MBA-module Business Ethics

Soort locatie
Square fb0d8bfb 70c2 47b2 bc88 53ad9e39af7e

Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

Beschrijving

In de afgelopen jaren is de bedrijfsethiek veranderd, onder andere door het groeiende bewustzijn van de milieuproblematiek. Maatschappijen worden steeds veeleisender en organisaties meer flexibel en open. Bedrijven moeten hier optimaal op inspelen. Als verantwoordelijk persoon ben je hier uiteraard graag van op de hoogte. De MBA-module Business Ethics is uitermate geschikt als je meer kennis wilt vergaren in de morele normen en waarden van een bedrijf. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen is deze MBA-module een goede keuze. Je kunt deze module al in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Ma…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

In de afgelopen jaren is de bedrijfsethiek veranderd, onder andere door het groeiende bewustzijn van de milieuproblematiek. Maatschappijen worden steeds veeleisender en organisaties meer flexibel en open. Bedrijven moeten hier optimaal op inspelen. Als verantwoordelijk persoon ben je hier uiteraard graag van op de hoogte. De MBA-module Business Ethics is uitermate geschikt als je meer kennis wilt vergaren in de morele normen en waarden van een bedrijf. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen is deze MBA-module een goede keuze. Je kunt deze module al in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management. 

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je in staat om:

 • de vraagstukken die samenhangen met 'bedrijfsethiek' en 'sociale verantwoordelijkheid' te begrijpen;
 • de rol van leidinggevenden met betrekking tot ethiek te doorgronden en te analyseren;
 • op een strategische wijze de verschillende relaties met stakeholders in te zetten.


Voor wie is deze module bestemd?
Vind je het belangrijk dat jouw bedrijf op de juiste wijze functioneert en wil je je graag verder verdiepen in de normen en waarden rondom een organisatie? Dan is de module Business Ethics uitermate geschikt voor jou. Niet alleen ondernemers halen hier hun voordeel uit, maar ook bedrijfsleiders en enthousiaste medewerkers die meer uit hun baan willen halen. Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je de Masteropleiding versneld doorlopen.


 

 

In de module Business Ethics studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Ethische besluitvorming
  Je benadert de bedrijfsethiek vanuit de juridische context. Begrippen als 'moraal' en 'ethiek' ontbreken hierbij niet. Je leert waarom bedrijfsethiek van belang is en in welke contexten het gebruikt wordt. Je bestudeert de evaluatie van bedrijfsethiek en leert de ethische besluitvorming.
 • Aandeelhouders en belanghebbenden
  In dit deel leer je denken vanuit belanghebbenden. We behandelen zowel de organisatorische kant, als de individuele belangen van de werknemer. Je leert hoe bedrijven hun verantwoordelijkheden op dit aspect kunnen nemen richting hun werknemers.
 • Bedrijfsethiek en de toekomst
  Je bestudeert de bedrijfsethiek, gekoppeld aan leveranciers, concurrenten, de overheid en regulering. Hierbij bespreken we de groeiende aandacht voor het stakeholdersmanagement. Je leert de toekomstbeelden rondom de bedrijfsethiek, globalisering en duurzaamheid.


De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de verschillende bedrijfsethische aspecten gemakkelijk en snel onder de knie.

Studeer in uw eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kun je je eigen studietempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt je huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is je steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
J. Remme

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Voor deze MBA-module Business Ethics is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels. Je dient dus wel de Engelse taal voldoende te beheersen. De studiewijzers zijn in zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je er voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?