OR & preventiemedewerker

Tijdsduur
Logo van OR opleidingen

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Samen sterker voor veilig en gezond werken

De ondernemingsraad heeft op diverse vlakken instemmingsrecht op het gebied van arbeidsomstandigheden. Vanaf 1 juli 2017 moet de or ook instemmen met de benoeming van de persoon en de positie van de preventiemedewerker in de organisatie. De nieuwe Arbowet kent ook een verplichte nauwe samenwerking en advisering tussen ondernemingsraad, bestuurder, externe arbodienstverleners en preventiemedewerkers gericht op een zo goed mogelijk arbeidsomstandighedenbeleid. Het instellen van een gestructureerd en effectief overleg met alle betrokkenen is een eerste vereiste om te voldoen aan de eis tot samenwerking in de wet. Deze nieuwe mogelijkheden bieden een i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Preventiemedewerker, Arbo, Ondernemingsraad (OR), Risico-inventarisatie & evaluatie en Preventie.

Samen sterker voor veilig en gezond werken

De ondernemingsraad heeft op diverse vlakken instemmingsrecht op het gebied van arbeidsomstandigheden. Vanaf 1 juli 2017 moet de or ook instemmen met de benoeming van de persoon en de positie van de preventiemedewerker in de organisatie. De nieuwe Arbowet kent ook een verplichte nauwe samenwerking en advisering tussen ondernemingsraad, bestuurder, externe arbodienstverleners en preventiemedewerkers gericht op een zo goed mogelijk arbeidsomstandighedenbeleid. Het instellen van een gestructureerd en effectief overleg met alle betrokkenen is een eerste vereiste om te voldoen aan de eis tot samenwerking in de wet. Deze nieuwe mogelijkheden bieden een ideale kans om het arbobeleid in samenwerking met de preventiemedewerker te verstevigen.

Wat leer je?
Tijdens deze dag leer je de praktijkkennis van de preventiemedewerker en de invloed van de ondernemingsraad effectief te combineren. Daarnaast krijg je handvatten en tips om het overleg en de wettelijke verplichtingen binnen jouw organisatie het beste vorm te geven.

Welke onderwerpen

  • Invulling preventietaken
  • Doelen formuleren
  • Overlegstructuur opzetten
  • Samenwerken met de preventiemedewerker
  • Visie ontwikkelen op Arbobeleid

Wil je goed voorbereid zijn en proactief aan de slag? Volg dan deze dag!

Incompany training
Deze training kan ook incompany gegeven worden. Neem daarvoor contact op met:
Filiz Denizalti
filizdenizalti@vakmedianet.nl
06 265 261 26

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met OR opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.