Workshop Issuemanagement en politieke monitoring

Tijdsduur
Trainer
Marielle van Oort
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Workshop Issuemanagement en politieke monitoring

Public Affairs Academie
Logo van Public Affairs Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Public Affairs Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Wil je dit evenement bijwonen? Schrijf je hier in!

Startdata en plaatsen

placeBenoordenhoutseweg 88, Den Haag
17 mei. 2022

Beschrijving

Trends in het maatschappelijk debat, geopolitieke ontwikkelingen, ontwikkelingen in politiek Den Haag en bewegingen van andere stakeholders; het zijn allemaal factoren die mede bepalen hoe hoog jouw issue op de (politieke) agenda staat. Voor een public affairs-professional is het essentieel om goed op de hoogte te blijven van alles dat speelt rond het voor hem of haar relevante issue en eventuele sub-issues. Maar hoe houd je hier grip op? Op basis van welke criteria filter je de beschikbare informatie? Welke bronnen zijn voor jou relevant? En hoe kun je deze informatie in kaart brengen? Met deze vragen in het achterhoofd organiseert de Public Affairs Academie ook in 2022 weer de workshop Iss…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Trends in het maatschappelijk debat, geopolitieke ontwikkelingen, ontwikkelingen in politiek Den Haag en bewegingen van andere stakeholders; het zijn allemaal factoren die mede bepalen hoe hoog jouw issue op de (politieke) agenda staat. Voor een public affairs-professional is het essentieel om goed op de hoogte te blijven van alles dat speelt rond het voor hem of haar relevante issue en eventuele sub-issues. Maar hoe houd je hier grip op? Op basis van welke criteria filter je de beschikbare informatie? Welke bronnen zijn voor jou relevant? En hoe kun je deze informatie in kaart brengen? Met deze vragen in het achterhoofd organiseert de Public Affairs Academie ook in 2022 weer de workshop Issuemanagement en politieke monitoring.

Opzet
In de workshop beantwoorden we allereerst de vraag wat politieke monitoring zo essentieel maakt. We gaan vervolgens kort in op de theorie achter het in kaart brengen van issues en stakeholders. Waarom is dit van belang, welke verschillende methodieken bestaan er, en hoe werken deze precies?

Vervolgens kijken we ook naar de verschillende bronnen van monitoring. Bronnen zijn er in alle vormen en maten: je kunt monitoren op relevante stukken van bijvoorbeeld de Eerste en Tweede Kamer, de gemeenten, provincies, en de Europese Unie. Maar er zijn ook talloze adviesorganen, diverse onderzoeksinstituten en andere organisaties die zich regelmatig uitspreken over jouw issue. Kortom: door op de hoogte te zijn van de nieuwste feiten, rapporten, uitspraken en trends ben je als organisatie sterker gepositioneerd om je issue op de agenda te zetten.

De workshop wordt gegeven door twee ervaren public affairs adviseurs voor wie accurate monitoring en grondige issue- en stakeholdersanalyses onmisbaar zijn. Na afloop van de workshop ben je van harte welkom om door te praten over het nieuwe politieke monitoringsysteem waar onze kennispartner Van Oort & Van Oort gebruik van maakt: Metis.

Aanvullende informatie
Deze workshop vindt plaats op dinsdag 17 mei tussen 14:00 en 16:00 uur bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. De kosten voor deelname bedragen €150,- (exclusief BTW). Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

De Public Affairs Academie is hét kennisplatform op gebied van public affairs in Nederland. Jaarlijks doen zo'n 900 mensen mee aan onze trainingen, workshops en themabijeenkomsten. Ook brengen we publicaties uit over het vakgebied en hebben we eens in de twee weken een podcast waarin we boeiende gasten aan het woord laten.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Marielle van Oort
Marielle van Oort
Trainer bij de Public Affairs Academie
9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.