Verdiepingscursus privacy in de personenschade

Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Verdiepingscursus privacy in de personenschade

OSR Juridische Opleidingen
Logo van OSR Juridische Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 OSR Juridische Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 117 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
24 sep. 2025
Toon rooster
event 24 september 2025, 10:00-13:00, Utrecht, 24 september 2025

Beschrijving

Belangrijker dan ooit: privacy-proof omgaan met persoonsgegevens in personenschadezaken

Programma:



AVG en UAVG algemeen;

Medische Paragraaf en Gedragscode behandeling Letselschade;

Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Verzekeraars;

Praktijkvragen casustiek




Werkwijze



Theorie over de AVG en UAVG en de gedragscodes in de personenschade

Interactieve bijeenkomst aan de hand van dilemmas en casustiek

Verwerken van persoonsgegevens
Wanneer is het delen van een medisch advies met de arbeidsdeskundige toegestaan? Mag de verzekeraar de schadebehandeling zomaar aan een schaderegelingsbureau uitbesteden? Waar moet ik op letten wanneer ik gegevens wil uitwisselen bij regres? En hoe moet …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Belangrijker dan ooit: privacy-proof omgaan met persoonsgegevens in personenschadezaken

Programma:



AVG en UAVG algemeen;

Medische Paragraaf en Gedragscode behandeling Letselschade;

Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Verzekeraars;

Praktijkvragen casustiek




Werkwijze



Theorie over de AVG en UAVG en de gedragscodes in de personenschade

Interactieve bijeenkomst aan de hand van dilemmas en casustiek

Verwerken van persoonsgegevens
Wanneer is het delen van een medisch advies met de arbeidsdeskundige toegestaan? Mag de verzekeraar de schadebehandeling zomaar aan een schaderegelingsbureau uitbesteden? Waar moet ik op letten wanneer ik gegevens wil uitwisselen bij regres? En hoe moet ik omgaan met het BSN?

Deze en tal van andere vragen spelen in de letselschaderegeling een belangrijke rol.
Bij het behandelen van letselschade worden veel persoonsgegevens verwerkt. Vrijwel altijd is het beoordelen van vertrouwelijke informatie nodig om een schade af te kunnen wikkelen. Dit geldt in het bijzonder voor de medische gegevens van het slachtoffer.

Verzekeraars, schaderegelingsbureaus en belangenbehartigers van benadeelden moeten in het kader van het gebruik en de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens voldoen aan de strenge verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG en UAVG) en de diverse regels uit de personenschadebranche, zoals de Medische Paragraaf van de GBL.

In deze verdiepingscursus geeft de docent inzicht in hoe je “privacy-proof” omgaat met de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens in personenschadezaken. We bespreken d

Datum: 24 september 2025 10:00-13:00

WO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.