business

Ook voor leren in je organisatie

Social learning met collega's.

9 Lerarenopleidingen / Docentenopleidingen

Bekijk ook: Train de trainer, Opleidingskunde, Onderwijsmanagement / Onderwijskunde, Trainingsacteur, Onderwijsassistent, Leraar Basisonderwijs / PABO, Voortgezet Onderwijs, Lerarenopleiding Wiskunde, Klassenmanagement en Montessori.

Bekijk ook: Train de trainer, Opleidingskunde en Onderwijsmanagement / Onderwijskunde.

Tip: bekijk ook de Lerarenopleiding / Docentenopleiding producten die niet aan een specifieke startdatum of plaats gebonden zijn: Boek (31), E-Learning (1), of Lerarenopleiding / Docentenopleiding in heel Nederland (251). Of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

Voor deze producten is er nog geen startdatum bekend, of kun je je niet direct inschrijven.

check_box_outline_blank

Leraar PTH Bouwtechniek

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

Wolkenkrabbers, ingenieuze kantoorgebouwen en moderne woonwijken. Zonder goed opgeleide vakmensen op de bouwplaats zijn innovatieve en crea…

check_box_outline_blank

Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

Logo van Hogeschool Inholland
placeRotterdam en 4 andere regio's

check_box_outline_blank

Leraar PTH Motorvoertuigentechniek

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend: een auto die ons van A naar B brengt. Maar een auto in beweging krijgen, gaat niet vanzelf. De motor,…

check_box_outline_blank

Leraar Basisonderwijs (Pabo)-Verkort

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

De meester is vrolijk, maakt grapjes en kan prachtig verhalen vertellen. De juf weet alles, kan alles en bedenkt leuke knutselopdrachten. Da…

check_box_outline_blank

Leraar PTH Werktuigboukunde

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

Motoren, pompen, turbines, maar ook auto’s, racefietsen en dvd-spelers: bij het maken van al deze producten spelen werktuigbouwkundigen een…

check_box_outline_blank

Leraar PTH Bouwtechniek

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

Wolkenkrabbers, ingenieuze kantoorgebouwen en moderne woonwijken. Zonder goed opgeleide vakmensen op de bouwplaats zijn innovatieve en creat…

check_box_outline_blank

Leraar PTH Bouwkunde

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

Een prachtig gebouw, woonhuis of kantoor: u kunt er minutenlang ademloos naar kijken. Het liefst wilt u alles weten over de achtergrond van…

check_box_outline_blank

Master Leraar Duits (master)

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

Bent u in het bezit van een bachelorgetuigschrift Leraar Duits of een daaraan gelijkwaardig getuigschrift en overweegt u om uw loopbaan een …

check_box_outline_blank

Leraar PTH Mechanische Techniek

Logo van NHL Hogeschool
placeN.V.T. / Onbekend

Zonder goede mechanische constructies werken motoren, machines en procesinstallaties niet. Tijdens deze opleiding komt u alles te weten over…

Lerarenopleiding Voortgezet Onderwijs (VO)

Als je als leraar op een school aan de slag wilt, is een lerarenopleiding een logische keuze. Voor het basisonderwijs hebben we hiervoor een aparte categorie op Springest. In deze categorie vind je dus alles behalve de basisonderwijs leraar opleidingen, trainingen en cursussen.

Een baan als leraar is niet voor iedereen weggelegd, dit blijkt ook uit het grote lerarentekort van de laatste jaren. Toch kan het veel voldoening, afwisseling en uitdaging geven. Verschillende competenties komen aan bod bij een opleiding tot docent: leidinggeven, motiveren, stimuleren samenwerken en reflecteren. Voor de lerarenopleiding voortgezet onderwijs specialiseer je jezelf in een bepaald vakgebied en ga je je enthousiasme daarvoor overbrengen op andere jonge mensen.

Eerstegraads bevoegdheid

Voor een eerstegraads bevoegdheid moet je een lerarenopleiding of master halen op de Universiteit. Hiermee mag je les geven aan de bovenbouw van het VWO.

Tweedegraads bevoegdheid

Een tweedegraads bevoegdheid haal je op het HBO. Hiermee ben je bevoegd om op het MBO, HBO of onderbouw van het VWO les te geven.

Voordelen Lerarenopleiding

Goede baankans

Je hebt een goede baankans, er zijn altijd leraren nodig. Met het oog op de vergrijzing zal de vraag naar leraren nog meer stijgen.

Veel vrijheid

Je krijgt veel vrijheid als docent. Je hebt de mogelijkheid om je eigen lesprogramma, toetsen en in een bepaalde mate ook je lesstof te bepalen. Je kunt je baan zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Je levert een investering in de toekomst

Door les te geven help je leerlingen hun kansen te vergroten en hen kennis bij te brengen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

Mogelijkheid doorstroming andere functies

Als je behalve je taken als leraar nog wat extra verantwoordelijkheid wil hebben, kun je doorstromen naar functies als decaan, mentor, coördinator of schooldirecteur.

Aandachtspunten Lerarenopleiding

Specifiek of breed?

Als je het leuker vindt om je met verschillende vakgebieden bezig te houden is een opleiding tot leraar VO wellicht niet de opleiding die je zoekt. Een opleiding tot basisonderwijs is zeer breed en misschien meer wat je zoekt.

Verschillende opleidingen voor verschillende bevoegdheden

Indien je graag les zou willen geven op het niveau bovenbouw VWO, heb je vaak een masteropleiding nodig. Wil je echter op het MBO of HBO lesgeven is een HBO graad voldoende. Het is belangrijk hier van te voren goed overna te denken.