Opleiding Logistiek supervisor MBO 4

Type product
Tijdsduur
Logo van OVD Opleidingen

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De verschillende goederenstromen in het warehouse of magazijn goed op elkaar afstemmen om de juiste goederen, in de juiste hoeveelheid en op de juiste tijd en plaats aan klanten te kunnen leveren. Dat is de taak van de logistiek supervisor. Om dit voor elkaar te krijgen moet de logistiek supervisor beschikken over kennis van de inrichting van het warehouse en de processen die zich in het warehouse afspelen. In de opleiding Logistiek supervisor besteden we daarom veel aandacht aan zaken als lay-out, routing, werkwijzen en -methoden en het gebruik van hulpmiddelen. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de managementrol van de logistiek supervisor: personeelsmanagement, financieel en commercie…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

De verschillende goederenstromen in het warehouse of magazijn goed op elkaar afstemmen om de juiste goederen, in de juiste hoeveelheid en op de juiste tijd en plaats aan klanten te kunnen leveren. Dat is de taak van de logistiek supervisor. Om dit voor elkaar te krijgen moet de logistiek supervisor beschikken over kennis van de inrichting van het warehouse en de processen die zich in het warehouse afspelen. In de opleiding Logistiek supervisor besteden we daarom veel aandacht aan zaken als lay-out, routing, werkwijzen en -methoden en het gebruik van hulpmiddelen. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de managementrol van de logistiek supervisor: personeelsmanagement, financieel en commercieel management. De opleiding bereidt toekomstige logistieke supervisors voor op het coördineren van de processen in de dynamische omgeving van het warehouse en magazijn.

Doelgroep

Deze tweejarige mbo-opleiding is bestemd voor leidinggevende, ambitieuze dc-medewerkers, die (op termijn) willen doorstromen naar de functie van hoofd magazijn, veel verantwoordelijkheid aankunnen en het resultaat van hun vestiging willen vergroten door een verbeterde inzet van mensen en middelen.

Programma

Het lesprogramma bestaat uit vier kerntaken en vier ondersteunende vakken:

Onderdeel & inhoud

  1. kerntaak 1 – aansturen van het logistieke proces
  2. kerntaak 2 – input leveren voor het logistieke beleid
  3. kerntaak 3 – uitvoeren van het personeelsbeleid
  4. Nederlands – luisteren, lezen, gesprekken voeren, spreken, schrijven, taalverzorging
  5. Engels – luisteren, lezen, gesprekken voeren, spreken, schrijven
  6. rekenen – getallen, verhoudingen, meten en meetkunde, verbanden
  7. loopbaan en burgerschap – ontwikkeling van eigen loopbaan- en burgerschapscompetenties

Toelatingseisen

De opleiding wordt afgesloten met het mbo4-examen. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de student het mbo3-diploma Logistiek supervisor.

Praktijkbegeleiding

De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de student. Hierbij wordt hij ondersteund door de praktijkbegeleider van SVO, die de student tijdens de opleiding minimaal 3 keer in de winkel bezoekt.

Toetsing en diploma

De opleiding wordt afgesloten met het mbo4-examen. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de student het mbo3-diploma Logistiek supervisor.

Aanmelden

Studenten moeten zich bij OVD Opleidingen aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen ontvangt de student uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding de definitieve uitnodiging. Incompanygroepen kunnen elk moment van het jaar opstarten.

Wij maken op basis van uw wensen graag een offerte op maat.

Duur

De opleiding logistiek supervisor mbo4 duurt 2 studiejaren indien de student voldoet aan de toelatingseisen.

Certificering

Deelnemers die de volledige training met succes hebben afgerond, krijgen een ‘MBO4-diploma Logistiek supervisor’ van OVD Opleidingen.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.