Verdiepingsopleiding TMS (Toyota way Management System) + examenoptie

Tijdsduur

Verdiepingsopleiding TMS (Toyota way Management System) + examenoptie

Ngenious
Logo van Ngenious
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,5 Ngenious heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 20 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

NIEUW én uniek in Nederland 

De verdiepingsopleiding Toyota way Management System (TMS) duurt twee dagen en gaat in op het ontwikkelen van een holistsch management systeem, waarin we ons verdiepen in zowel performance verbetering als gedrags- en leiderschapsontwikkeling.  

De verdiepingsopleiding TMS (Toyota way Management System) duurt twee dagen en gaat in op het creëren van een holistisch organisatiesysteem, gericht op het in lijn brengen van intrinsieke drijfveren van medewerkers met bedrijfsdoelen. We leggen de relatie tussen de boven- én de onderstroom. Methoden en technieken gericht op het verbeteren van de organisatie, worden gerelateerd aan de benodigde cultuur, gedrag en leiders…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

NIEUW én uniek in Nederland 

De verdiepingsopleiding Toyota way Management System (TMS) duurt twee dagen en gaat in op het ontwikkelen van een holistsch management systeem, waarin we ons verdiepen in zowel performance verbetering als gedrags- en leiderschapsontwikkeling.  

De verdiepingsopleiding TMS (Toyota way Management System) duurt twee dagen en gaat in op het creëren van een holistisch organisatiesysteem, gericht op het in lijn brengen van intrinsieke drijfveren van medewerkers met bedrijfsdoelen. We leggen de relatie tussen de boven- én de onderstroom. Methoden en technieken gericht op het verbeteren van de organisatie, worden gerelateerd aan de benodigde cultuur, gedrag en leiderschapsstijl. TMS is uniek omdat het is ontwikkeld in Japan en organisatie ontwikkeling vanuit Japans perspectief bezien wordt. Wanneer deelnemers aan een TMS opleiding in staat zijn, om mogelijke vooroordelen over het Japans arbeidsethos naast zich neer te leggen, kunnen zij kennis maken met een ongekend boeiende wereld van mensontwikkeling en performance verbetering. Een wereld die aanzet tot denken en reflectie over persoonlijke drijfveren en de eigen wijze van motiveren en aansturen. 

De verdiepingsopleiding TMS bestaat uit twee dagen. De eerste dag omvat de TMS introductietraining en de tweede dag gaan we dieper in op het thema ‘werkplekrevatilisering’ of Shokuba Kasseika. De essentie hiervan is het creëren van een cultuur, waarin medewerkers leren kritisch na te denken en problemen zelfstandig kunnen oplossen. Tussen de eerste en tweede opleidingsdag zit een periode van 3 weken, waarin de cursist de leerstof kan doornemen ten behoeve van het TMS examen. Dit examen met meerkeuze vragen is in het Nederlands of Engels en wordt in Japan nagekeken. Na het slagen ontvangt de cursist een officieel Japans TMS certificaat. 

Voor deze opleiding is in principe het niveau van Lean Green Belt, Lean Black Belt, Product Owner of Scrum master vereist. Dit is afhankelijk van je ervaring met Lean of Agile. Je kunt hierover contact met ons opnemen.

Inhoud:

Dag 1:

 • Vaststellen individueel doel / droom (arubeki sugata).
 • Kennismaken met de unieke kenmerken van de Japanse cultuur en ontdekken hoe Lean en Agile daarin ontstaan zijn.
 • Introductie in het Toyota way Management System (TMS), een holistische kijk op organisatieontwikkeling.
 • Kennis opdoen over het bouwen aan ‘zelf motiverende teams'.
 • TMS ervaren door middel van een interactieve oefening.
 • Introductie op het stimuleren van reflectie door middel van het KPT bord.
 • Ontdekken van het diepste geheim van Toyota, de plek waar Lean en Agile is ontstaan: Yarigai!
 • Reflectie op verandering in de eigen organisatie en de eigen rol in verandering. 

Dag 2:

 • Verdiepen op de unieke kenmerken van de Japanse cultuur en ontdekken hoe Lean en Agile daarin ontstaan zijn, door middel van een gastspreker die live vanuit Japan inbelt.
 • Verdiepen in de essentie is van het Toyota way Management System (TMS), het creëren van een holistische organisatiesysteem en de rol van de mens in het realiseren van succes.
 • Verdiepen in TMS leiderschap en het creëren van een omgeving waarin medewerkers intrinsiek gedreven werken aan verbetering.
 • Inzicht krijgen in hoe je een energieke werkplek creëert (de 6 elementen voor werkplekrevatilisering) die aanzet tot reflectie.
 • Inspiratie opdoen door een scala voor nieuwe termen die we doorgaans niet leren in de 'standaard' Lean en Agile traningen als; shokuba kasseika, monozukuri, hitozukuri, hansei en kotozukuri! -
 • Examentraining

Ngenious is partner van het Toyota Management Institute in Japan. Deze opleiding mag enkel worden verzorgd door in Japan gecertificeerde trainers. Het examen wordt afgenomen door het Toyota Management Institute Nederland. De kosten hiervoor zijn NIET inclusief de kosten voor deelname. Kijk op www.toyotamanagement.nl voor meer informatie over examens

Ngenious is gespecialiseerd in trainingen en opleidingen op het gebied van Lean, Agile en performance verbetering. In 2018 verzorgden wij voor ruim 600 deelnemers verschillende opleidingen (zowel incompany als op onze buitenlocatie in Zaltbommel).  Deelnemers geven ons gemiddeld een 8,6! 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Ngenious, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.