BHV Ploegleider Basis

Tijdsduur

BHV Ploegleider Basis

Paraat Training & Advies
Logo van Paraat Training & Advies

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Paraat Training & Advies biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Haarlemmermeer, Leiden

Beschrijving

Basis Ploegleider BHV


Wat doet een Ploegleider BHV?
Bij een calamiteit in het bedrijf is het belangrijk dat iedere BHV’er weet wat hij moet doen. Er moet op een duidelijke manier worden gecommuniceerd. Wanneer de organisatie wat groter is en er een behoorlijk aantal BHV’ers werkzaam is dat met verschillende taken aan de slag gaat, is het van belang dat deze goed worden aangestuurd. Als Ploegleider BHV ben je hiervoor verantwoordelijk. De ploegleider voert de protocollen op de juiste manier uit, stuurt BHV’ers aan tijdens een calamiteit en geeft de juiste informatie aan de juiste personen op het juiste moment. Is er binnen de organisatie een coördinator BHV of Hoofd BHV aangesteld, dan advise…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: BHV Ploegleider, Operationeel management, BHV (Bedrijfshulpverlener), BHV basis en BHV herhaling.

Basis Ploegleider BHV


Wat doet een Ploegleider BHV?
Bij een calamiteit in het bedrijf is het belangrijk dat iedere BHV’er weet wat hij moet doen. Er moet op een duidelijke manier worden gecommuniceerd. Wanneer de organisatie wat groter is en er een behoorlijk aantal BHV’ers werkzaam is dat met verschillende taken aan de slag gaat, is het van belang dat deze goed worden aangestuurd. Als Ploegleider BHV ben je hiervoor verantwoordelijk. De ploegleider voert de protocollen op de juiste manier uit, stuurt BHV’ers aan tijdens een calamiteit en geeft de juiste informatie aan de juiste personen op het juiste moment. Is er binnen de organisatie een coördinator BHV of Hoofd BHV aangesteld, dan adviseert, overlegt en evalueert de ploegleider over de inzet van de bedrijfshulpverleners en calamiteiten.


Taken & verantwoordelijkheden van een ploegleider BHV

  • Het operationeel leidinggeven aan BHV’ers
  • Het organiseren van een ontruiming
  • Het uitvoeren van protocollen bij een calamiteit
  • Zorgdragen voor effectieve communicatie


Welke vaardigheden bezit een Ploegleider BHV?

Een calamiteit in je bedrijf komt altijd onverwachts. De Ploegleider BHV overziet de situatie snel en weet wanneer en hoe er leiding genomen moet worden. In een stressvolle situatie zorgt de ploegleider voor heldere communicatie en kan de ploegleider goed inschatten wat de te nemen stappen zijn, bijvoorbeeld bij een ontruiming. Het operationeel leiding geven is een belangrijke vaardigheid bij deze functie.


De opleiding

De Basis Ploegleider BHV opleiding duurt 2 lesdagen. Voorafgaande aan de training ontvang je alvast het lesboek zodat je de theorie kunt doornemen.


De eerste lesdag bestaat voornamelijk uit theorie en praktijkoefeningen. Op de tweede lesdag blik je terug op de eerste lesdag, maak je het theorie examen en rond je de dag af met het beoefenen van verschillende scenario’s.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.