Masterclass Organische stedelijke ontwikkeling; Procesvoering en samenwerking

Niveau
Tijdsduur

Masterclass Organische stedelijke ontwikkeling; Procesvoering en samenwerking

Platform31
Logo van Platform31
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Platform31 heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Verdiepende cursusmiddag over organische stedelijke ontwikkeling in de praktijk

Organische stedelijke ontwikkeling biedt een nieuw perspectief op de manier waarop gebiedsontwikkelingen tot stand komen. Een meer geleidelijke, open manier van ontwikkeling, waarin vele partijen worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Het is dan ook op te vatten als proces dan als project. Dat betekent ook een andere manier van samenwerken tussen alle betrokken partijen en het inrichten van je proces. Het is vaak een balanceeract en de lijn tussen succes en mislukking is vaak dun. Aan de hand van de praktijkverhalen achter drie organische ontwikkelingen krijgt u in deze masterclass inzicht in hoe bij deze …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Grondbeleid, Omgevingswet, Grondmechanica, Grondverwerving en APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

Verdiepende cursusmiddag over organische stedelijke ontwikkeling in de praktijk

Organische stedelijke ontwikkeling biedt een nieuw perspectief op de manier waarop gebiedsontwikkelingen tot stand komen. Een meer geleidelijke, open manier van ontwikkeling, waarin vele partijen worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Het is dan ook op te vatten als proces dan als project. Dat betekent ook een andere manier van samenwerken tussen alle betrokken partijen en het inrichten van je proces. Het is vaak een balanceeract en de lijn tussen succes en mislukking is vaak dun. Aan de hand van de praktijkverhalen achter drie organische ontwikkelingen krijgt u in deze masterclass inzicht in hoe bij deze balanceeract overeind te blijven.

We zijn eraan gewend geraakt om ruimtelijke ontwikkelingen als project aan te pakken Dit betekent dat er een duidelijk begin- en eindpunt is: er is een eindbeeld, een heldere opdrachtgever en een projectleider die de opdracht in een van tevoren bepaalde periode zo efficiënt mogelijk uitvoert. Organische stedelijke ontwikkeling is echter beter op te vatten als proces, dan als project. Er is geen gedetailleerd, vooraf vastgesteld eindbeeld of werkvolgorde. Het is onduidelijk óf en wanneer de markt initiatieven onderneemt en welke vormen die precies aannemen. Die onzekerheid en afhankelijkheid stellen andere eisen aan de organisatie rondom een organische stedelijke ontwikkeling, dan de eisen die we in het verleden gewend waren. Het is iedere keer weer maatwerk.

Onder leiding van Joost Beunderman (00:// Research en schrijver van ‘Compendium for the Civic Economy’) gaat u in gesprek met drie personen die in de praktijk betrokken zijn bij dergelijke processen. Tijdens deze masterclass vertellen ze hun specifieke verhaal en trekken daar generieke lessen uit.

De drie projecten waar we op ingaan zijn:
- Duurzaam Soesterkwartier, Amersfoort: Jeroen Osendarp, directeur-partner agNOVA
- Making Muntpark, Utrecht: Henri van de Vegt, initiatiefnemer Urban Pilots
- Glamourmanifest Amstel III, Amsterdam: Saskia Beer, initiatiefnemer Glamourmanifest

Op basis van de verhalen van Jeroen, Henri en Saskia worden de contouren van een meer procesmatige aanpak zichtbaar.

Datum en tijd
Donderdag 31 januari 2013
12.30 – 13.00 inloop met lunch
13.00 – 17.00 programma

Locatie
Soesterkwartier, de Verkeerstuin, Amersfoort

Verdieping
Deze masterclass is een van de vier verdiepende cursusmiddagen over organische stedelijke ontwikkeling in de praktijk. Hieronder vindt u de andere masterclasses op rij. Tijdens iedere masterclass staat één facet van organische stedelijke ontwikkeling centraal. De masterclasses Organische stedelijke ontwikkeling vormen de verdieping van twee recente publicaties over organische ontwikkeling: Ruimte voor initiatief van Nirov | Platform31 en Vormgeven aan de spontane stad van het Planbureau voor de Leefomgeving en Urhahn Urban Design. Deelnemers ontvangen beide publicaties.

Kosten en meer informatie
De deelnemersprijs per masterclass is € 395 (excl. BTW) voor Nirov | Platform31 arrangementhouders en € 495 voor niet-arrangementhouders.

Overige Masterclasses in de reeks

  • Plan- en visievorming - 10 januari 2013 - Delft
  • Financieel-economische instrumenten - 17 januari 2013 - Arnhem
  • Juridisch-planologisch instrumentarium - 14 februari 2013 - Almere

kennis van stad en regio

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.