Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning)

Type product
Tijdsduur
Logo van Opleidingsbedrijf IW
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Opleidingsbedrijf IW heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Opleidingsbedrijf IW - Omdat opleiden werkt!

Dit examenprogramma leidt tot een Bewijs van Vakmanschap van een individuele medewerker. Een installatiebedrijf heeft een dergelijk Bewijs van Vakmanschap nodig om gecertificeerd te kunnen worden in het kader van de wettelijke regeling voor certificering van werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. Lees hier meer over de Kwaliteitsregeling Koolmonoxidepreventie.

Het officiële, door de branche erkend, traject bestaat uit twee delen. Allereerst het vaststellen van uw kennis doormiddel van de Theorietoets en ten tweede het toetsen van vaardigheden doormiddel van een Praktijkexamen. U dient eerst de Theorietoets positief te hebben afgesloten, voordat u mag deelnemen aan het Praktijkexamen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Opleidingsbedrijf IW - Omdat opleiden werkt!

Dit examenprogramma leidt tot een Bewijs van Vakmanschap van een individuele medewerker. Een installatiebedrijf heeft een dergelijk Bewijs van Vakmanschap nodig om gecertificeerd te kunnen worden in het kader van de wettelijke regeling voor certificering van werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. Lees hier meer over de Kwaliteitsregeling Koolmonoxidepreventie.

Het officiële, door de branche erkend, traject bestaat uit twee delen. Allereerst het vaststellen van uw kennis doormiddel van de Theorietoets en ten tweede het toetsen van vaardigheden doormiddel van een Praktijkexamen. U dient eerst de Theorietoets positief te hebben afgesloten, voordat u mag deelnemen aan het Praktijkexamen. Bij goed gevolg van de Theorietoets en het Praktijkexamen ontvangt u een Bewijs van Vakmanschap waarmee u uw vakbekwaamheid kunt aantonen. Tevens wordt uw vakmanschap geregistreerd in het centraal register.

Wilt u een indicatie van uw kennisniveau voordat u de officiële Theorietoets gaat doen, dan adviseren we u eerst vrijblijvend en zonder kosten de Zelftest te doen.

Inhoud

Het Praktijkexamen zal bestaan uit één of meerdere voor u passende praktijkopdrachten. Aan de hand van een scorelijst en de uitkomst van de Theorietoets, bepaalt de assessor of u geslaagd bent.

U kunt zich inschrijven voor de volgende profielen:

– Installatiemonteur – Praktijkexamen niveau 2 (1 dagdeel, kosten 300,00 Euro)
– Installatiemonteur – Praktijkexamen niveau 3 (1 dagdeel, kosten 300,00 Euro)
– Service en onderhoud – Praktijkexamen niveau 2 (1 dagdeel, kosten 300,00 Euro)
– Service en onderhoud – Praktijkexamen niveau 3 (1 dagdeel, kosten 300,00 Euro)
– Installatiemonteur en Service en Onderhoud – Praktijkexamen niv 2 (2 dagdelen, kosten 595,00 Euro)
– Installatiemonteur en Service en Onderhoud – Praktijkexamen niv 3 (2 dagdelen, kosten 595,00 Euro)

Belangrijk voor deelname aan het praktijkexamen

 • – Inschrijven kan alleen na positieve afronding van de Theorietoets en met een geldige persoonlijke code.
 • – De door u verstrekte gegevens bij aanmelding van de Theorietoets worden gebruikt voor legitimering
 •    bij de praktijkorganisatie.
 • – Voor deelname heeft u een origineel en geldig legitimatiebewijs nodig, geen legitimatiebewijs is geen
 •   deelname.
 • – Het dragen van werkkleding, veiligheidsschoenen, PBM’s is verplicht op onze examenlocaties.
 • – U dient uw eigen rookgasanalyse apparaat en drukmeter mee te nemen naar het examen.
 • – Deelname kan uitsluitend na betaling van de factuur.
 • – Een herkansing is niet kosteloos.
 • – Op het Praktijkexamen is het examenreglement van toepassing.
 • – De resultaten van het Praktijkexamen zijn bindend, eventuele klachten worden afgehandeld volgens de
 •   klachtenprocedure.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de theorietoets en het praktijkexamen adviseren wij u de volgende cursussen:

 • Theorietoets:     Examentraining Vakmanschap CO
 • Praktijkexamen: Onderhoud Gastoestellen en Praktisch Meten (volledige cursus) of Praktisch Meten (opfrissen).

De cursussen worden bij u in de regio uitgevoerd. Staat uw regio niet bij de geplande data, voert u dan de gewenste locatie in. Onze opleidingsadviseur neemt vervolgens contact met u op om de mogelijkheden qua data en locaties met u door te nemen.

Aanmelden praktijkexamen

Dit is uitsluitend mogelijk wanneer u de theorietoets met een voldoende heeft afgesloten. Vervolgens kunt u zich via de volgende link inschrijven voor het praktijkexamen.

Subsidie

Na afloop van de activiteit wordt de presentielijst, evaluatieformulier en het certificaat/diploma naar u toegestuurd. Deze documenten geven u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de subsidie betreffend de Ontwikkelingsstimulering (OSR of OSR Specifiek) van OTIB. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kan deze subsidie oplopen tot het volledige cursusbedrag.

Cursusgroepen/Maatwerk

IW Contract Onderwijs verzorgt deze training desgewenst ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en plaats die u het beste schikt. Het programma kan worden afgestemd op de specifieke situatie en de risico’s in een bepaalde branche.

Getuigschrift

Aan deze cursus/opleiding zijn een of meerdere examens verbonden om de vastgestelde doelstellingen te beoordelen. Na dit examen met een voldoende te hebben afgesloten ontvangt de deelnemer het bewijs van vakmanschap.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.