NEN 6060 toepassen opfris

Niveau
Tijdsduur
Logo van Obex b.v.
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Obex b.v. heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 23 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Obex b.v. biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Assen, Ede, Roermond

Beschrijving

In 2007 is het reken- en beslismodel ‘Beheersbaarheid van Brand’ ontwikkeld, deze wordt (nog steeds) gebruikt bij het opstellen van gelijkwaardigheidsrapporten om grote brandcompartimenten toe te staan (groter dan de prestatie-eis vanuit het Bouwbesluit 2012 aangeeft). De in juni 2015 uitgebrachte NEN 6060 ‘Brandveiligheid van grote brandcompartimenten’ is deels een directe vertaling van deze hierboven benoemde methode en wordt in de markt veelal benoemd als het ‘reparatiemodel’. De toepassing van NEN 6060 levert onder bepaalde voorwaarden grotere brandcompartimenten en/of grotere loopafstanden binnen subbrandcompartimenten op, volgens deze norm met eenzelfde veiligheidsniveau. Voorschriften…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: NEN, NEN 1010, NEN 3140/ Stipel, Privaatrecht en Civiel / Burgerlijk Recht / Privaatrecht.

In 2007 is het reken- en beslismodel ‘Beheersbaarheid van Brand’ ontwikkeld, deze wordt (nog steeds) gebruikt bij het opstellen van gelijkwaardigheidsrapporten om grote brandcompartimenten toe te staan (groter dan de prestatie-eis vanuit het Bouwbesluit 2012 aangeeft). De in juni 2015 uitgebrachte NEN 6060 ‘Brandveiligheid van grote brandcompartimenten’ is deels een directe vertaling van deze hierboven benoemde methode en wordt in de markt veelal benoemd als het ‘reparatiemodel’. De toepassing van NEN 6060 levert onder bepaalde voorwaarden grotere brandcompartimenten en/of grotere loopafstanden binnen subbrandcompartimenten op, volgens deze norm met eenzelfde veiligheidsniveau. Voorschriften aangaande het vergroten van brandcompartimenten wijken echter sterk af van de uit 2007 komende methode.

Ondanks de recente publicatie van NEN 6060 blijft de ‘Methode Beheersbaarheid van Brand’ wel van kracht. Beide methoden mogen dus worden aangewend bij het opstellen van een gelijkwaardigheidsoplossing. De verwachting is echter dat gelijkwaardigheidsrapportages steeds meer opgesteld zullen worden conform NEN 6060. Met deze opleiding richten wij ons op toetsende organisaties zoals de brandweer en gemeenten die ervaring hebben met gelijkwaardigheidsnormering en bijgepraat willen worden over de laatste wijzigingen en verschillen. Daarbij gaan wij in op de verschillen t.o.v. de bestaande methoden, met name de benoemde ‘Methode Beheersbaarheid van Brand 2007’. Daarnaast leert u hoe u op basis van de NEN 6060 gelijkwaardigheidsoplossingen kunt toetsen.

Uiteraard kan deze cursus ook bij u op locatie gegeven worden. Neem voor een voorstel op maat contact met ons op.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze opleiding. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: NEN.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.