Cursus Keuren Ladders, Trappen en Rolsteigers (Klimmaterieel)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Omega Training & Inspectie

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Omega Training & Inspectie biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Complete en praktische cursus, verzorgd door echte vakidioten! Net even een stapje verder gaan, samen met de docenten van Omega! U doet toch ook mee?

De praktische cursus Keuren Ladders – Trappen – (rol)Steigers is geschikt voor personen die bedrijfsmatig met klimmaterieel werken en behandelt de gestelde eisen van het keuren. Het is namelijk verplicht om jouw ladders – trappen & rolsteigers volgens de norm NEN 2484 en NEN-EN 1004 te laten keuren. Dit kun je natuurlijk laten doen door een derde partij, maar uiteindelijk is het veel handiger om het in eigen beheer te houden.

Tijdens de Cursus Keuren Ladders, Trappen en Rolsteigers komen de NEN 2484, EN 1147 en NEN-EN1004 aan de orde. In deze normen staan de diverse eisen die gesteld worden aan het keuren van ladders, trappen en rolsteigers. Omega Training & Inspectie heeft de taaie normtek…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Keurmeester, Arbobeleid, Arbowetgeving, Veiligheidskunde en BHV (Bedrijfshulpverlener).

Complete en praktische cursus, verzorgd door echte vakidioten! Net even een stapje verder gaan, samen met de docenten van Omega! U doet toch ook mee?

De praktische cursus Keuren Ladders – Trappen – (rol)Steigers is geschikt voor personen die bedrijfsmatig met klimmaterieel werken en behandelt de gestelde eisen van het keuren. Het is namelijk verplicht om jouw ladders – trappen & rolsteigers volgens de norm NEN 2484 en NEN-EN 1004 te laten keuren. Dit kun je natuurlijk laten doen door een derde partij, maar uiteindelijk is het veel handiger om het in eigen beheer te houden.

Tijdens de Cursus Keuren Ladders, Trappen en Rolsteigers komen de NEN 2484, EN 1147 en NEN-EN1004 aan de orde. In deze normen staan de diverse eisen die gesteld worden aan het keuren van ladders, trappen en rolsteigers. Omega Training & Inspectie heeft de taaie normteksten vertaald naar een praktische cursus, waardoor jij na afloop zelf de keuringen uit kan voeren.

Doel & doelgroep Keuren ladders en ander klimmaterieel – 1 dagdeel (halve dag)

Wist je dat in de VCA checklist het laten keuren van rolsteigers en ander klimmateriaal ook is opgenomen? Tevens worden er continu aanvullende eisen gesteld in het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Omega Training & Inspectie biedt je de interactieve cursus Keuren Ladders, Trappen en (rol)Steigers aan, voor keurmeesters welke klimmateriaal volgens NEN 2484 en NEN-EN 1004 willen gaan keuren. De cursus kan ook als ideaal opfrismoment worden gezien.

Tijdens deze cursus is het van belang om niet alleen te kijken naar de eigen organisatie, maar zal er ook worden stilgestaan bij hoe om te gaan met het keuren van ladders, trappen en rolsteigers voor derden. Het laten keuren van rolsteigers en ander klimmateriaal moet immers altijd op professionele wijze gebeuren. Na het volgen van de praktische cursus zijn de deelnemers niet alleen bevoegd voor het keuren van ladders en ander klimmateriaal binnen de eigen organisatie, maar mogen zij dit ook voor derden uitvoeren als keurmeester.

Het keuren hoeft natuurlijk niet per se in eigen beheer gehouden te worden. Indien je de keuring liever uitbesteedt, kan je ervoor kiezen om jouw rolsteigers en ander klimmateriaal door Omega te laten keuren.

Onderwerpen Praktische cursus Keuren Klimmaterieel

De cursus begint met een theoriedeel, om daarna met deze kennis praktijkopdrachten uit te voeren. Tijdens het theoriegedeelte wordt nader ingegaan op het praktisch inzicht welke komt kijken bij het keuren van klimmateriaal. Immers, we kunnen wel direct iets afkeuren, maar dit gaat niet altijd op. ‘Keur goed waar het kan en keur af waar het moet’ is dan ook een veelgehoorde opmerking van onze docenten. Niet iedereen die met ladders, trappen en rolsteigers in aanraking komt, zal in staat zijn om dit direct goed te kunnen beoordelen op veiligheid. Vandaar dat de Arbowet en het daaruit volgende Arbeidsomstandighedenbesluit helder is over het te genieten niveau van de keurmeester.

Tijdens de cursus Keuren Ladders, Trappen en Rolsteigers behandelen wij de volgende onderwerpen:

  • Hoe keuren we ladders, trappen en rolsteigers?
  • Keuringsbevoegdheid;
  • Wetgeving;
  • Welke soorten ladders, trappen en rolsteigers kunnen er worden onderscheiden?
  • Kennis, kenmerken, inzicht met betrekking tot ladders, trappen en rolsteigers;
  • Controlelijst keuren ladders, trappen en rolsteigers. Deze worden na afloop beschikbaar gesteld.
  • Vastlegging van controlelijsten volgens NEN 2484 en NEN-EN 1004

Zodra de cursus klimmaterieel is voltooid is de keurmeester Voldoende Onderricht Persoon volgens de Arbowet en zal hij in staat zijn om zelfstandig ladders, trappen en rolsteigers te kunnen keuren en inspecteren.

Praktische Informatie

Cursus duur & kosten

De cursus duurt één ochtend of middag. De kosten voor deelname aan de cursus Keuren Ladders, Trappen en Rolsteigers (Klimmaterieel) bedragen € 149,- per persoon, exclusief BTW. Indien je twee of meer personen aanmeldt voor de cursus, ontvang je korting.

Indien je naast de cursus Klimmaterieel, ook de cursus valbeveiliging wilt doen, heeft Omega een speciale combi-aanbieding. De combi cursus Klimmaterieel – Valbeveiliging wordt op één dag gegeven, inclusief lunch, voor € 249,-!

Inschrijven

Inschrijven doe je door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. 

Incompany

Uiteraard kan de cursus Keuren Ladders, trappen en rolsteigers ook incompany worden verzorgd. Interesse? Of wil je rolsteigers of ander klimmateriaal laten keuren door Omega Training & Inspectie? Neem contact met ons op.

Aansluitende cursussen

Omega Training & Inspectie geeft ook de cursus Keuren Valbeveiliging. Tijdens deze cursus komen onder andere harnasgordels, karabijnhaken, mobiele ankerpunten en valstopapparaten aan bod. Ook is het mogelijk om de cursus Keuren Ladders, Trappen, Rolsteigers te combineren met de cursus Keuren Valbeveiliging. In de ochtend volg je dan Keuren Klimmaterieel en in de middag Keuren Valbeveiliging.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Keurmeester.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Omega Training & Inspectie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.