prestaties van een onderneming en geeft het onmiddellijk inzicht in de verwachte ontwikkeling van de winst, marges, liquiditeit, solvabiliteit, rendementen en kasstromen. Als financieel adviseur sta je je (interne of externe) klanten bij met meerjarige financiële projecties, bijvoorbeeld door het in kaart brengen van ontwikkelingen in de liquiditeitspositie of de berekeningen van de financiering van een investeringsproject. Neem deel aan dit webinar en versterk de kwaliteit van je f…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Excel voor Financials, Excel, Excel VBA, Draaitabellen in Excel en Excel basis / voor beginners.

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is een hogere prijs van toepassing. Bij inschrijving ziet u deze optionele kosten in het inschrijfformulier. Vink deze kosten alleen aan als u geen lid bent van NBA.

Koninklijk NBA PE-uren: 2


Omschrijving
Financiële modellen stellen je in staat meerjarige projecties te maken van een organisatie. Op basis van een reeks aannames projecteert het model de toekomstige financiële prestaties van een onderneming en geeft het onmiddellijk inzicht in de verwachte ontwikkeling van de winst, marges, liquiditeit, solvabiliteit, rendementen en kasstromen. Als financieel adviseur sta je je (interne of externe) klanten bij met meerjarige financiële projecties, bijvoorbeeld door het in kaart brengen van ontwikkelingen in de liquiditeitspositie of de berekeningen van de financiering van een investeringsproject. Neem deel aan dit webinar en versterk de kwaliteit van je financiële advies.

Doelstelling
Tijdens dit webinar gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen: Leren ontwikkelen van consistente financiële modellen die de visie van de ondernemer reflecteren Leren genereren van heldere overzichten die de uitkomsten van KPI's tonen op basis van meerdere scenario's Grip krijgen op het maken van meerjarige financiële projecties

Inhoud
In dit webinar worden de volgende onderwerpen behandeld: De belangrijkste factoren die toekomstige winsten en kasstromen bepalen, zoals groei, marges, werkkapitaal indicatoren, investeringen, financieringen en rentekosten Het uit de balans en winst- en verliesrekening afleiden van het kasstroomoverzicht Flexibel modelleren van liquide middelen en R/C-krediet Structuur van een financieel overzicht waarin marges, liquiditeit, solvabiliteit, vrije kasstromen en rendementen samengevat worden Werken met dummy-variabelen waarmee gegevenstabellen de uitkomsten van verschillende scenario's tonen Dit webinar is interactief van opzet en daarom is het aantal deelnemers maximaal 10. Je ontvangt vََr aanvang van het webinar een Excel sheet met daarin de basis van het financiële model waarmee je tijdens het webinar aan de slag gaat. Let op: je hebt een laptop/PC nodig met (ingebouwde) microfoon en camera. Vanzelfsprekend is een goede internetverbinding belangrijk. Omdat je tijdens het webinar met medecursisten in groepjes aan de slag gaat met Excel, is het aan te raden om Excel en Zoom op dezelfde laptop/PC te gebruiken.

Bestemd voor
Dit webinar is voor financieel-professionals die hun begrip en vaardigheden op het gebied van financieel modelleren willen versterken.

Docent
Frans van Laar

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.