Risicobeoordeling machines (Module 2)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van NEN Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 NEN Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 1.753 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #2 in Productie, techniek & bouw.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #2 in Productie, techniek & bouw.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor Risicobeoordeling machines (Module 2)
Gebaseerd op 16 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Er zit een probleem tussen onze inkopers en de verstrekkers van de cursus. Bij onze inkopers is niet helemaal duidelijk wat het niveau en benodigde voorkennis is voor deze training. Hierdoor liep ik bij de start van de training een paar stappen achter de rest aan omdat mijn voorbereiding niet ideaal was. Ik had module 1 namelijk 2 jaar eerder meegemaakt, die kennis lag niet meer bovenop. Voor de meeste overige cursisten is deze training bedoeld als refresher van oudere kennis, voor ons is het een begin van een nieuw werkveld. Daardoor zijn de begin niveaus van de deelnemers wat verschillend. Dit maakt de training wel levendig, maar maakt het verwachtingspatroon wat lastig." - 08-04-2021 00:00

"Er zit een probleem tussen onze inkopers en de verstrekkers van de cursus. Bij onze inkopers is niet helemaal duidelijk wat het niveau en be… alles lezen - 08-04-2021 00:00

Startdata en plaatsen

placeEindhoven
30 sep. 2021
placeZwolle
11 nov. 2021
computer Online: ZOOM
17 nov. 2021

Beschrijving

Om u te helpen normen beter te begrijpen en te implementeren biedt NEN een breed pallet aan trainingen aan. Wij helpen u begrijpen welke normen en richtlijnen voor u relevant zijn en hoe u deze toepast binnen uw organisatie.

U ontwerpt of bouwt machines of stelt als werkgever machines ter beschikking aan werknemers. De Machinerichtlijn omschrijft de maximale veiligheidseisen van machines en is vooral van toepassing bij het bouwen van machines. De Arbeidsmiddelenrichtlijn is voor machines die al in gebruik zijn en omschrijft de minimale veiligheidsvoorschriften voor het werken met deze machines.

Beide Europese richtlijnen verplichten u een risicobeoordeling uit te voeren, ook als u niet-voltooide machines aflevert. De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen eisen dat u de regelgeving voor risicobeoordeling en risicoreductie toepast.

Voor wie
Deze training is nuttig voor fabrikanten, ontwerpers, importeurs,…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Om u te helpen normen beter te begrijpen en te implementeren biedt NEN een breed pallet aan trainingen aan. Wij helpen u begrijpen welke normen en richtlijnen voor u relevant zijn en hoe u deze toepast binnen uw organisatie.

U ontwerpt of bouwt machines of stelt als werkgever machines ter beschikking aan werknemers. De Machinerichtlijn omschrijft de maximale veiligheidseisen van machines en is vooral van toepassing bij het bouwen van machines. De Arbeidsmiddelenrichtlijn is voor machines die al in gebruik zijn en omschrijft de minimale veiligheidsvoorschriften voor het werken met deze machines.

Beide Europese richtlijnen verplichten u een risicobeoordeling uit te voeren, ook als u niet-voltooide machines aflevert. De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen eisen dat u de regelgeving voor risicobeoordeling en risicoreductie toepast.

Voor wie
Deze training is nuttig voor fabrikanten, ontwerpers, importeurs, inkopers en systeemintegrators van nieuwe en bestaande machines, werkgevers die machines aan werknemers ter beschikking stellen, veiligheidsdeskundigen en medewerkers van technische diensten van productiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor het veilig en betrouwbaar functioneren van machines.

Voorkennis
Heeft u nog geen of onvoldoende basiskennis van de Machinerichtlijn en de Arbeidsmiddelenrichtlijn, dan raden wij u aan eerst de module 1 'Wet- en regelgeving machines' te volgen.

Wat ontwikkel ik
Na het volgen van de training weet u hoe u de veiligheid van uw afnemers en werknemers waarborgt. U weet welke eisen gesteld worden aan machines, hoe us risico's omschrijft en welke methodes u kunt gebruiken om risico's te beoordelen. In de training werken we veel met praktijkcases. Nadien weet u wat de gevaren en de grenzen zijn van uw machines. 

Waardering Hobéon SKO-VK
Aan deze training is een waardering in het onderhoudssysteem AH/VK toegekend van 1 punt. Het SKO-punt staat vermeld op het certificaat van deelname dat u na afloop van de training ontvangt.

8,3
Gemiddeld cijfer voor Risicobeoordeling machines (Module 2)
Gebaseerd op 16 ervaringen
starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Er zit een probleem tussen onze inkopers en de verstrekkers van de cursus. Bij onze inkopers is niet helemaal duidelijk wat het niveau en benodigde voorkennis is voor deze training. Hierdoor liep ik bij de start van de training een paar stappen achter de rest aan omdat mijn voorbereiding niet ideaal was. Ik had module 1 namelijk 2 jaar eerder meegemaakt, die kennis lag niet meer bovenop. Voor de meeste overige cursisten is deze training bedoeld als refresher van oudere kennis, voor ons is het een begin van een nieuw werkveld. Daardoor zijn de begin niveaus van de deelnemers wat verschillend. Dit maakt de training wel levendig, maar maakt het verwachtingspatroon wat lastig." - 08-04-2021 00:00

"Er zit een probleem tussen onze inkopers en de verstrekkers van de cursus. Bij onze inkopers is niet helemaal duidelijk wat het niveau en be… alles lezen - 08-04-2021 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Inhoudelijk was de training er goed. De trainer van module 2 was, in tegenstelling tot die van module 1, niet vaardig met Zoom. Dit was voor mij wel behoorlijk storend. De trainer geef ik een 8." - 13-11-2020 00:00

"Inhoudelijk was de training er goed. De trainer van module 2 was, in tegenstelling tot die van module 1, niet vaardig met Zoom. Dit was voor… alles lezen - 13-11-2020 00:00

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Net als module 1 was ook deze trainer een zeer deskundig man, misschien wel een beetje te ... Omdat dit wel nieuw voor mij is, had toch liever fysiek de training gevold, maar dat is niet aan u te wijten." - 13-11-2020 00:00

"Net als module 1 was ook deze trainer een zeer deskundig man, misschien wel een beetje te ... Omdat dit wel nieuw voor mij is, had toch liev… alles lezen - 13-11-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Graag zou ik de digitale informatie wat eerder krijgen, om beter voorbereid de cursus in te gaan. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 8." - 06-07-2020 00:00

"Graag zou ik de digitale informatie wat eerder krijgen, om beter voorbereid de cursus in te gaan. Ik geef de trainer van deze cursus een 9.… alles lezen - 06-07-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Smit, P.R.
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Een prima alternatief in deze tijd. Af en toe is het wat schakelen tussen de verschillende schermen. De interactie tussen docent en medecursisten is wel iets minder De trainer geef ik een 9." - 25-05-2020 00:00

"Een prima alternatief in deze tijd. Af en toe is het wat schakelen tussen de verschillende schermen. De interactie tussen docent en medecurs… alles lezen - 25-05-2020 00:00

starstarstarstarstar_border
Rob Snoeijen
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Evenals de eerste module, is mij veel duidelijk geworden. Ik kwam met een doel en dal beeld is helemaal duidelijk Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 9." - 21-05-2020 00:00

"Evenals de eerste module, is mij veel duidelijk geworden. Ik kwam met een doel en dal beeld is helemaal duidelijk Ik geef de trainer van dez… alles lezen - 21-05-2020 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Het aangeboden materiaal was goed. We zijn met toelichting door de PowerPoints gegaan, wat anders ook klassikaal plaats zou hebben gevonden. Het uitwerken van opdrachten in separate ruimten binnen zoom werkte prima. Nu waren de opdrachten ook niet ingewikkeld. Verder is de Zoom omgeving wel nieuw voor mij, maar ben daar tevreden over. Jammer dat halverwege het even uitviel. Nadeel van zoom is dat je meer tijd nodig hebt voor de training (het duurt langer om door het programma te komen). Komt vanwege de interactie welke via zoom trager gaat. Door protocol om elkaar aan het woord te laten microfoon uit, etc. Hierdoor heb je steeds tijd nodig om te schakelen tussen degenen die wat willen zeggen." - 16-04-2020 00:00

"Het aangeboden materiaal was goed. We zijn met toelichting door de PowerPoints gegaan, wat anders ook klassikaal plaats zou hebben gevonden.… alles lezen - 16-04-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Behandeling en tijd was prima, altijd ruimte voor verbetering Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 8." - 13-04-2020 00:00

"Behandeling en tijd was prima, altijd ruimte voor verbetering Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De inhoud van het hele programma van… alles lezen - 13-04-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Timmerman, D.H.J.
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Zeer heldere duidelijke uitleg, Goede informatie en een zeer kundige docent. Heb heel veel gehad aan deze training. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De accommodatie krijgt van mij een 9. De inhoud van het hele programma van deze training waardeer ik met een 9." - 05-02-2020 00:00

"Zeer heldere duidelijke uitleg, Goede informatie en een zeer kundige docent. Heb heel veel gehad aan deze training. Ik geef de trainer van d… alles lezen - 05-02-2020 00:00

starstarstarstarstar
Gert-Jan Bron
Product Manager
10
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Goede training
Heldere uitleg met duidelijke praktijk voorbeelden.
Trainer komt brengt stof op een leuke manier en is didacties goed.
Locatie Zwolle is goed verzorgt en lokaal is prettig.
Goede parkeer voorzieningen en station ligt direct naast trainingslocatie.

" - 31-01-2020 08:42

"Goede training Heldere uitleg met duidelijke praktijk voorbeelden. Trainer komt brengt stof op een leuke manier en is didacties goed. Loc… alles lezen - 31-01-2020 08:42

Beste Gert-Jan,

Bedankt voor deze mooie review en het delen van je ervaring met NEN Trainingen. Leuk om te lezen dat de training zo waardevol is geweest. We wensen je veel succes met de toepassing in de praktijk.

Met vriendelijke groet,
NEN Trainingen

- 31-01-2020 08:42
starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Goede overzichtelijke training die duidelijke handvatten geeft om een risicoanalyse uit te voeren. Documenteren risicobeoordeling in Technisch Dossier / logboek is naar mijn mening niet aan bod gekomen. De trainer geef ik een 8." - 17-10-2019 00:00

"Goede overzichtelijke training die duidelijke handvatten geeft om een risicoanalyse uit te voeren. Documenteren risicobeoordeling in Technis… alles lezen - 17-10-2019 00:00

starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Veel lesstof was bij mij al bekend, ik heb niet veel nieuwe dingen geleerd over de risicoanalyse. In vergelijk met module 1 vond ik dat in deze training veel meer verteld werd dat je risico beoordeling vooral goed moest zijn, en dat er nog rest gevaren kunnen zijn. In module 1 werd meer de nadruk gelegd op de regels, hier moet je je wel aan houden. Dit schept wat onduidelijkheid, misschien komt dit door het verschil in docenten. " - 11-10-2019 00:00

"Veel lesstof was bij mij al bekend, ik heb niet veel nieuwe dingen geleerd over de risicoanalyse. In vergelijk met module 1 vond ik dat in d… alles lezen - 11-10-2019 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Sterke punten van deze training: Relatie met de praktijk. De trainer geef ik een 9. De accommodatie krijgt van mij een 8. De inhoud van de training geef ik een 8." - 01-04-2019 00:00

"Sterke punten van deze training: Relatie met de praktijk. De trainer geef ik een 9. De accommodatie krijgt van mij een 8. De inhoud van de t… alles lezen - 01-04-2019 00:00

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Sterke punten van deze training: Docent geeft heldere uitleg. Voor zover het kan zijn er geen openstaande vragen gebleven. Eventuele verbetertips voor deze training: Misschien bestaande risicobeoordelingen gebruiken om te bepalen wat goed of fout kan zijn." - 26-11-2018 00:00

"Sterke punten van deze training: Docent geeft heldere uitleg. Voor zover het kan zijn er geen openstaande vragen gebleven. Eventuele verbet… alles lezen - 26-11-2018 00:00

starstarstarstar_borderstar_border
Anoniem
6
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Sterke punten van deze training: klein beetje gevoel bij de materie gekregen van risico beoordelen. Eventuele verbetertips voor deze training: Van tevoren was ik me er niet van bewust dat wij maar deels te maken hebben met de machinerichtlijn, en bijna net zoveel met arbeidsmiddelen, wegvoertuigen etc. Wat dat betreft sluit de cursus maar deels aan bij ons werk." - 20-11-2018 00:00

"Sterke punten van deze training: klein beetje gevoel bij de materie gekregen van risico beoordelen. Eventuele verbetertips voor deze traini… alles lezen - 20-11-2018 00:00

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Risicobeoordeling machines (Module 2)

"Sterke punten van deze training: Docent heeft het onderwerp goed uitgelegd. De trainer geef ik een 8. De accommodatie krijgt van mij een 8. De inhoud van de training geef ik een 8." - 20-04-2018 00:00

"Sterke punten van deze training: Docent heeft het onderwerp goed uitgelegd. De trainer geef ik een 8. De accommodatie krijgt van mij een 8. … alles lezen - 20-04-2018 00:00

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.