Training Visual Merchandising

Tijdsduur
Logo van OVD Opleidingen

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

OVD Opleidingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Ede, Tilburg, Venlo

Beschrijving

Visual merchandising gaat over ‘de kunst van het verleiden’, het beïnvloeden van het koopgedrag van de klant. Alle zintuigen zijn erbij betrokken, maar het oog speelt de belangrijkste rol. Zien is immers kopen. Daarnaast wordt in de retail ook gebruikgemaakt van smaak en geur. Denk aan proeverijen en de geur van versgebakken brood in de supermarkt. De eerste indruk is vaak bepalend. Een goede productpresentatie kan de klant stimuleren tot aankoop en heeft een aantoonbaar positief effect op de verkoop. Het maken van een aantrekkelijke presentatie is een hele kunst. Productpresentaties moeten niet alleen verleiden en uitdagen, maar ook logisch en duidelijk zijn. Daarbij speelt een goed gebruik…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Accountmanager, Accountmanagement, Klantgerichte Sales, NIMA A Sales en NIMA B Sales.

Visual merchandising gaat over ‘de kunst van het verleiden’, het beïnvloeden van het koopgedrag van de klant. Alle zintuigen zijn erbij betrokken, maar het oog speelt de belangrijkste rol. Zien is immers kopen. Daarnaast wordt in de retail ook gebruikgemaakt van smaak en geur. Denk aan proeverijen en de geur van versgebakken brood in de supermarkt. De eerste indruk is vaak bepalend. Een goede productpresentatie kan de klant stimuleren tot aankoop en heeft een aantoonbaar positief effect op de verkoop. Het maken van een aantrekkelijke presentatie is een hele kunst. Productpresentaties moeten niet alleen verleiden en uitdagen, maar ook logisch en duidelijk zijn. Daarbij speelt een goed gebruik van onder andere etalages, presentatiemeubels en wanden een belangrijke rol.

Doelgroep

Deze ééndaagse training is bestemd voor iedereen die in de retail werkzaam is en wil leren een winkel zodanig in te richten dat de klant zich prettig voelt en gestimuleerd wordt om te kopen.

Inhoud

De volgende vragen worden beantwoord tijdens de training:

  • Wat zijn de benodigdheden voor een goede presentatie?
  • Met welke belemmeringen moet ik rekening houden bij een presentatie?
  • Wat is het resultaat van een goede presentatie?
  • Wat zijn goede en wat zijn slechte presentaties?
  • Hoe kan ik bestaande presentaties verbeteren?
  • Wat zijn trends in visual merchandising?
  • Hoe maak ik optimaal gebruik van de sfeercomponenten (beeld, geluid, gevoel, geur en smaak)?
  • Wat is de uitstraling van de winkel en hoe creëer ik de juiste winkellay-out?
  • Wat is de beste manier om producten te presenteren?
  • Hoe kan ik de presentatietechnieken efficiënt toepassen in mijn winkel?

Resultaat

De training verhoogt uw inzicht in het koopgedrag van de klant. Na afloop bent u in staat uw winkel of afdeling zo in te richten dat de klant wordt geprikkeld om een product te kopen.

Aanpak

Voorafgaand aan de training krijgt u het verzoek een korte vragenlijst in te vullen. Dit biedt u de gelegenheid uw individuele leerwensen en een praktijkvraag te formuleren. Op basis hiervan spitst de trainer het programma toe op de specifieke vragen en leerwensen van de deelnemersgroep. Ter voorbereiding op de training krijgt u een opdracht toegestuurd. Tijdens de training krijgt u handvatten om uw presentaties aantrekkelijker te maken, zodat de (potentiële) klant geprikkeld wordt. De benodigde theorie wordt afgewisseld met praktijkgerichte opdrachten. Etaleren, sfeercomponenten en visual merchandising op de werkvloer staan hierbij centraal. De eigen winkel vormt altijd het uitgangspunt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met OVD Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.