Nederlandse Praktijkschool voor Bouw & Milieu

Adres:

Antwerpseweg 1
2803PBGouda

Beschrijving

Het trainings-en kenniscentrum voor Bouw & Milieu

De Nederlandse Praktijk school voor Bouw & Milieu (NPBM) legt de verbinding tussen het bedrijfsleven en de overheid.

Inleiding

Het werkveld van de toezichthouders én vergunningverleners bouw en milieu is complex. De wet- en regelgeving, met name voor deze disciplines, is voortdurend aan verandering onderhevig. Door de combinatie van innovaties, …

Lees de volledige beschrijving

Het trainings-en kenniscentrum voor Bouw & Milieu

De Nederlandse Praktijk school voor Bouw & Milieu (NPBM) legt de verbinding tussen het bedrijfsleven en de overheid.

Inleiding

Het werkveld van de toezichthouders én vergunningverleners bouw en milieu is complex. De wet- en regelgeving, met name voor deze disciplines, is voortdurend aan verandering onderhevig. Door de combinatie van innovaties, Best Beschikbare Techniek (BBT), vanuit het bedrijfsleven te combineren met praktijktrainingen en de daaraan gekoppelde wetgeving en wetswijzigingen, maakt NPBM onderscheidend en uniek. Het landelijke trainingsaanbod voor overheden en bedrijfsleven richt zich met name op de theorie, waardoor de koppeling met de praktijk achterblijft. 

NPBM is een praktijkschool voor toezichthouders en vergunningverleners Bouw en Milieu maar ook voor kwaliteit, arbo en milieu (KAM) medewerkers in het bedrijfsleven. Het leerconcept is dusdanig ingericht dat naast relevante wet- en regelgeving op het vlak van Bouw en Milieu, de praktijksituaties aanwezig zijn en de kennis vanuit de training direct toepasbaar is. Onze trainingen worden gegeven door docenten uit het bedrijfsleven die een zeer ruime ervaring hebben met de materie.

Visie, missie en doelstellingen

NPBM slaat een brug tussen het bedrijfsleven en de overheid. De praktijkschool is hét podium waarop het bedrijfsleven de stand der techniek presenteert aan betrokken (overheids)medewerkers. NPBM is het landelijke kennis en technisch opleidingscentrum voor een ieder die in de dagelijkse praktijk te maken krijgt met bouw- en milieuwetgeving. NPBM is een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod van (theorie)opleidingen op het gebied van bouw en milieu. In een tijd waarin overheidsinstanties en bedrijven moeten bezuinigen wordt gekeken naar de meest doelmatige en efficiënte manier van opleiden.

Kwaliteit, behoefte en praktijk

Er is bij de omgevingsdiensten, gemeenten, waterschappen, defensie, branche-organisaties en overige toezichthoudende instanties behoefte aan professioneel gekwalificeerd personeel. Vanaf 1 januari 2015 moeten vergunningverleners, toezichthouders en handhavers van het omgevingsrecht (Wabo) aan de landelijke kwaliteitscriteria voldoen. Dit is in de aankomende wet Vergunning, Toezicht en Handhaving (VTH) opgenomen.

Ons aanbod

Om uw medewerkers te voorzien van de juiste (praktijkgerichte) trainingen leveren wij voor u maatwerk. Wij bepalen met u het niveau en diepgang van de training, waarna de cursisten de opgedane kennis in de praktijk kwalitatief kunnen uitoefenen. De cursisten hebben de mogelijkheid te zien hoe vloeistofdichte vloeren worden gekit, de alarmering in een bezineafscheider werkt, vetafscheiders werken, PGS kluizen eruit zien, een biologische of chemische luchtwasser werkt, brandmanchetten en kleppen moeten worden aangebracht en mogen zelf metingen (gas, geluid, licht) uitvoeren. Na afloop van de training ontvangen de cursisten een deelnamecertificaat.

Om te voldoen aan de nieuwe kwaliteitscriteria zijn diverse trainingen ontwikkeld. Kijk snel naar ons groeiend aanbod opleidingen.

Ervaring met Nederlandse Praktijkschool voor Bouw & Milieu?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Nederlandse Praktijkschool voor Bouw & Milieu? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 129.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!