Transactionele analyse in projecten (Project Control)

Niveau
Tijdsduur

Transactionele analyse in projecten (Project Control)

PCO Kennis
Logo van PCO Kennis
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 PCO Kennis heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 26 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Beschrijving

Transactionele analyse in projecten

In de training Transactionele Analyse in projecten staat de relatie centraal. Je leert om je eigen gedrag, de interacties tussen jou en je collega’s en het effect daarvan op jezelf en anderen te onderzoeken. Je onderzoekt welke onbewuste structuren en denkpatronen de basis vormen voor je gedrag. Het ontwikkelen van je vermogen om Bewust te Zijn neemt een belangrijke plek in. Bewust Zijn heb je nodig om je eigen (zakelijke) gedachten, gevoelens en behoeften te realiseren zonder dat je de ander belemmert hetzelfde te doen. Als je dat kunt, ontwikkel je je autonomie en wordt keuzes maken makkelijker. De opleiding is vooral ervaringsgericht: korte stukken th…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Transactionele Analyse, Zelfbewustzijn, Communicatietechnieken, Communicatiemanagement en Communicatiestijlen.

Transactionele analyse in projecten

In de training Transactionele Analyse in projecten staat de relatie centraal. Je leert om je eigen gedrag, de interacties tussen jou en je collega’s en het effect daarvan op jezelf en anderen te onderzoeken. Je onderzoekt welke onbewuste structuren en denkpatronen de basis vormen voor je gedrag. Het ontwikkelen van je vermogen om Bewust te Zijn neemt een belangrijke plek in. Bewust Zijn heb je nodig om je eigen (zakelijke) gedachten, gevoelens en behoeften te realiseren zonder dat je de ander belemmert hetzelfde te doen. Als je dat kunt, ontwikkel je je autonomie en wordt keuzes maken makkelijker. De opleiding is vooral ervaringsgericht: korte stukken theorie worden steeds afgewisseld met oefeningen gekoppeld aan jouw persoonlijke ervaringen en werkpraktijk. Het resultaat kun je de volgende dag al toepassen in je werk.

Leerdoelen:

  • je bent je bewust van wat er in jezelf en om je heen gebeurt omdat je je antennes hiervoor hebt ontwikkeld
  • je leert anderen beter begrijpen en zij zullen jou beter begrijpen. De relatie tussen jou en je collega’s wordt versterkt
  • je vergroot je invloed op een manier die goed is voor jou als wel voor de ander
  • je weet beter waar je sterk in bent en hoe je meer energie uit je werk kunt halen
  • je weet waar je energie aan verliest en hoe je dat kunt voorkomen
  • je bent je bewust van je ineffectieve denkpatronen zodat deze je niet meer belemmeren in je gedrag
  • je kunt reflecteren op gedrag zodat je bewuster kunt sturen
  • je hebt een toolkit tot je beschikking voor het vinden van alternatief gedrag
  • je ontwikkelt veerkracht om met veranderingen om te gaan
  • je ontwikkelt gezonde en duurzame relaties training

Voor wie

Je werkt als project controller en hebt te maken met diverse doelgroepen, contexten en disciplines. Je moet goed en helder kunnen communiceren met verschillende mensen over allerlei onderwerpen. Iedereen spreekt zijn eigen taal en heeft zijn eigen referentiekader, belangen en verwachtingen. Als project controller is het jouw rol al deze spelers te verbinden en hun te motiveren hun persoonlijke belangen te verenigen met het projectdoel. Dit vraagt nogal wat persoonlijk leiderschap van jou. Want hoe ga jij op een effectieve wijze om met al die verschillende dynamieken in een project? Hoe ontwikkel je begrip voor de positie van de ander en nodig je hem uit met je mee te denken. Hoe zorg je ervoor dat je niet telkens in dezelfde lastige situatie terecht komt?

Je wilt graag effectiever leren communiceren met anderen en je wilt je invloed vergroten. Daarvoor is nodig dat je jezelf goed kent zodat je je eigen stijl van communiceren ontwikkelt. Een stijl die bij jou past, je ontwikkelt natuurlijk leiderschap.

PCO Kennis is al meer dan 25 jaar dé kennisspecialist op het gebied van projectbeheersing.

Al onze opleidingen worden zowel op basis van open-inschrijving als incompany aangeboden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.