Cursus Privacy compliance en de AVG

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van OSR Juridische Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 OSR Juridische Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 57 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Utrecht
5 mrt. 2020

Beschrijving

Praktisch aan de slag met verplichtingen in het verwerken van persoonsgegevens
In deze cursus leer je de praktische stappen die nodig zijn om te voldoen aan nieuwe verplichtingen voor privacy-compliance. Ben jij in jouw organisatie verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens? Of je nu projectleider, adviseur, advocaat, consultant, (toekomstig) DPO of ambtenaar bent: met onze tweedaagse cursus ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe privacyregelgeving. En werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

Er gaat heel veel veranderen in de privacyregelgeving. Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) volledig van kracht. Het niet voldoen aan de verordening …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Compliance, AVG (GDPR) / Privacywetgeving, Privacy (algemeen overzicht), Risicomanagement en Nederlands recht.

Praktisch aan de slag met verplichtingen in het verwerken van persoonsgegevens
In deze cursus leer je de praktische stappen die nodig zijn om te voldoen aan nieuwe verplichtingen voor privacy-compliance. Ben jij in jouw organisatie verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens? Of je nu projectleider, adviseur, advocaat, consultant, (toekomstig) DPO of ambtenaar bent: met onze tweedaagse cursus ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe privacyregelgeving. En werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

Er gaat heel veel veranderen in de privacyregelgeving. Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) volledig van kracht. Het niet voldoen aan de verordening kan leiden tot boetes van 20 miljoen euro of maximaal 4 % van de totale omzet. Vrijwel alle overheden en bedrijven die op grote schaal gevoelige informatie gebruiken, moeten inzicht hebben in de informatiestromen, procedures aanpassen, medewerkers trainen en mogelijk een Data Protection Officer (DPO) aanstellen. De International Association of Privacy Professionals berekende onlangs dat er tenminste 28.000 Data Protection Officers nodig zijn om aan de eisen van de Verordening te voldoen.

In deze cursus gaan wij praktisch aan de slag om jouw organisatie te laten voldoen aan de AVG. Aan de hand van checklists en gereedschapskisten nemen wij je stap voor stap mee. Eerst krijg je alle inhoudelijke kennis om het project te doen slagen. Daarbij gaan wij onder andere in op de context van de AVG, de verschillende rechten, internationale aspecten, contracten, de Autoriteit Persoonsgegevens, de Data Protection Offficer en de verschillende ISO-normen.

Cursusvorm
Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van ieder een dag.

Docenten
Onze topdocenten uit de juridische praktijk weten uitstekend wat er speelt in de privacyregelgeving. Ze hanteren actuele casus en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

- heb je een goed beeld van de verschillende eisen van de AVG;
- kun je zelf aan de slag met de nieuwe privacyregelgeving;
- ga je stap voor stap jouw organisatie laten voldoen aan de AVG.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.