Master Finance and Control (MSc.)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van NIVE Opleidingen BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 NIVE Opleidingen BV heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 55 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVianen
3 mrt. 2021 tot 15 mrt. 2021
Toon rooster
event 3 maart 2021, 10:00-17:00, Houffalize, Startmodule MOFC
event 15 maart 2021, 10:00-17:00, Vianen, 1e Lesdag

Beschrijving

Wij geven financiele professionals de kennis en het zelfvertrouwen om een stap te maken in hun carriere.

Master Finance & Control (MSc, MFC) - Eénjarig master programma voor professionals met een HOFAM diploma

Als Qualified Controller (QC) neem je een belangrijke positie in binnen de organisatie als het gaat om management en strategisch advies. Als je door wilt groeien naar een beleidsbepalende functie waarin je als partner op strategisch beleidsniveau fungeert, is de geaccrediteerde professional Master Finance & Control een logische keuze. Hiermee benader je jouw eigen vakgebied op academisch niveau.

Met de Master Finance & Control ben je in staat strategische beslissingen te nemen en bedrijfsprocessen te sturen. Deze professional Master is zeer praktijkgericht. Je leert maximaal van de ervari…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wij geven financiele professionals de kennis en het zelfvertrouwen om een stap te maken in hun carriere.

Master Finance & Control (MSc, MFC) - Eénjarig master programma voor professionals met een HOFAM diploma

Als Qualified Controller (QC) neem je een belangrijke positie in binnen de organisatie als het gaat om management en strategisch advies. Als je door wilt groeien naar een beleidsbepalende functie waarin je als partner op strategisch beleidsniveau fungeert, is de geaccrediteerde professional Master Finance & Control een logische keuze. Hiermee benader je jouw eigen vakgebied op academisch niveau.

Met de Master Finance & Control ben je in staat strategische beslissingen te nemen en bedrijfsprocessen te sturen. Deze professional Master is zeer praktijkgericht. Je leert maximaal van de ervaringen van docenten en medestudenten en past de verworven kennis meteen toe in de praktijk. Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Master Finance & Control of Master of Science en de titel MFC of MSc.
De Master is gericht op financieel managers en controllers die de HOFAM-opleiding hebben afgerond. NIVE Opleidingen voert deze opleiding uit in samenwerking met Netherlands Business Academy. De NVAO heeft voor deze opleiding aan Netherlands Business Academy een accreditatie verleend.
Netherlands Business Academy biedt inhoudelijk sterke programma’s met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zij begeleiden al hun studenten persoonlijk en zijn in staat om de programma’s af te stemmen op jouw werksituatie.
- De erkende MSc of MFC titel
- Nederlandstalig en praktijkgericht
- Klantvriendelijk en flexibel
- Inhoudelijke vakkennis op het hoogste niveau
- Gerenommeerde docenten
- Een boost in je persoonlijke ontwikkeling en netwerk


Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen met een afgeronde HOFAM opleiding en QC titel.

Na het afronden van de opleiding:
- Speel je een actieve rol bij het bewaken van de ondernemersdoelstellingen en het verbeteren van de bedrijfsprocessen.
- Houd jij je bezig met gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken op strategisch niveau.
- Kun je complexe financiële projecten aansturen.
- Kun je op een strategisch niveau aangeven welke financiële koers gevolgd moet worden.
- Geef je beleidsmatig advies over investeringen, fusies, en bedrijfsovernames.
- Ontwikkel je jouw managementvaardigheden tot het niveau van financieel directeur.

De opleiding bestaat uit circa één keer per twee weken een programma van 11.00 tot 21.00 uur.
Module 1: Kick-off in Houffalize (Belgische Ardennen) (3.5 dag)
Zelfmanagement waarbij Mentally-Fit en het Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) centraal staan. Ontwikkeling van jouw managementvaardigheden op het gebied van Leiderschap & Coaching en, Situationeel Leiderschap en Schriftelijke Communicatie. Elk onderdeel wordt afgesloten met een groepsopdracht om het werken in teamverband te bevorderen.
Module 2: Methoden en Technieken van Onderzoek/Schriftelijke Rapportage (3 dagen)
Je leert zelfstandig en op een academisch verantwoorde manier een bedrijfsonderzoek op te zetten, uit te voeren en hierover te rapporteren.
Module 3: Fiscaal Concernrecht (3 dagen)
Belangrijke juridische aspecten van de onderneming worden behandeld. Ook de structuur en zeggenschapsverhoudingen binnen vennootschappen, de internationale context van het Nederlandse ondernemingsrecht en fiscale aspecten zoals ‘intercompany-profits’ en ‘tax-allocation’ worden behandeld.
Module 4: Verandermanagement (4 dagen)
Verandermanagement is deels gebaseerd op inzichten uit de psychologie, sociologie en antropologie. Kennis en inzicht in het gedrag van individuen en groepen helpen u bij het zoeken naar de optimale manier om personeel te sturen tijdens grote veranderingen in de organisatie. Productiviteit, ‘job satisfaction’, management- en leiderschapsstijlen komen aan bod.
Module 5: Leadership (4 dagen)
Goede leiders vernieuwen en veranderen, inspireren, zetten aan tot handelen, geven het goede voorbeeld en nemen de organisatie op sleeptouw. In deze module staat zelfstandig beslissingen nemen centraal. Naast de theoretische beginselen en strategieën ga je aan de slag met diverse managementtechnieken (DISC, De Caluwé) om de manager in jezelf te bepalen en jouw team te leren inschatten.
Module 6: Module Ethiek (1 dag)
Er wordt veel waarde gehecht aan normen en waarden in het functioneren van een manager. Waar staat de manager voor? Waar liggen de grenzen van zijn handelen?
Door hier expliciet aandacht aan te geven worden wij ons bewust van de verantwoordelijkheden op dit gebied.
Module 7: Strategie en Beleid (4 dagen)
In deze module wordt aandacht besteed aan ondernemersstrategieën, strategieformulering en beleidsvorming. De nadruk ligt op multidisciplinaire analyses en besluitvorming om optimale oplossingen voor ondernemingsvraagstukken te kunnen ontwikkelen.
Module 8: Sales & Accountmanagement/ Strategische Marketing (4 dagen)
In het onderdeel Strategische Marketing wordt een verdieping aangebracht op marketingmethoden, - technieken en - strategieën. De focus ligt op waardecreatie door het geven van verdiepend inzicht in hoe concurrentievoordeel in producten en diensten kan worden behaald door een innovatief businessmodel. 
De module Sales & Accountmanagement/ Strategische Marketing is een gecombineerde module die wordt afgesloten met 1 paper. De student leert welke theorie en vaardigheden noodzakelijk zijn voor succesvol strategische account management. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de mindset van winnaars. 

De gehele opleiding duurt 1.5 jaar. Daarin zijn 26,5 lesdagen gepland en heb je zes maanden de tijd voor het schrijven van je thesis. De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 10 uur per week, exclusief de geplande lesdagen.
Neem voor het actuele rooster contact op met onze studieadviseurs.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze opleiding. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Finance.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met NIVE Opleidingen BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.