HOV Horeca Ondernemer
Beschrijving
Gratis Tablet + Toetsenbord
Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer
Van kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid en wil je daar je beroep van maken? Start als horeca ondernemer met deze opleiding in horeca management.
Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer en over 7 maanden heb jij de kennis in huis om een goedlopende horecazaak te starten.
Als eigenaar van een horecabedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes kunt bereiden en hoe je ze sc…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Gratis Tablet + Toetsenbord
Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer
Van kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid en wil je daar je beroep van maken? Start als horeca ondernemer met deze opleiding in horeca management.
Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer en over 7 maanden heb jij de kennis in huis om een goedlopende horecazaak te starten.
Als eigenaar van een horecabedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes kunt bereiden en hoe je ze schenkt.
Ook leer je over hygiëne en horeca-apparatuur. Verder krijg je
tips voor het ontwikkelen van commerciële en sociale vaardigheden,
klantgerichtheid, klachtenafhandeling, arbeidsomstandigheden en
brandveiligheid.
De cursus HOV Horeca Ondernemer bestaat uit 7 modules. Hierin leer je alles om een succesvolle horecaondernemer te worden.
Zo studeer je Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding HOV Horeca Ondernemer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby s. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar! Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband th...Zo studeer je
Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag
altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding HOV Horeca
Ondernemer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je
hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het
jaar!
Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post.
De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale
leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het
beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.
Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!
Wanneer je start met deze opleiding HOV Horeca Ondernemer, stelt
je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale
leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die
dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen
uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het
leren extra leuk.
- de studiehandleiding doornemen;
- lessen bestuderen;
- video(’s) bekijken;
- voorleesfunctie;
- huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
- jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
- alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
- de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
- contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
- één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.
Studieprogramma opleiding Horeca Ondernemervaardigheden (HOV)
De opleiding HOV bestaat uit 7 modules. Elk van deze
modules belicht een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering.
In deze module wordt aandacht besteed aan de meest belangrijke aspecten waarmee marketing zich bezighoudt. Prijs, plaats, product en promotie vormen samen de 4 P's van de marketingmix. Deze vormen samen ook de horeca bedrijfsformule, waarbij de wensen en behoeften van de gast centraal staan.
De in de module vaak luchtig beschreven praktijkvoorbeelden
maken het onderdeel marketing prettig leesbaar en makkelijk te
begrijpen.
Personeel en organisatie wil zeggen: begeleiden, motiveren en stimuleren van mensen en zorgdragen voor een optimale communicatie. In deze module worden de meest belangrijke aspecten en methoden beschreven bij de bepaling van kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbehoeften.
Het organogram heeft als doel de opbouw van de
organisatiestructuur binnen een bedrijf op overzichtelijke wijze
weer te geven. Specifieke wettelijke onderwerpen met betrekking tot
de CAO en ARBO worden in begrijpelijke taal uiteengezet.
In deze module staan wetten, belastingen en verzekeringen centraal. Een startende ondernemer merkt al snel dat er talrijke wetten zijn waaraan hij met zijn bedrijf moet voldoen en regels waaraan hij zich moet houden.
Er zijn wetten en regels die te maken hebben met het starten van een onderneming en met de exploitatie van de onderneming. Er zijn wetten die te maken hebben met de relatie tussen ondernemer/werkgever en zijn werknemers. Verder zijn er natuurlijk belastingwetten waarmee je als ondernemer te maken krijgt.
Ondernemen is risico nemen. Risico's die te groot zijn, kun je verzekeren. Het bedrijf kan schade oplopen. De ondernemer of zijn personeel kan ziek worden. Hoe en welke zaken verzekerd kunnen worden, wordt hier belicht.
Operationeel management
Branche-specifiek wordt aandacht besteed aan de inrichting van bedrijfsruimten, de routing en de logistiek. Je leert een investeringsbegroting op te stellen alvorens tot een definitieve beslissing te komen.
Automatisering valt ook binnen de horeca niet meer weg te
denken. Hierbij valt te denken aan het automatiseren van jouw
boekhouding, inkoop- en voorraadbeheer en omzetverwerking. Verder
komt kostenbewaking aan de orde en leer je verkoopprijzen
calculeren en weet je een succesvolle offerte op te stellen.
De financiële administratie is over het algemeen niet het populairste onderdeel van een horecaonderneming. Sterker nog, veel ondernemers zijn blij als ze hun financiën veilig hebben kunnen onderbrengen bij een accountant of boekhouder.
Na het volgen van deze boeiende module heeft de financiële
administratie voor jou geen geheimen meer. Je kunt een omschrijving
geven van veranderingen in vorderingen en schulden en hoe deze
veranderingen administratief verwerkt moeten worden.
Na het bestuderen van de module financiële administratie heb je de basis gelegd voor het financieel management. Managen betekent coachen en sturen, problemen oplossen, maar vooral vooruitzien. Je stuurt als het ware jouw onderneming op cijfers, zonder daarbij het menselijk aspect uit het oog te verliezen.
Door het kunnen opstellen van een liquiditeitsbalans kun je door
middel van ratio's en kengetallen jouw onderneming doorlichten en
bepaalde acties ondernemen. Na bestudering van deze module kun je
het verschil tussen cash-in en cash-out aangeven en weet je wat
cash flow voor jouw onderneming betekent en waarvoor deze
dient.
Iedere startende, maar ook gevestigde ondernemer heeft inzicht nodig in de markt, de doelstellingen van het te starten bedrijf, de financieringsmogelijkheden van de noodzakelijke investeringen en de financiële haalbaarheid van de plannen.
In een tweetal onderdelen komen de omschrijvingen van het plan, de marketingaanpak, de investeringsbegroting, de exploitatiebegroting en de liquiditeitsbegroting aan de orde. Het inzicht verkrijgt de ondernemer door systematisch een aantal feiten en schattingen op papier te zetten en deze te verwerken tot een ondernemingsplan.
Door systematisch een aantal feiten en schattingen op een rij te zetten dwingt de ondernemer zichzelf na te denken over de toekomstige onderneming en de levensvatbaarheid ervan. De ondernemer wordt gedwongen keuzes te maken in bijvoorbeeld de bedrijfsformule met een bepaalde marketingmix.
Het ondernemingsplan vormt in vele gevallen de basis voor een lening bij de bank, maar geef je tevens een beeld van jouw toekomstige inkomen uit de onderneming. Een perfect ondernemingsplan vormt een sterke basis. En een goed begin is het halve werk, niet waar?
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.