Training duurzame inzetbaarheid

Tijdsduur

Training duurzame inzetbaarheid

OR Consultancy
Logo van OR Consultancy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 OR Consultancy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 12 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Training duurzame inzetbaarheid

Als er één thema in organisaties hot is, is het wel duurzame inzetbaarheid. Het lijkt erop dat de gevolgen van het verhogen van de pensioenleeftijd ineens duidelijk geworden zijn. Veel organisaties hadden al langere tijd regelingen voor ouderen. Deze blijken niet voldoende te zijn. Duurzame inzetbaarheid is veel meer dan ouderenbeleid. Als er iets duidelijk geworden is, is dat als je ervoor wilt zorgen dat mensen langdurig inzetbaar zijn, je het niet alleen over ouderen moet hebben. Om maar een voorbeeld te noemen: de groep met het hoogste risico op een burn-out is rond de 30 jaar oud. Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over leeftijd, hoewel dat wel een …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Training duurzame inzetbaarheid

Als er één thema in organisaties hot is, is het wel duurzame inzetbaarheid. Het lijkt erop dat de gevolgen van het verhogen van de pensioenleeftijd ineens duidelijk geworden zijn. Veel organisaties hadden al langere tijd regelingen voor ouderen. Deze blijken niet voldoende te zijn. Duurzame inzetbaarheid is veel meer dan ouderenbeleid. Als er iets duidelijk geworden is, is dat als je ervoor wilt zorgen dat mensen langdurig inzetbaar zijn, je het niet alleen over ouderen moet hebben. Om maar een voorbeeld te noemen: de groep met het hoogste risico op een burn-out is rond de 30 jaar oud. Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over leeftijd, hoewel dat wel een belangrijke factor blijft. Het gaat ook over aanpassen aan veranderingen in de werkorganisatie; aan andere klanteisen. Het gaat over eigenaarschap en regelvermogen. Kortom, het is zo’n veelomvattend containerbegrip geworden, dat velen door de bomen het bos niet meer zien.

Resultaat

U heeft zicht op waarom duurzame inzetbaarheid zinvol is in uw organisatie. U kunt duidelijke prioriteiten stellen om met het onderwerp aan de slag te kunnen. U hebt concrete handvatten en een stappenplan om duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te starten of een vervolg te geven.

Werkwijze

De training heeft vooral een praktische insteek. Meer theoretische inzichten worden dan ook altijd gekoppeld aan praktijkvoorbeelden of ervaringen bij organisaties. Deelnemers worden gestimuleerd hun eigen inzichten en prioriteiten te formuleren. Met behulp van korte oefeningen ervaren deelnemers zelf wat de verschillende onderdelen concreet inhouden. Bestaand beleid uit de eigen organisatie wordt in een logische samenhang gebracht en waar nodig aangevuld met nieuwe inzichten en ideeën.

Programma

1 dag van 09.30 - 17.00 uurAllereerst ontrafelen we het begrip ‘duurzame inzetbaarheid’ in behapbare onderdelen. Het is immers belangrijk om te weten waar je het over hebt. Geen theoretische definitiekwesties dus, maar een praktische opzet om aan de slag te kunnen.Vervolgens krijg je handvatten om concreet met duurzame inzetbaarheid in de eigen organisatie aan de slag te kunnen (of een volgende stap in te zetten). Uit de praktijk blijkt, dat een doordachte en realistische aanpak het meest succesvol is. De OR speelt een belangrijke rol bij dit alles. Als aanjager, samenwerkingspartner en via het instemmingsrecht van de OR. Reden genoeg om hier ook bij stil te staan. Aan bod komen: verkennen van het begrip duurzame inzetbaarheid; zicht op de verbinding tussen met plezier kunnen werken van de medewerker en de doelen van de organisatie, onderscheiden van verschillende niveaus van interventies, leeftijd als belangrijke factor, visie ontwikkelen en prioriteiten stellen, plan van aanpak met succesvolle voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep

OR-leden, leden van een commissie Sociaal Beleid of VGWM. Ook nuttig voor HR- of P&O-medewerkers.

OR Consultancy adviseert, begeleidt en ondersteunt ondernemingsraden, andere medezeggenschapsorganen en hun stakeholders. Het vergroten van invloed en versterken van onderlinge samenwerking is ons uitgangspunt. Jouw professionele ontwikkeling staat centraal. Wij bieden je hiervoor de juiste mix van open, incompany- en maatwerktrainingen, advies en coaching. Ook leervormen als blended learning en e-learning zijn onderdeel van ons aanbod.

Wij hebben verschillende mogelijkheden voor je uitgewerkt, maar geven je ook graag een persoonlijk opleidingsadvies.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met OR Consultancy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.