Assertiviteit voor de Projectcontroller

Niveau
Tijdsduur

Assertiviteit voor de Projectcontroller

PCO Kennis
Logo van PCO Kennis
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 PCO Kennis heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 26 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Beschrijving

Training Assertiviteit - voor Project Controllers
In deze training sta jij centraal. Wat zijn bij jou de situaties waarin je meer invloed wilt uitoefenen? Wat zijn jouw leerdoelen als Projectcontroller? Na een korte theoretische inleiding ga je telkens aan de slag met oefeningen en simulaties. Jouw beïnvloedingsvaardigheden verbeteren tijdens de training door te doen, te ervaren en uit te proberen. Daardoor word je in staat gesteld om jouw gedragsrepertoire uit te breiden. We maken ook gebruik van een professionele trainingsacteur zodat de situaties waar je het meeste moeite mee hebt zo realistisch mogelijk worden nagebootst. De nieuw aangeleerde vaardigheden kun je direct in jouw dagelijkse …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Assertiviteit, Feedback geven, Omgaan met weerstand, Persoonlijke ontwikkeling en Zelfvertrouwen.

Training Assertiviteit - voor Project Controllers
In deze training sta jij centraal. Wat zijn bij jou de situaties waarin je meer invloed wilt uitoefenen? Wat zijn jouw leerdoelen als Projectcontroller? Na een korte theoretische inleiding ga je telkens aan de slag met oefeningen en simulaties. Jouw beïnvloedingsvaardigheden verbeteren tijdens de training door te doen, te ervaren en uit te proberen. Daardoor word je in staat gesteld om jouw gedragsrepertoire uit te breiden. We maken ook gebruik van een professionele trainingsacteur zodat de situaties waar je het meeste moeite mee hebt zo realistisch mogelijk worden nagebootst. De nieuw aangeleerde vaardigheden kun je direct in jouw dagelijkse praktijk toepassen.

Doelgroep
Je werkt als Projectcontroller samen met collega’s, leidinggevenden en stakeholders in projecten. Dagelijks moet je omgaan met dilemma’s, tegengestelde belangen, assertiviteit en weerstand maar je hebt soms moeite om duidelijk aan te geven wat je wilt en bedoelt. Lastige situaties en/of dominante mensen  ga je het liefst uit de weg. In bepaalde gesprekken of vergaderingen voel je jezelf gespannen en acteer je niet zoals je zelf wilt. Soms heb je moeite om jouw grenzen aan te geven en je zou in bepaalde situaties sterker, zelfbewuster en weerbaarder willen zijn. Je weet dat er meer in je zit, dan er nu uitkomt. Je zou wat meer zichtbaar willen kunnen zijn.

Het succesvol samenwerken in projecten vergt meestal veel van de sociale vaardigheden van de deelnemers. Specialisten uit uiteenlopende disciplines werken samen om te komen tot het gewenste eindresultaat. Dat betekent niet alleen dat de betrokkenen goed moeten kunnen communiceren, maar ook dat zij in staat moeten zijn anderen te beïnvloeden. In deze training leer je hoe je op effectieve wijze invloed uitoefent, geënt op wetenschappelijke inzichten laten we je oefenen met diverse beïnvloedingstechnieken

Leerdoelen

 • je bent assertiever en je persoonlijke effectiviteit is groter
 • je hebt meer grip op jouw emoties en handelt vanuit je persoonlijke kracht
 • je hebt meer zelfvertrouwen en durft jezelf duidelijk uit te spreken
 • je herkent beperkend gedrag bij jezelf en kunt dit veranderen
 • je geeft op een respectvolle manier je eigen mening en blijft daarbij
 • je bent beter zichtbaar
 • je neemt meer initiatief en speelt een actieve rol in je team
 • je kunt je wensen en emoties uiten
 • je bent minder bang je kwetsbaar op te stellen
 • hebt minder last van schaamte
 • je kunt complimenten geven en ontvangen

Assertieve mensen zijn in staat om te zeggen wat ze voelen, denken en willen op een manier die de ander in zijn waarde laat. Met respect voor eigen grenzen en die van de ander. Assertieve communicatie is positief, direct en verbindend. Ieder mens bezit het vermogen om assertief te reageren. Op die manier ontstaan er altijd vele onverwachte opties om er ‘samen uit te komen’.

CEDEO
PCO Kennis is CEDEO erkend (hoogste waardering). CEDEO is een onafhankelijke instelling die de klanttevredenheid meet onder deelnemers van de opleidingen van PCO. Om deze hooggewaardeerde erkenning te verkrijgen dient meer dan 80% van de deelnemers ‘zeer tevreden’ te zijn over de gevolgde opleiding. Het volledige rapport tref je op onze website aan.

Start
Kijk voor actuele startdata op www.pcokennis.nl
Voor de lesdagen is er rekening gehouden met de schoolvakanties.

PCO Kennis is al meer dan 25 jaar dé kennisspecialist op het gebied van projectbeheersing.

Al onze opleidingen worden zowel op basis van open-inschrijving als incompany aangeboden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.