Workshop Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu?

Tijdsduur
Trainer
Marielle van Oort
Locatie
Online
Startdatum en plaats

Workshop Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu?

Public Affairs Academie
Logo van Public Affairs Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Public Affairs Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Wil je dit evenement bijwonen? Schrijf je hier in!

Startdata en plaatsen

computer Online:
29 sep. 2022

Beschrijving

Met succes heb je je belangrijke lobbydoelstelling op de politieke agenda gezet. Dankzij een aangenomen motie of amendement of na een toezegging van de minister lijkt jouw punt verankerd in het overheidsbeleid. Maar hoe gaat het daarna verder? Hoe houd je de vinger aan de pols, zodat deze motie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd? Hoe zorg je ervoor dat politieke besluitvorming daadwerkelijk wordt omgezet in resultaten? Hoe blijf je op de hoogte van de voortgang in de uitvoering? Wat is het juiste moment om contact te zoeken als resultaten uitblijven? Wanneer moet je juist even helemaal niets doen? En bij wie moet je zijn? Kortom: hoe verzilver je het succes en hoe help je het beleid te concr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coachingsvaardigheden, Adviesvaardigheden, NLP, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

Met succes heb je je belangrijke lobbydoelstelling op de politieke agenda gezet. Dankzij een aangenomen motie of amendement of na een toezegging van de minister lijkt jouw punt verankerd in het overheidsbeleid. Maar hoe gaat het daarna verder? Hoe houd je de vinger aan de pols, zodat deze motie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd? Hoe zorg je ervoor dat politieke besluitvorming daadwerkelijk wordt omgezet in resultaten? Hoe blijf je op de hoogte van de voortgang in de uitvoering? Wat is het juiste moment om contact te zoeken als resultaten uitblijven? Wanneer moet je juist even helemaal niets doen? En bij wie moet je zijn? Kortom: hoe verzilver je het succes en hoe help je het beleid te concretiseren?

Opzet
In onze online workshop ‘Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu?’ doorlopen we met jou het traject dat een motie of amendement doorloopt en wat erbij komt kijken om een motie of amendement te formuleren. We laten je zien hoe een motie of amendement kan verzekeren dat je betrokken blijft na aanvaarding in de Tweede Kamer. We verkennen hoe je kunt samenwerken met beleidsmakers en vooral ook wanneer je stil moet zitten. Maar als het resultaat uitblijft, wat dan? En hoe werkt het bij begrotingsamendementen? Ook schetsen wij je kansen om actief betrokken te worden bij de uitvoering van beleid. Maar uiteraard bieden we je ook alle ruimte om je eigen vragen te stellen!

Aanmelden en meer informatie
Deze online workshop vindt plaats op donderdag 29 september 2022, tussen 14.00 en 16.30 uur. Deelname kost €200,- (excl. BTW). Eén werkdag van tevoren ontvang je de link om deel te nemen aan de online sessie. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

De Public Affairs Academie is hét kennisplatform op gebied van public affairs in Nederland. Jaarlijks doen zo'n 900 mensen mee aan onze trainingen, workshops en themabijeenkomsten. Ook brengen we publicaties uit over het vakgebied en hebben we eens in de twee weken een podcast waarin we boeiende gasten aan het woord laten.

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
  Marielle van Oort
  Marielle van Oort
  Trainer bij de Public Affairs Academie
  9

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.