Rouwverwerking E-Learning

Type product
Logo van NHA

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

Cursus Rouwverwerking; praktische handvatten om met verlies om te gaan

We krijgen in ons leven allemaal te maken met verliezen. Er wordt dan al snel gedacht aan het verlies van een dierbare bij overlijden, maar ook een scheiding of het verlies van een huisdier kan rouw met zich meebrengen. Het kan moeilijk zijn om met zo’n ingrijpend verlies om te gaan en houvast te vinden tijdens het rouwproces. De cursus rouwverwerking biedt hierin steun.

Hoewel er bij rouw al snel wordt gedacht aan overlijden zijn er veel meer verliezen waar rouw bij komt kijken. Denk hierbij aan het verlies van een relatie (echtscheiding, emigratie of het verbreken van contact) of het verlies van gezondheid (psychisch, l…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Rouwverwerking, Faillissement, Luisteren & Luistervaardigheden, Creatieve Therapie en Fusies & overnames.

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

Cursus Rouwverwerking; praktische handvatten om met verlies om te gaan

We krijgen in ons leven allemaal te maken met verliezen. Er wordt dan al snel gedacht aan het verlies van een dierbare bij overlijden, maar ook een scheiding of het verlies van een huisdier kan rouw met zich meebrengen. Het kan moeilijk zijn om met zo’n ingrijpend verlies om te gaan en houvast te vinden tijdens het rouwproces. De cursus rouwverwerking biedt hierin steun.

Hoewel er bij rouw al snel wordt gedacht aan overlijden zijn er veel meer verliezen waar rouw bij komt kijken. Denk hierbij aan het verlies van een relatie (echtscheiding, emigratie of het verbreken van contact) of het verlies van gezondheid (psychisch, lichamelijk, ongeval met blijvend letsel, chronische of progressieve aandoening) Maar ook onzichtbare of levende verliezen (ongewenste kinderloosheid, alleenstaand, abortus of een droom die niet uitkomt) en het verlies van bestaanszekerheid (ontslag, faillissement, et cetera) kan rouw met zich meebrengen. Tijdens de cursus rouwverwerking leer je meer over deze verschillende soorten verliezen.

Leer omgaan met rouw in de cursus Rouwverwerking

Wanneer je te maken krijgt met verlies ga je door een proces van rouw. Hoe je omgaat met een ingrijpend verlies verschilt per persoon. De cursus rouwverwerking geeft niet alleen meer inzicht in de verschillende vormen van verlies maar ook in welke emoties bij verlies komen kijken. Je krijgt kijk op de verliezen in jouw eigen leven en de impact die deze verliezen hebben gehad.

Ook leer je hoe je om moet gaan met heftige emoties. Het rouwproces kan veel energie kosten terwijl het leven gewoon doorgaat. Het is daarom belangrijk houvast te vinden in dit proces zodat je weer terug kunt veren. Tijdens de cursus rouwverwerking leer je daarom wat jou kan helpen in het rouwproces, wat veerkracht is en hoe je deze kunt vergroten. Het onderwerp “leren leven mét verlies” komt aan het einde van de cursus aan bod.

Vind houvast tijdens het rouwproces

De cursus rouwverwerking is geschikt voor iedereen die wil leren omgaan met verlies en op zoek is naar houvast tijdens het rouwproces. De cursus is laagdrempelig en kan daarom door iedereen gevolgd worden. Hiervoor is geen specifieke vooropleiding vereist.


Zowerkt studeren bij NHA

Studieprogramma Cursus Rouwverwerking

In de cursus Rouwverwerking leer je meer over verliezen, het rouwproces en hoe je hiermee om kan gaan. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod;

 • verlies;
 • factoren die meespelen bij verlies;
 • gebieden waar verlies in doorwerkt;
 • rouwen;
 • hechting;
 • emoties;
 • de omgeving;
 • verstoorde rouw;
 • krachtbronnen;
 • leren leven mét verlies.

De cursus Rouwverwerking geeft meer inzicht in de soorten verlies, het rouwproces en de emoties die hierbij komen kijken. De cursus biedt daarmee praktische handvatten om met de verliezen in je leven om te gaan.

Zo studeer je


Studeer in jeeigen tempo - waar je maar wilt

Jeontvangt de complete cursusRouwverwerking in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docentstaje er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind vaneen les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met de cursus Rouwverwerking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

Deze E-learning is inclusief een naslagwerk wat je binnen enkele dagen via de post ontvangt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.