Markt, Recht en Ethiek - MBA Module Public & Private

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Nyenrode Business Universiteit - MBA en Modulair MBA
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Nyenrode Business Universiteit - MBA en Modulair MBA heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeNyenrode Business Universiteit, Breukelen
1 mrt. 2021 tot 30 jun. 2021
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Markt, recht en ethiek

Een goede samenwerking is nodig tussen overheden wereldwijd en het bedrijfsleven om alle maatschappelijke en economische uitdagingen op te lossen. Tijdens de module Markt, Recht en Ethiek worden deze uitdagingen benoemd en gaan we op zoek naar oplossingen vanuit 3 invalshoeken: markt, recht en ethiek. Hoe zetten we marktprikkels, regels en moraal hierbij in? We nemen de gereedschapskist van de econoom, de jurist en de filosoof door en gaan ermee aan de slag. Je krijgt inzicht in elkaars wereld en elkaars beleving. Daardoor praat je niet alleen over een betere samenwerking tussen publiek en privaat, maar ook over hoe je hier zelf een steentje aan bijdraagt.Wat levert h…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Ethiek, Zingeving, Rechten (algemeen overzicht), MBA (Master of Business Administration) en Identiteit.

Markt, recht en ethiek

Een goede samenwerking is nodig tussen overheden wereldwijd en het bedrijfsleven om alle maatschappelijke en economische uitdagingen op te lossen. Tijdens de module Markt, Recht en Ethiek worden deze uitdagingen benoemd en gaan we op zoek naar oplossingen vanuit 3 invalshoeken: markt, recht en ethiek. Hoe zetten we marktprikkels, regels en moraal hierbij in? We nemen de gereedschapskist van de econoom, de jurist en de filosoof door en gaan ermee aan de slag. Je krijgt inzicht in elkaars wereld en elkaars beleving. Daardoor praat je niet alleen over een betere samenwerking tussen publiek en privaat, maar ook over hoe je hier zelf een steentje aan bijdraagt.Wat levert het je op?

 • manieren om problemen aan te pakken in een goede samenwerking tussen markt en overheid;
 • problemen kunnen benoemen door gebruik te maken van inzichten uit verschillende disciplines, perspectieven en sectoren;
 • inzicht in oplossingen en onder welke voorwaarden die te realiseren zijn;
 • inzicht elkaars wereld en beleving (publieke en private sector);
 • kennis over welke bijdrage je zelf kan leveren aan een betere samenwerking tussen publiek en privaat.

Wat ga je doen?

De module Markt, Recht en Ethiek gaat in op de economische en maatschappelijke uitdagingen en hoe we die kunnen oplossen vanuit 3 invalshoeken: markt, recht en ethiek. Je praat over een betere samenwerking tussen publiek en privaat, maar ook over hoe je hier zelf een steentje aan bijdraagt. De module bestaat uit 3 blokken:

 • vertrouwen, markt, recht en ethiek;
 • ondernemingsrecht, kopstukken uit de filosofie en debatteren;
 • marketing, Integriteit en MVO.

Modulair Executive MBA Public & Private

Deze module is een onderdeel van het Modulair Executive MBA programma Public & Private.

In de Publieke & Private MBA sla je de brug tussen publiek en privaat met een focus op het overbruggen van cultuurverschillen. Zo ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en ontwikkel je je persoonlijk tot een nog betere verbinder.

Met een terugtrekkende overheid waarbij in toenemende mate taken worden uitbesteed aan private partijen, is je vermogen tot samenwerking één van de belangrijkste succesfactoren. Je opereert dagelijks in een omgeving waarbij publieke en private culturen bij elkaar komen zoals, ziekenhuizen, bouw- en energiebedrijven en NGO’s. Dit vraagt om ondernemerschap en leiderschap van jou. We dagen je daarom continu uit om een situatie te creëren waarin je je blijft ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling en groei staat centraal in alle modules. Je neemt je eigen cases mee vanuit de praktijk en gaat hier samen mee aan de slag zodat je het direct kan toepassen in de praktijk.

De module is los te volgen, of stapel meerdere modules tot een volwaardig MBA.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor deze module ben je toelaatbaar:

 • Met tenminste 5 jaar werkervaring als (algemeen) manager of in een invloedrijke/ strategische positie
 • Met tenminste een bachelor-diploma
 • Als je bereid bent om met een persoonlijke ontwikkelplan aan de slag te gaan en nieuwe paden te verkennen

Persoonlijk adviesgesprek

Voordat je aan de module begint, vindt er altijd een persoonlijk adviesgesprek plaats. Er zijn beperkt plekken beschikbaar per module, zodat je altijd verzekerd bent van veel individuele aandacht. De programma-adviseurs controleren in jouw adviesgesprek dat de opleiding voldoet aan jouw leerwensen en dat jij en je mede-deelnemers op strategisch niveau met elkaar kunnen sparren over de vraagstukken die worden voorgelegd. Zo ben je verzekerd van een opleiding die jou verder helpt in je ambities en dat de kennis die je opdoet direct toepasbaar is in de praktijk. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.