Lead Disaster Recovery Manager (in company)

Type product
Tijdsduur

Lead Disaster Recovery Manager (in company)

NobleProg Nederland
Logo van NobleProg Nederland

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Overzicht

Lead Disaster Recovery Manager-training stelt u in staat de nodige expertise te ontwikkelen om een organisatie te ondersteunen bij het implementeren, onderhouden en beheren van een doorlopend Disaster Recovery Plan. Tijdens deze training verwerf je ook uitgebreide kennis van de best practices van Disaster Recovery-processen en ICT Disaster Recovery-services als onderdeel van bedrijfscontinuïteitsbeheer.

Nadat u alle noodzakelijke concepten van Disaster Recovery-processen onder de knie heeft, kunt u deelnemen aan het examen en een "PECB Certified Lead Disaster Recovery Manager" certificaat aanvragen. Door in het bezit te zijn van een PECB Lead Disaster Recovery Manager-certificaat, …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Disaster Recovery, IT Beveiliging / Security, Cyber Security, Security & Privacy awareness en Security Engineer.

Overzicht

Lead Disaster Recovery Manager-training stelt u in staat de nodige expertise te ontwikkelen om een organisatie te ondersteunen bij het implementeren, onderhouden en beheren van een doorlopend Disaster Recovery Plan. Tijdens deze training verwerf je ook uitgebreide kennis van de best practices van Disaster Recovery-processen en ICT Disaster Recovery-services als onderdeel van bedrijfscontinuïteitsbeheer.

Nadat u alle noodzakelijke concepten van Disaster Recovery-processen onder de knie heeft, kunt u deelnemen aan het examen en een "PECB Certified Lead Disaster Recovery Manager" certificaat aanvragen. Door in het bezit te zijn van een PECB Lead Disaster Recovery Manager-certificaat, kunt u aantonen dat u over de praktische kennis en professionele capaciteiten beschikt om Disaster Recovery-teams te ondersteunen en te leiden bij het implementeren van Disaster Recovery-strategieën op basis van best practices.

Voor wie?

 • Disaster Recovery-professionals of consultants die de noodzakelijke concepten en processen met betrekking tot herstelstrategieën onder de knie willen krijgen
 • Managers die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van een noodherstelplan in een organisatie
 • Personen die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van conformiteit met de vereisten van de organisatie voor noodherstel
 • Disaster Recovery-teamleden

Vereisten

 • Een fundamenteel begrip van Disaster Recovery Services en uitgebreide kennis van managementprincipes, concepten en strategieën.

Leerdoelen

 • Herken de correlatie tussen Disaster Recovery, Business Continuity Management, Informatiebeveiliging en andere IT-gebieden en frameworks
 • Beheers de concepten, benaderingen, methoden en technieken die worden gebruikt voor de implementatie en effectief beheer van een noodherstelplan
 • Leer hoe u de ICT Disaster Recovery-strategieën interpreteert in de specifieke context van een organisatie
 • Leer hoe u een organisatie kunt ondersteunen bij het effectief plannen, implementeren, beheren, bewaken en onderhouden van DR-services op basis van best practices
 • De expertise verwerven om een organisatie te adviseren bij het implementeren van een effectief Disaster Recovery Plan op basis van best practices

Algemene informatie

 • Certificeringskosten zijn inbegrepen bij de examenprijs
 • Trainingsmateriaal met meer dan 450 pagina's informatie en praktijkvoorbeelden zal worden verspreid
 • Een deelnamecertificaat van 31 CPD-credits (Continuing Professional Development) wordt uitgereikt
 • Indien u niet slaagt, kunt u het examen binnen 12 maanden gratis opnieuw afleggen

Cursusbeschrijving

Dag 1: Inleiding tot Disaster Recovery en het opzetten van een DR-plan

Dag 2: Strategieën voor risicobeperking en planning voor noodherstel

Dag 3: Disaster Recovery-faciliteiten, services, herstelsites, respons en activering

Dag 4: DRP testen, monitoren, meten en continu verbeteren

Dag 5: Certificatie-examen

Het "PECB Certified Lead Disaster Recovery Manager" -examen voldoet volledig aan de vereisten van het PECB Examination and Certification Program (ECP). Het examen omvat de volgende competentiedomeinen:

Domein 1: Fundamentele principes en concepten van een Disaster Recovery Plan

Domein 2: Planning voor noodherstel op basis van best practices

Domein 3: Ondersteunende subsecties voor noodherstel

Domein 4: herstelsites, herstelfaciliteiten en mogelijkheden voor uitbestede services

Domein 5: Testen en onderhouden van een noodherstelplan

Domein 6: Voortdurende verbetering van een Disaster Recovery Plan

 

 

.

Onze on line trainingen worden door een live instructeur verzorgd.

 • Onze DaDesktop® -technologie creeert een digitale leeromgeving (en indien nodig een geclusterde enterprise infrastructuur) waarmee opdrachten en oefeningen uitgevoerd kunnen worden.
 • De deelnemers (en de trainer) hebben toegang tot deze virtuele leeromgeving via de browser zodat hij/zij oefeningen kan doen die real time ingezien kunnen worden door de trainer.
 • De trainer monitort niet alleen de voortgang van de prakitische oefeningen maar kan ook te hulp schieten en ingrijpen mocht dat nodig zijn.
 • Onze remote trainingen verschillen niet van onze klassikale cursussen zowel qua duur, interactiviteit, praktische oefeningen als het cursusmateriaal.
 • Door de flexibiliteit in de trainingsopbouw, de hoge mate van interactie tussen trainer en deelnemer en de hands-on oefeningen zijn onze onlinetrainingen zeer efficiënte en effectief.
 • Ook onze in-company trainingen leveren wij on line met live instructeur.

NobleProg - The World’s Local Training Provider. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.