Cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen

Tijdsduur
Logo van PAS bv

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

PAS bv biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Wilt u uw kennis op het gebied van grondbeleid, grondexploitaties en vastgoedrekenen verdiepen of aanvullen? Heeft u behoefte aan een opfriscursus rekenmodellen of risicomanagement? Dan is de driedaagse cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen iets voor u.

Driedaagse cursus

Tijdens deze intensieve driedaagse cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen leert u de belangrijke essentials van het vak Planeconomie en Vastgoedrekenen. De cursussen van PAS bv zijn pragmatisch en zijn gericht op directe toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk van gebiedsontwikkeling. De cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen wordt door het jaar heen verschillende keren georganiseerd. Is de opgegeven periode niet wenseli…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Stuur een e-mail naar info@springest.nl

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vastgoedrekenen, Taxateur, Excel, Elektrotechniek en Algemene techniek.

Wilt u uw kennis op het gebied van grondbeleid, grondexploitaties en vastgoedrekenen verdiepen of aanvullen? Heeft u behoefte aan een opfriscursus rekenmodellen of risicomanagement? Dan is de driedaagse cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen iets voor u.

Driedaagse cursus

Tijdens deze intensieve driedaagse cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen leert u de belangrijke essentials van het vak Planeconomie en Vastgoedrekenen. De cursussen van PAS bv zijn pragmatisch en zijn gericht op directe toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk van gebiedsontwikkeling. De cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen wordt door het jaar heen verschillende keren georganiseerd. Is de opgegeven periode niet wenselijk voor u, neem dan contact met ons op. 

Praktische informatie

Interessant voor: Junior planeconomen, projectleiders gebiedsontwikkeling, managers gebieds- of stedelijke ontwikkeling, controllers en beleidsmedewerkers van lokale overheden

Datum & tijdstip: 17, 18 en 19 september van 09.00 tot 16.30 uur (inclusief lunch)

Locatie: Kantoor van PAS bv: Papiermolen 10, 3994 DK HoutenKosten:€ 1.750,- per persoon excl. BTW en inclusief lunch

Trainers: Jan-Hans Jonker, Frans-Maarten den Breejen en Bram van Uden

Aanpak: Aanpak in kleine groepjes van 6 tot 10 personen aan de slag met theorie casuïstiek

Inhoud cursus Planeconomie en Vastgoedrekenen

Tijdens de driedaagse cursus wordt uw kennis op het gebied van Planeconomie en Vastgoedrekenen bijgespijkerd door drie specialisten van PAS bv.

Dag 1: Grondbeleid, Wro en governance

Hoe werkt de systematiek van de grondexploitatiewet en wat is het belang van een nota Bovenwijkse voorzieningen? Wat zijn de gevolgen van de Nieuwe Omgevingswet? Welke relevante ontwikkelingen kunnen we verwachten? Jan-Hans Jonker is specialist grondbeleid en Wet Ruimtelijke Ordening. Tijdens de eerste dag van de cursus neemt hij u mee in de wereld van de verschillende vormen van grondbeleid en de samenwerkingsvormen die daarbij komen kijken. Hij legt uit welke voor- en nadelen er kleven aan de verschillende vormen en welk instrumentarium een gemeente heeft om het grondbeleid uit te voeren.

Dag 2: Grondexploitatie en Rekenmodellen

Welke informatie heb je nodig om een gedegen grondexploitatie te kunnen maken? Hoe zit een grondexploitatie precies in elkaar en welke vragen moet je stellen om de juiste informatie te kunnen verwerven? Frans-Maarten den Breejen is senior planeconoom en spijkert op de tweede dag van de cursus uw kennis bij op het gebied van grondexploitaties en rekenmodellen.

Bovendien leert Frans-Maarten u de finesses van renteberekening, eindwaarde en netto contante waarde. Aan het einde van deze dag begrijpt u wat een Meerjaren Prognose Grondexploitatie (MPG) is en wat de relatie is tussen grondexploitatie, budgetbeheer, actualisaties, herzieningen, MPG en de planning- en controlcyclus.

Dag 3: Vastgoedrekenen en Risicomanagement

De derde dag van deze meerdaagse cursus staat in het teken van Vastgoedrekenen en Risicomanagement. Bram van Uden is senior adviseur bij PAS bv en leert u hoe je een kostenopzet maakt voor vastgoed (toepassen kengetallen voor bouwkosten en bijkomende kosten, algemene kosten en winst en risico) en welke manieren van rekenen passen bij de verschillende fasen van het vastgoedontwikkelingsproces.

Ook bent u na deze dag in staat om een residuele grondwaardeberekeningen op te stellen en een bedrijfswaardeberekening te interpreteren. Het onderdeel ‘Risicomanagement’ komt naar voren in de lesstof over het opstellen van een risicoanalyse. Ook leert u hoe u beheersmaatregelen voor deze risico’s kunt formuleren, optimalisatievoorstellen kunt doen en kansen kunt benutten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Stuur een e-mail naar info@springest.nl

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met PAS bv, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.