QSBP Sturen op Duurzaamheid

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

QSBP Sturen op Duurzaamheid

NIVE Instituut voor controlling
Logo van NIVE Instituut voor controlling
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 NIVE Instituut voor controlling heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 65 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeNog niet bekend
14 nov. 2024 tot 19 dec. 2024

Beschrijving

Wij hebben al ruim 40 jaar liefde voor het vakgebied van controlling, voor leren en voor mensen. Dat verbindt ons en geven we graag door.

Duurzaamheid. Blijf relevant als ambitieuze financieel professional.

Duurzaamheid is om meerdere redenen relevant voor financieel professionals. In deze module ligt de nadruk op het integreren van ESG en CSRD-wetgeving in de strategie en rapportages van de onderneming. Als strategisch business partner kun je duurzame kansen creëren voor een toekomstbestendige organisatie. Met betrekking tot externe verslaggeving wordt dieper ingegaan op CSRD.

De module Sturen op duurzaamheid kan afzonderlijk worden gevolgd en vormt een actueel en afgerond geheel op het gebied van Duurzaamheid voor de financieel professional. De module is een onderdeel van de opleiding tot Qualified Strategisch Business Part…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wij hebben al ruim 40 jaar liefde voor het vakgebied van controlling, voor leren en voor mensen. Dat verbindt ons en geven we graag door.

Duurzaamheid. Blijf relevant als ambitieuze financieel professional.

Duurzaamheid is om meerdere redenen relevant voor financieel professionals. In deze module ligt de nadruk op het integreren van ESG en CSRD-wetgeving in de strategie en rapportages van de onderneming. Als strategisch business partner kun je duurzame kansen creëren voor een toekomstbestendige organisatie. Met betrekking tot externe verslaggeving wordt dieper ingegaan op CSRD.

De module Sturen op duurzaamheid kan afzonderlijk worden gevolgd en vormt een actueel en afgerond geheel op het gebied van Duurzaamheid voor de financieel professional. De module is een onderdeel van de opleiding tot Qualified Strategisch Business Partner. Kijk ook zeker naar dit programma dat uitgebalanceerd en zeer actueel is voor de toekomstbestendig financieel professional.

Je ontwikkelt jezelf tot een strategisch gesprekspartner van het management voor de organisatie. Je verdiept de mogelijkheden die duurzaamheid biedt en vertaalt deze naar praktische oplossingen met impact. Deelnemers brengen daarbij hun eigen kennis en vaardigheden in. De diversiteit aan achtergronden maakt dat deelnemers veel van elkaar en over elkaars organisaties leren.
Omdat we tijdens de module dicht bij de praktijk blijven, kun je alles wat je leert meteen toepassen in je werkomgeving. Vanaf het moment dat je de module begint, voeg je al meer waarde toe. Dat zul je zelf merken, maar ook je werkgever zal het opmerken.

Als financieel professional sta je midden in de organisatie. Om deze rol effectief te vervullen wordt er veel van de financieel professional verwacht. De ontwikkelingen binnen het vakgebied Duurzaamheid bieden veel kansen om deze rol op een hoger niveau efficiënter en effectiever inhoud te geven.

Tijdens de klassikale bijeenkomsten verwerf je nieuwe kennis die je direct kunt toepassen in casussen en in je eigen praktijksituatie. Daarnaast leer je ook van andere deelnemers en hun organisaties, doordat we werken in intervisiegroepen.

NiVE-opleidingen geeft haar opleidingen vorm met betekenisvol leren.
Tijdens de module leer je niet alleen theorie kennen, maar ook begrijpen en toepassen. Dat noemen wij betekenisvol leren. Je gaat verbanden zien tussen verschillend specialismes en je ontdekt hoe ze elkaar versterken. Je leert nieuwe informatie te integreren met de kennis die je al hebt en hoe je dat direct in je werk kunt toepassen. Onze docenten zijn experts in hun vakgebied met veel praktijkervaring. In de lessen koppelen ze die ervaring aan jouw dagelijkse praktijk. Je mede-deelnemers komen uit diverse branches en zijn werkzaam in verschillende functies. Door inhoudelijke discussies en gezamenlijke praktijkopdrachten leer je hoe financiële processen werken in je eigen branche en andere bedrijfstakken. Dat verruimt je blijk, verrijkt je ervaring en vergroot je vaardigheden.

De module Sturen op duurzaamheid is bedoeld voor financieel professionals die al enige tijd werkzaam zijn en willen doorgroeien naar een hoger niveau in hun carrière of hun functie op meer strategisch niveau willen invullen. Dit zijn financieel professionals zoals business controllers, business partners, qualified controllers, financieel managers en concerncontrollers. Je wil een goede opleiding die actueel is met een goede work-life balance.
Je kunt je inschrijven voor de module Sturen op duurzaamheid als je minimaal HBO denk- en werkniveau hebt. Indien je niet over een HBO-diploma beschikt kan dit eventueel gecompenseerd worden door relevante werkervaring op minimaal HBO-niveau (minimaal 3 jaar). 

Jouw resultaten
-         Je vergroot je impact als duurzaam strategisch business partner
-         Je kunt duurzaamheid strategisch en organisatie specifiek aanpakken voor jouw organisatie
-         je krijgt overzicht van alle aspecten van de externe jaarverslag verplichtingen rondom duurzaamheidsverslaggeving
-         je begrijpt de relevantie van de externe jaarverslag verplichtingen voor jouw onderneming.
-         je krijgt inzicht in de opbouw van CSRD-regelgeving.
-         je stelt een plan van aanpak op voor de implementatie van CSRD in samenwerking met jouw business partners.
Redenen om de module te volgen
-         Uitgebalanceerd, zeer actueel programma van 3 maanden
-         praktijkgericht onderwijs met zeer ervaren docenten
-         interactief onderwijs: delen van ideeën, ervaringen en visies met andere deelnemers
-         gunstige onderwijstijden: 1 lesdag om de week van 14.00-21.00 uur
-         acceptabele studielast (ongeveer 3 uur in de tussenliggende week) daardoor goede work-life balance
-         scherpe prijs/kwaliteitverhouding

1.1 Duurzame bedrijfsvoering voor de controller
Duurzaamheid en finance raken steeds meer verweven door de opkomst van ESG-wetgeving. Een duurzaam opererend bedrijf stuurt op meer dan alleen financiële waarden. Het kijkt ook naar de bredere impact en naar de belangen van toekomstige generaties. Bedrijven worden geacht verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van hun beslissingen op zowel mens als milieu. Door ESG en CSRD verder te integreren in de besluitvorming, in interne rapportages en door kritische vragen te stellen heb je als business controller invloed op de duurzame keuzes die worden gemaakt.
Je gaat duurzaamheid strategisch en organisatie specifiek integreren in de (financiële) strategie van jouw organisatie.
1.2 Externe duurzaamheidsverslaggeving
De CSRD-wetgeving heeft als doel kwaliteit van informatie te verbeteren en de transparantie over milieu- en sociale impact van bedrijven te vergroten. Op deze manier wordt de overgang naar een duurzame economie, in lijn met het Parijse klimaatakkoord, ondersteund.
Je krijgt overzicht van alle aspecten van de externe jaarverslag verplichtingen rondom duurzaamheidsverslaggeving en je leert de relevantie hiervan voor jouw onderneming te begrijpen.
1.3 CSRD Data Driven toepassen
Vanaf 2024 worden steeds meer bedrijven verplicht om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en klimaat. Toeleverende bedrijven zijn verplicht om gegevens hierover te verstrekken aan de rapportageplichtige bedrijven. Deze nieuwe wetgeving brengt een geheel nieuwe manier van rapporteren met zich mee. Bereid je organisatie voor op ESG-compliance met het onderdeel CSRD Data Driven toepassen.
Je krijgt inzicht in de opbouw van CSRD-regelgeving. Je identificeert betrokkenen in de organisatie en stelt een plan van aanpak op voor de implementatie van CSRD in samenwerking met jouw businesspartners.

De module Sturen op duurzaamheid bestaat uit 5 lesdagen van 14.00 tot 21.00, om de week les, verspreid over drie maanden. De gemiddelde studiebelasting is 3 uur per week in de tussenliggende periode.? 
De module wordt gegeven in de omgeving Utrecht.
Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.
Wanneer deelnemers na het volgen van de module Duurzaamheid direct daarna de opleiding tot Qualified Strategisch Business Partner volgen vindt inschrijving in het Register voor Qualified Strategisch Business Partner na het behalen van het bijbehorend examen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met NIVE Instituut voor controlling, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.